Κωδικός Άρης για την Ομόνοια: Η επιθετική… δυστοκία και τα τελευταία νέα από το ιατρικό δελτίο

Κωδικός Άρης για την Ομόνοια: Η επιθετική… δυστοκία και τα τελευταία νέα από το ιατρικό δελτίο

Newsroom
ΟΜΟΝΟΙΑ
Με το μυαλό στον «διπλό» Άρη (πρωτάθλημα και Κύπελλο) συνεχίζει την προετοιμασία της η Ομόνοια, η οποία αναμφίβολα θα πρέπει να βελτιώσει τις επιθετικές της επιδόσεις, αν θέλει να πετύχει τους στόχους της.

Η Ομόνοια επικεντρώνεται στο 100%, στις διπλές αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Άρη. Αρχικά, το ερχόμενο Σάββατο (6/4) στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα και ακολούθως στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» της Λεμεσού, στις 10 Απριλίου, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ένα-ένα τα παιχνίδια, με αυτό το σκεπτικό θα προσεγγίσει τους αγώνες τριφύλλι», όπως θα πράξει και στην συνέχεια, όταν την σκυτάλη θα πάρει η Ανόρθωση, πριν τον καθοριστικό επαναληπτικό ημιτελικό του ΓΣΠ. Και αυτό είναι και το σωστό.

Αφενός για μια ομάδα του βεληνεκούς της Ομόνοιας και αφετέρου για το γεγονός ότι οι «τρίφυλλοφόροι» είναι δυνατά στη διεκδίκηση και των δύο στόχων. Όπως σημειώναμε και χθες τίποτα δεν χάθηκε στην μάχη της 3ης προνομιούχας θέσης. Όλα παίζονται για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ούτε ο Άρης είναι μακριά (-2), ούτε και η ΑΕΚ (-3). Και η μπάλα, παραμένει στα… δικά της πόδια.

Να… ξαναβάλει γκολ, βοηθά η επιστροφή Σεμέδο

Υστερεί στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα σε ότι αφορά τις επιθετικές της επιδόσεις και αυτό κόστισε. Παίρνοντας τα τρία συγκεκριμένα, η Ομόνοια σκόραρε δυο φορές, τη μια δε από κτύπημα πέναλτι. Στο «κλάσικο» με το ΑΠΟΕΛ πέτυχε γκολ ο Μάριους Στεπίνσκι από την άσπρη βούλα και στο ματς της Κυριακής ο Βέλικο Σίμιτς, με ωραίο τελείωμα στη συνεργασία με τον Χαμάς.

Ο απολογισμός των συγκεκριμένων γκολ δεν είναι θετικός για μια ομάδα της εμβέλειας της Ομόνοιας και των στόχων που διεκδικεί. Ασφαλώς και δεν είναι γενικότερο το πρόβλημα, άλλωστε μεσοεπιθετικά ξεχειλίζει από ποιότητα και ικανούς σκόρερ. Εξού και τα 55 γκολ σε 31 ματς (1,8 γκολ ανά παιχνίδι). Διόλου αρνητικό στατιστικό, τουναντίον. Είναι θέμα να ξαναβρούν αυτοματισμούς, πατήματα κάποιοι εξ’αυτών, χαρακτηριστικό παράδειγμα, μέρος και του προβλήματος ο Γουίλι Σεμέδο, που τον στερήθηκαν οι πράσινοι και τώρα είναι έτοιμος εκ νέου να «πυροβολήσει».

Με πρωινή προπόνηση έβαλε μπρος για Άρη

Η δουλειά για το νέο Σαββατιάτικο σημαντικό ραντεβού απέναντι στον Άρη, ξεκίνησε με πρωινή προπόνηση στο «Ηλίας Πούλλος». Δεδομένα εκτός ο Λανγκ, που υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο. Εν αναμονή της επίσημης ενημέρωσης για τους άλλους δύο: Ο τραυματισμός που αποκόμισε ο Μάθιους στον αγώνα με την Πάφος FC, δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός (μυϊκή ενόχληση), όμως κρίνεται αμφίβολη η παρουσία του στο προσεχές ματς.

Ο Σιπριάνο δεν αντιμετωπίζει κάτι το ανησυχητικό, ενόχληση στον αστράγαλο από κτύπημα και θα είναι στη διάθεση του κόουτς Αναστασίου. Όσον αφορά τον «τιμωρημένο» Κούσουλο, που συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών, θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι του Σαββάτου και θα μείνει εκτός ο αρχηγός από το μεθεπόμενο με την Ανόρθωση.

Α.Γ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα