ΑΕΛ, Χριστοδουλίδης: «Δημιουργούμε ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, δεν έχω αποφασίσει αν θα διεκδικήσω την προεδρία»

ΑΕΛ, Χριστοδουλίδης: «Δημιουργούμε ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, δεν έχω αποφασίσει αν θα διεκδικήσω την προεδρία»

Newsroom
αελ χριστοδ 27/3
Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ πραγματοποιούν έκτακτη συνέλευση προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην ομάδα, καθώς και να βρεθούν λύσεις ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της.

Η επόμενη ημέρα απασχολεί έντονα τη διοίκηση της ΑΕΛ, με το σύλλογο να έχει συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Αυτά, όπως έκανε γνωστό και ο ίδιος ο πρόεδρος, αφορούν την αγωνιστική πορεία του σωματείου, τα οικονομικά, καθώς και τις εκλογές που είναι προ των πυλών. Επιπλέον, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε την κατασκευή προπονητικού κέντρου, έργο το οποίο έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τις εκλογές και το ενδιαφέρον των επενδυτών:

«Αγαπητά μέλη της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού, αγαπητοί φίλοι,
Σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δ.Σ της ΑΕΛ σε αυτή την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης είναι ο απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για τα δύο χρόνια της θητείας μας στην ηγεσία του Σωματείου μας.

Και ο ορισμός μιας νέας συνέλευσης την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, η οποία θα είναι Εκλογική καθώς όπως γνωρίζεται λήγει η δική μας θητεία τον ερχόμενο Μάιο.
Θα επισπεύσουμε την Εκλογική Συνέλευση και αντί μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς τον ερχόμενο Μάιο να γίνει πιο νωρίς, ώστε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να έχει τον χρόνο να κάνει έγκαιρα τον προγραμματισμό του για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα και τμήματα του Σωματείου μας.

Θεωρούμε την σημερινή συνέλευση και την επόμενη εκλογική πολύ σημαντική γιατί όλοι εμείς εδώ, τα μέλη της γενικής συνέλευσης του Σωματείου, θα πρέπει να αποφασίσουμε και να καθορίσουμε το άμεσο μέλλον του Σωματείου μας.

Πριν από δύο χρόνια εγώ και οι συνεργάτες μου στο Δ.Σ μετά από παρότρυνση αρκετών φίλων και μελών της ΑΕΛ, καθώς όπως θυμάστε δεν υπήρχαν ούτε τότε άλλοι ενδιαφερόμενοι, αναλάβαμε την ηγεσία του Σωματείου μας.

Με γνώμονα την μεγάλη μας αγάπη για την ΑΕΛ και στόχο και σκοπό την αναδιοργάνωση του Σωματείου, την βελτίωση της λειτουργίας του, την εγγραφή περισσότερων μελών, την συντήρηση του κλειστού μας γηπέδου, την στήριξη και τη βοήθεια σε όλα τα Τμήματα.

1

Στη πορεία της θητείας μας προέκυψε και το θέμα της λήξης της συμφωνίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από την εταιρεία που το διαχειριζόταν.

Και για να μην ξεχνάμε και να μην διαστρεβλώνουμε την ιστορία, θέλω να θυμίσω και να το τονίσω, αν και είναι χιλιοειπωμένο, ότι η ανάληψη της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από το Σωματείο, προέκυψε από την άρνηση των διαχειριστών της ποδοσφαιρικής εταιρείας να συζητήσουν ανανέωση της συμφωνίας με νέους βελτιωμένους όρους για το Σωματείο.

Η προηγουμένη Διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία συζήτησης για την ανανέωση της συμφωνίας αλλά ουδέποτε απάντησε επίσημα σε καμία επιστολή μας.

Και στο τέλος λόγω της άρνησης της εταιρείας για οποιαδήποτε συνεργασία, το ποδοσφαιρικό τμήμα, φορτωμένο με πολλά χρέη και εκκρεμότητες αφέθηκε να διαχειριστεί από εμάς.»

Το ενδιαφέρον από λεγόμενους επενδυτές ή άτομα που επέδειξαν κάποιο ενδιαφέρον πέρσι δεν ήταν ουσιαστικό και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.»

Για την αγωνιστική πορεία της ομάδας:

«Η αγωνιστική πορεία της ομάδας μας σε αυτή την μεταβατική περίοδο σίγουρα δεν ήταν αυτή που αναμέναμε και αυτό μας απογοητεύει όλους.

Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή αγωνιστικά βρίσκεται πολύ μακριά από το σημείο που όλοι την θέλουμε και την ονειρευόμαστε ωστόσο χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά στο οικονομικό για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και όλοι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στη πραγματικότητα.
Θέλω να αναφέρω επιγραμματικά αρκετά πράγματα που έγιναν σε αυτό τον ένα χρόνο της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος.»

Για τα οικονομικά και την κατασκευή προπονητικού κέντρου:

«Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, ο μεγάλος μας στόχος, τον οποίο θεωρώ ότι πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, ήταν να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας, να εξοφλήσουμε και να διακανονίσουμε πολλές εκκρεμότητες και να δημιουργήσουμε οικονομική υγεία στο Σωματείο μας.

Οικονομική εξυγίανση και οικονομική διαφάνεια ώστε να μπορέσει κάποιος επενδυτής ή οποίος άλλος ενδιαφερόμενος ή η οποιαδήποτε διοίκηση, να παραλάβει μια υγιή κατάσταση.

Για να μπουν οι βάσεις, ώστε χρόνο με τον χρόνο να μπορεί να γίνεται ένας καλύτερος προϋπολογισμός και να μπορεί να δημιουργηθεί μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα.

Το πρώτο που θέλω να αναφέρω και να αποκαλύψω απόψε είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς ένα μεγάλο όνειρο για όλους μας, πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα και μπήκαν οι βάσεις για να το υλοποιήσουμε.

Εδώ και λίγες μέρες, έχουν αρχίσει τα χωματουργικά έργα, στο περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Αλφαμέγα για τη δημιουργία του Ιδιόκτητου μας Προπονητικού Κέντρου.

Ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο σίγουρα όταν υλοποιηθεί θα αποτελεί ένα στολίδι για το Σωματείο μας.
Ακόμη είμαστε στην αρχή βέβαια και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και δρόμο για να το υλοποιήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι έχει τροχιοδρομηθεί.»

2

Για τα όσα υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του:

«Σε αυτούς τους δέκα μήνες της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν πληρωθεί και διακανονιστεί, οφειλές και εκκρεμότητες που άφησε η προηγούμενη διοίκηση πέραν του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ. (αναλυτική οικονομική παρουσίαση θα ακολουθήσει από τον κύριο Καρασαμάνη)

-Αναπροσαρμογή σχεδόν όλων των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που είχαν ισχύ και φέτος, κατά 850.000 χιλιάδες ευρώ το περσινό καλοκαίρι και κατά 300.000 τον Ιανουάριο από αποδεσμεύσεις.

-Διευθετήθηκαν ή εξοφλήθηκαν όλες οι υποθέσεις στην επίλυση διαφορών της ΚΟΠ και στο CAS.

-Συμφωνία με την CYTA για νέο συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με καλύτερους οικονομικούς όρους για το Σωματείο μας.
( και όχι χειρότερους όπως κάποιοι προσπάθησαν σκόπιμα να διαρρεύσουν στα Μέσα Ενημέρωσης). Ξεκάθαρα πλέον το κάθε Δ.Σ πλέον θα ξέρει τι θα έχει να λαμβάνει από τα τηλεοπτικά κάθε νέα σαιζόν.

-Ενίσχυση του Προσωπικού και καλύτερη οργάνωση των γραφείων και των τμημάτων. (για το θέμα Εμπορικού τμήματος και μάρκετινγκ θα κάνει ξεχωριστή αναφορά ο Ανδρέας Γεωργίου). Ενοικιάστηκε χώρος για να έχουμε προσωρινά τα γραφεία μας μέχρι τη εξεύρεση χώρου για νέα καινούργια γραφεία.

-Ανακαίνιση των αποδυτηρίων μας στο Στάδιο Άλφαμέγα και δημιουργία προθερμαντηρίου για τους ποδοσφαιριστές πριν από τα παιχνίδια.

-ανακαίνιση του γυμναστηρίου στο προπονητικό μας κέντρο και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων με αγορά καινούργιου εξοπλισμού για γυμναστήριο και φυσιοθεραπευτήριο»

-Δημιουργία του καινούργιου μας σύγχρονου καταστήματος στο Στάδιο Άλφαμεγα το οποίο είναι πραγματικό στολίδι για το Σωματείο και από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα στη Κύπρο.

-Και πολλές άλλες μικρές καθημερινές βελτιώσεις που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στη καλύτερα λειτουργία του Τμήματος.

-Όλα αυτά τα βελτιωτικά έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις κόστισαν πέραν των 200.000 ευρώ.»

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα