Πρόεδρος ΚΟΑ: «Στο παρά πέντε για γήπεδο ο ΑΠΟΕΛ, στα αρχικά στάδια η Ομόνοια»

Newsroom
koa giannis ioannou
Το τι ισχύει σχετικά με τις ενέργειες της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ για ανέγερση ιδιόκτητων γηπέδων ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου μιλώντας στο σπορ fm 95.0

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου, μιλώντας στο σπορ fm 95.0, αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με την ανέγερση ιδιόκτητων γηπέδων του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας.

Αναλυτικά το τι δήλωσε:

Για τη συνάντηση με τον Σταύρο Παπασταύρου: «Η Ομόνοια ζήτησε μια συνάντηση με τον ΚΟΑ και χθες είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Παπασταύρου, τον κ. Γρηγόρη και άλλο ένα μέλος της διοίκησης. Συζητήσαμε για την επιθυμία της Ομόνοιας να αναγείρει ποδοσφαιρικό γήπεδο και κάποιες άλλες εγκαταστάσεις. Ο ΚΟΑ είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για αναβάθμιση ή δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Αναμένουμε τις διαδικασίες για να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Η Ομόνοια βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια. Ακόμα δεν επιβλήθηκε επίσημα αίτημα προς τον ΚΟΑ. Περιμένουμε την επίσημη επιστολή της Ομόνοιας για να προχωρήσουμε το θέμα. Μου ανέφεραν ότι ο χώρος είναι στην περιοχή Τσερίου. Η απόσταση από τις Χαλεπιανές είναι γύρω στο 1,5 με 2 χιλιόμετρα. Δεν έχει παραχωρηθεί στην Ομόνοια ακόμη ο κρατικός χώρος. Υπάρχουν διαδικασίες. Πρέπει να μας υποδείξουν τον συγκεκριμένο χώρο και μετά να πάει η κοινοποίηση του ΚΟΑ στο υπουργείο εσωτερικών και στο υπουργικό συμβούλιο. Ακόμη βρίσκεται στα αρχικά στάδια. Έχουμε πολύ αξιόλογους τεχνοκράτες οι οποίοι είναι πάντα στη διάθεση όλων».

Για τον ΑΠΟΕΛ: «Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο παρά πέντε. Οφείλει να μας παραδώσει τα τελικά του σχέδια με το κόστος κτλπ. Και μετά θα προκηρυχθεί διαγωνισμός. Του ΑΠΟΕΛ είναι πολύ πιο προχωρημένο όσο αφορά τις διαδικασίες και τις άδειες».

Για το ποσό που θα δώσει ο ΚΟΑ: «Υπάρχουν κάποιες φόρμουλες. Η Ομόνοια ενδιαφέρεται για ένα γήπεδο 15.000 θέσεων αλλά δεν μπορώ να πω ποσό στα σίγουρα, αφού ακόμα είμαστε στην αρχή. Είναι πρόωρο. Πάει ανάλογα με τις θέσεις και τις προδιαγραφές. Πρέπει πρώτα να μας καταθέσουν τον φάκελο και μετά θα πούμε λεπτομέρειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται και δημόσιος διαγωνισμός».

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα