Ιμπραΐμοβιτς - Μίλαν: Σκόρερ σε τέσσερις δεκαετίες (pic & vids)

Gazzetta team
Ιμπραΐμοβιτς - Μίλαν: Σκόρερ σε τέσσερις δεκαετίες (pic & vids)

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μεγαλώνει τον ποδοσφαιρικό του μύθο και με το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κάλιαρι στη νίκη της Μίλαν (0-2) έχει σκοράρει πια σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες.

Λάτσιο - Νάπολι με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Ήταν 30 Οκτωβρίου του 1999, όταν ένα 17χρονο ψηλόλιγνο παιδί, χωρίς μουστάκι και κοτσίδα τότε, λάμβανε το «βάπτισμα του πυρός» στην επαγγελματική του καριέρα ως σκόρερ, με την φανέλα της Μάλμε.

Ο άσημος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιγε τότε τον λογαριασμό του στα γκολ, ένα μήνα μετά το ντεμπούτο του, σκοράροντας απέναντι στην Βάστρα Φρολούντα για τη νίκη της ομάδας του με 2-1.

Από τότε, πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια, μεσολάβησε μιλένιουμ, άλλαξαν τρεις δεκαετίες, η σύγχρονη εικόνα του ποδοσφαίρου εν γένει μεταβλήθηκε ριζικά, όμως, υπάρχει ένα πράγμα που παραμένει αναλλοίωτο.

«Ο Ζλάταν χρίστηκε σκόρερ». Μία φράση με διαχρονικό νόημα, που σπάει φράγματα και συνεχίζει να γράφεται και να διαβάζεται από γενιά σε γενιά.

Ο Σουηδός αστέρας, πέτυχε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/1) το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στο Σαν Σίρο για χάρη της αγαπημένης του Μίλαν (στη νίκη επί της Κάλιαρι με 0-2) και πλέον έχει σημειώσει γκολ και στις τέσσερις δεκαετίες, στις οποίες απλώνεται η εντυπωσιακή καριέρα του.

'90s: Η αρχή έγινε εκείνο το μεσημέρι στο πλαίσιο του σουηδικού πρωταθλήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

'00s: Ακολούθησε το πρώτο γκολ στη νέα χιλιετία, στις 28 Απριλίου του 2000 για την 3η αγωνιστική της Alsvenskan, χαρίζοντας μάλιστα τη νίκη με 3-2 επί της Βάστερας.

'10s: Το 2010 τον βρήκε πια αναγνωρισμένο, μετά την έκρηξη στον Άγιαξ και την καταξίωση σε παγκόσμιας κλάσης παίκτη σε Γιουβέντους και Ίντερ. Το πρώτο γκολ όμως στην τρίτη του ποδοσφαιρική του δεκαετία το βρήκε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, στην εντός έδρας ήττα από την Σεβίλλη για το Κόπα Ντελ Ρέι (1-2) στις 5 Ιανουαρίου.

'20s: Μετά την πρώτη του θητεία στη Μίλαν κι αφού μεσολάβησε η θρυλική του πορεία στην Παρί Σεν Ζερμέν και τα περάσματα από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λος Άντζελες Γκάλαξι, ο Ζλάταν επέστρεψε στους Ροσονέρι και σκόραρε στη δεύτερη συμμετοχή του, κόντρα στην Κάλιαρι (0-2).

 

SERIE A Τελευταία Νέα