ΑΠΟΕΛ: Στα γαλαζοκίτρινα ο Σέρχιο Τεχέρα!

ΑΠΟΕΛ: Στα γαλαζοκίτρινα ο Σέρχιο Τεχέρα!

Newsroom
texera aproopto
Ο ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει την πρώτη μεταγραφή της σεζόν με την απόκτηση του Σέρχιο Τεχέρα που έπαιξε για 1,5 χρόνο στην Ανόρθωση, ενισχύοντας τη μεσαία του γραμμή.

Ο ικανός Ισπανός ποδοσφαιριστής συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη και υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο. Ο Τεχέρα, που γεννήθηκε στη Βαρκελώνη στις 28 Μαΐου 1990, αγωνίζεται κυρίως ως «8άρι» και διακρίθηκε την περσινή σεζόν με την ομάδα της Ανόρθωσης.


Η πορεία του Τεχέρα στο ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την τοπική Νταμ και στη συνέχεια μετακόμισε στις ακαδημίες της Εσπανιόλ. Το 2006, επιλέγηκε από την Τσέλσι, ωστόσο η καριέρα του αναπτύχθηκε κυρίως στα ισπανικά γήπεδα. Αγωνίστηκε με τη Μαγιόρκα (2010-2012), την Εσπανιόλ (2012-2014), την Αλαβές (2014-15), την Ταραγόνα (2015-2018), τον Οβιέδο (2018-2021) και από το 2021 στην Καρταχένα.


Ο Σέρχιο Τεχέρα έχει καταγράψει 44 συμμετοχές στη Λα Λίγκα, σκοράροντας ένα γκολ, και 264 συμμετοχές στη Λα Λίγα 2, με απολογισμό 17 γκολ. Η πλούσια εμπειρία του στα ισπανικά γήπεδα τον καθιστά μια πολύτιμη προσθήκη για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αναζητά σταθερότητα και ποιότητα στο κέντρο του γηπέδου.
Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Τεχέρα έχει εκπροσωπήσει την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 το 2007, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, όπου η ομάδα του ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Νιγηρία. Στην ομάδα εκείνη συμπεριλαμβάνονταν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως οι Νταβίντ Ντε Χέα, Ασέρ Ιγιαραμέντι και Μπόγιαν Κρίκιτς.


Η μεταγραφή του Τεχέρα στον ΑΠΟΕΛ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα του και μια εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα, η οποία επιδιώκει να ενισχύσει την αγωνιστική της παρουσία και να διεκδικήσει τίτλους την επόμενη σεζόν. Η εμπειρία και η ικανότητά του στην οργάνωση του παιχνιδιού αναμένεται να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις στο προπονητικό επιτελείο του ΑΠΟΕΛ, μετά τη μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Ντάλσιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα