Κύπρος - Σερβία 0-1: Με το κεφάλι ψηλά ηττήθηκε η Κύπρος με μια πολύ ικανοποιητική εμφάνιση

Η Εθνική Κύπρου στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Σερβία, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και ηττήθηκε με 1-0, παρά την πολύ καλή της εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Εθνική Κύπρου υποδέχθηκε την Σερβία για μια φιλική αναμέτρηση στην ΑΕΚ Αρένα. Έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που θα συμμετάσχει στο EURO 2024 στην Γερμανία, με ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μία πολύ δυνατή πρόκληση για την Εθνική μας η σημερινή αναμέτρηση, παρά την φιλική ιδιότητα της, καθώς το ζητούμενο ήταν μια πειστική εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα, κυρίως για αναπτέρωση του ηθικού της ομάδας, μετά την αρνητική παρουσία της στον όμιλο της προκριματικής φάσης, όπου δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς κόντρα σε Σκωτία, Ισπανία, Νορβηγία και Γεωργία.

Ενδιαφέρουσες παρουσίες στα επίσημα...

Ενδιαφέρουσες προσωπικότητες βρέθηκαν στα επίσημα του γηπέδου. Οι Πρόδρομος Πετρίδης, Ανδρέας Σάντης και Νίκος Κίρζης βρίσκονταν στα επίσημα μαζί με τον Γιώργο Κούμα. Λίγο πιο πέρα ήταν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ πιο κάτω και οι ποδοσφαιριστές, Σλόμπονταν Πέτροβιτς (ΑΠΟΕΛ) και Νέναντ Τόμοβιτς, Ιβάν Τρισκόφσκι, Ράφα Λόπες (ΑΕΚ). Σημαντικότερη όλων η παρουσία του διευθυντή ομοσπονδιών της UEFA (Σέρβου), Ζόραν Λάκοβιτς.

κυπρος

Πρώτο ημίχρονο: το γκολ και ο έλεγχος των Σέρβων

Η Σερβία μπήκε δυνατά στον αγώνα βρίσκοντας δίχτυα στο 7' με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να πετάγεται μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ στην καρδιά της άμυνας και από κοντινή απόσταση κάνει την προβολή για να κάνει το 1-0.

Τέσσερα λεπτά μετά, η Σερβία κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Λαϊφη στην περιοχή, όμως ο Μολ για ακόμα μια φορά, όπως και με την Λετονία, απόκρουσε το πέναλτι του Μίτροβιτς.

Οι Σέρβοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, με τους διεθνείς μας να προσπαθούσαν συνεχώς να κλέψουν και να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την πολύ καλά οργανωμένη και έτοιμη άμυνα της Σερβίας και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 για την φιλοξενούμενη ομάδα, σε ένα ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις.

Δεύτερο ημίχρονο: αντιστροφή ρόλων

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι στο δεύτερο ημίχρονο. Η Εθνική μας μπήκε σαφώς βελτιωμένη κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, ψάχνοντας συνεχώς το γκολ της ισοφάρισης, ενώ οι Σέρβοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα με γρήγορες πάσες.

Στο 65' σε μια διπλή προσπάθεια, ο Πίττας δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να κτυπά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λοίζου δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μετά από κάθετη σέντρα εξ επαφής. Αυτή η ευκαιρία αποτέλεσε την καλύτερη στιγμή της Κύπρου στον αγώνα.

Δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα η Κύπρος παρά την πολύ καλή εμφάνιση της στο δεύτερο μέρος και η Σερβία πήρε την νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από το 7'. Το σίγουρο είναι πως ο Τιμούρ Κετσπάγια θα κρατήσει την πολύ καλή εικόνα της ομάδας του με βάση την δυσκολία του αντιπάλου.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Μολ, Ανδρέου (46′ Ντ. Σπόλιαριτς), Καρώ (6′ Κυπριανού), Γκόγκιτς, Λαϊφης, Κορέια, Χ. Κυριάκου (89′ Πηλέας), Κούσουλος (75′ Αρτυματάς), Χαραλάμπους (83′ Χρυσοστόμου), Λοίζου, Πίττας (89′ Κακουλλής).

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Ράικοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μάσοβιτς (85′ Εράκοβιτς), Μπάμπιτς, Α. Ζίβκοβιτς (46′ Γιόβιτς), Μιχαίλοβιτς, Λούκιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (76′ Μπαζντάρ), Κόστιτς (63′ Ζντζιέλαρ), Σάμαρτζιτς (46′ Τάντιτς), Μίτροβιτς (63′ Γκατσίνοβιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα