Λάτσιο - Ίντερ: Η πεντάρα των Νερατζούρι από το 1999 (vid)

Gazzetta team
Λάτσιο - Ίντερ: Η πεντάρα των Νερατζούρι από το 1999 (vid)

bet365

Λάτσιο και Ίντερ μετράνε ώρες για το ντέρμπι κορυφής (16/2, 21:45), 21 χρόνια μετά την επική μονομαχία τους για το Κύπελλο, που έβγαλε νικητές τους Νερατζούρι με χρυσό γκολ του γνώριμού μας Ζε Ελίας (5-2).

Ήταν 27 Ιανουαρίου του 1999 όταν η Ίντερ μετέφερε την ρεβάνς της κόντρας με την Λάτσιο στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», για τα προημιτελικά του Coppa Italia. Μια Ίντερ με τους Σιμεόνε, Μπάτζιο και Ζανέτι στην σύνθεση της.

Το ματς του «Ολίμπικο» είχε δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους Λατσιάλι, με τους Κρίστιαν Βιέρι και Αλεσάντρο Νέστα να είναι καθοριστικοί και να σκοράρουν.

Ο Ιταλός σπουδαίος φορ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον μόλις στο 10' του δεύτερου αγώνα, παγώνοντας το κοινό των Νερατζούρι.

Ωστόσο, με δύο γκολ του Μπενουά Κοέ και του Γιούρι Τζορκάεφ η Ίντερ ανέτρεψε το σκορ στο 25'. Το 2-2 του Λομπάρντο στο 34' έβαλε σε μπελάδες τους γηπεδούχους που είχαν τότε στον πάγκο τους τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, καθώς χρειαζόνταν πλέον δύο τουλάχιστον τέρματα για να διαγράψουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Τελικά, τα κατάφεραν. Ο Τζορκάεφ διπλασίασε τα τέρματα του κι έδωσε ελπίδα, για να έρθει η χρυσή αλλαγή, ο Ζε Ελίας, μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στο 84'. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 90' μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα, για το 5-2 σε μια μεγαλειώδη ματσάρα που έβγαλε θριαμβευτές τους Ιντερίστας.

Δύο 24ωρα πριν από την «μάχη» κορυφής των δύο ομάδων στην Serie A, θυμηθείτε τα highlights από εκείνο το ματς.

Ίντερ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Παλιούκα, Μπεργκόμι, Κολομνέζε, Μιλανέζε (46' Σιλβέστρ), Σίμιτς, Ζανέτι, Κοέ (76' Ζε Ελίας), Τζορκάεφ, Σιμεόνε, Μπάτζιο, Βεντόλα (64' Μοριέρο)
Λάτσιο (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μαρκετζιάνι, Κόουτο, Φαβάλι, Νέστα, Πανκάρο, Αλμέιδα, Ντε Λα Πένια (80' Μαντσίνι), Κονσεϊσάο, Λομπάρντο (67' Γκοτάρντι), Σάλας, Βιέρι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα