Ομόνοια: Η προεδρική δικαίωση για Αναστασίου, η πίστη και το «δε σ’αφήσαμε μόνη ποτέ»

Ομόνοια: Η προεδρική δικαίωση για Αναστασίου, η πίστη και το «δε σ’αφήσαμε μόνη ποτέ»

Newsroom
ομονοια 18/3
Εβδομάδα εθνικών ομάδων, ευκαιρία ανασύνταξης, γεμίσματος μπαταριών για όλους, ώστε με την επιστροφή στο «Ηλίας Πούλλος» για το διπλό φινάλε σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η Ομόνοια να «συνεχίσει να είναι… Ομόνοια.

Δικαίως στην ομάδα απολαμβάνουν τους καρπούς της τεράστιας από κάθε άποψη νίκης επί του ΑΠΟΕΛ. Και τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισαν, μπορούν ακόμα και να την «εκτοξεύσουν», αρκεί βεβαίως να γίνει η δέουσα διαχείριση.

Η κίνηση ματ του κόσμου

Θα σταθώ ειδικά σε κάτι που δείχνει για πολλοστή φορά την ιδιαίτερη σχέση ομάδας και κόσμου, που λειτουργεί προς τέρψιν του οικοδομήματος. Λειτουργών πάντοτε με ανιδιοτελή-παθολογική αγάπη, παρά την απογοήτευση του μετά την ήττα στο καθοριστικό ματς με την ΑΕΚ, δεν προέβη σε «αφορισμούς», κριτική κακόπιστη, δεν … έβγαλε «χολή».

Συνηθίζεται δυστυχώς τις μέρες μας και δη έχει πάρει ανεξέλεγκτες για τον αθλητισμό και την κοινωνία διαστάσεις, μέσω των social. Τουναντίον, έστειλε όλη τη θετική του αύρα αυτός ο κόσμος που δεν την άφησε ποτέ μόνη όπως λέει και το αγαπημένο άσμα που τραγουδάνε περήφανα.

Στο μέγιστο βαθμό, το ίδιο και την πίστη του προς όλους. Και το εισέπραξαν πιστέψτε με, καθώς καθημερινά σχεδόν μιλάμε με παίκτες και γενικότερα ανθρώπους κλειδιά στο προπονητικό, με χαρά, αναθάρρηση και αποφασιστικότητα-δίψα να τους το ανταποδώσουν. Και με ότι καλύτερο. Στο «αιώνιο» ντέρμπι.

ομονοια

Τόσο η τεχνική ηγεσία, όσο και οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν πολύ τις μέρες που προηγήθηκαν, ανάλωσαν πολλές ώρες και στις μεταξύ τους συνομιλίες, δίδοντας την υπόσχεση που έκαναν πράξη το περασμένο Σάββατο. Ούσα η Ομόνοια, ομάδα με ζήλο, γενναιότητα, απαράμιλλο πάθος και δίψα, επιθυμώντας διακαώς τη νίκη. Για τον κόσμο τους, αλλά κα για πάρτι τους. !!Διότι πολλοί τους χλευάζουν, πολλοί τους είχαν για 3-0, ακόμη και εκ των έσω, ευτυχώς μία μικρή μερίδα.

Και ναι τα κατάφεραν και υπό συνθήκες πολύ δύσκολες. Σε «εχθρικό» περιβάλλον, απέναντι σε μια ομάδα που διψούσε για μια μεγάλη νίκη και σε σκορ!!!, για να κάνει βήμα τίτλου και να τη γιορτάσει με 14 χιλιάδες φίλους της. Γκρέμισαν το μέχρι πρότινος απόρθητο κάστρο των γαλαζοκιτρίνων.

Τους υποχρέωσαν στην πρώτη εντός έδρας ήττα στη σεζόν, χωρίς μάλιστα να σκοράρουν επίσης για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς. Οι «πράσινοι» τους το χάλασαν το πάρτυ και έζησαν 3ήμερο καρναβαλιού πολύ όμορφο, με τους αγαπημένους τους.

Η Ομόνοια απλώς υπενθύμισε σε όσους έσπευσαν να την ξεγράψουν ότι της οφείλουν μεγαλύτερο σεβασμό. Όχι επειδή τον απαιτεί, αλλά γιατί τον δικαιούται πέρα για πέρα, όπως πολλάκις σημειώσαμε στα κείμενα μας πριν το ντέρμπι, με βάση τη βαριά της φανέλα, το τεράστιο μέγεθος της και την διαδρομή της στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, από καταβολής του. !!!!

Και είναι πασιφανές ότι το μεγάλο διπλό έρχεται να δώσει εκ νέου ηρεμία, μεγάλη αυτοπεποίθηση και τεράστια ώθηση για τη συνέχεια. Τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, διοίκηση και κόσμος, καλούνται αυτή την στιγμή να συσπειρωθούν ακόμη περισσότερο, έχοντας εισέλθει στο κρίσιμο φινάλε σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πίστη και θετική αύρα οι λέξεις «κλειδιά»

Συμφωνώ 100% με ένα καλό φίλο που επίσης είναι κοντά στην ομάδα, που μου έλεγε και ξαναέλεγε ότι η λέξεις «κλειδιά» από εδώ και πέρα για όλους στο «τριφύλλι» είναι η πίστη και η διατήρηση της θετικής αύρας !!!!
Μένουν 8 …τελικοί ( 6 αγώνες πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου). Ας διαγράψουν άπαντες από το μυαλό τους, το flashback για το τι έγινε σωστά και τι όχι στη φετινή Ομόνοια και ας κάνουν focus, στους στόχους που είναι εκεί διεκδικήσιμοι.

Η εξαιρετική συγκομιδή στα πλέι-οφ

Με τρεις νίκες και μία ήττα στα πρώτα τέσσερα ματς των Play off, έχει πολύ καλή συγκομιδή βαθμών στον πρώτο όμιλο. Κέρδισε εκτός έδρας Άρη και ΑΠΟΕΛ, επικράτησε στο ΓΣΠ της Ανόρθωσης και ηττήθηκε από την ΑΕΚ στη Λευκωσία.

Ο κόουτς Αναστασίου έδωσε ολιγοήμερη άδεια στους παίκτες του, έχει μεταβεί και αυτός για λίγες αναγκαίες ανάσες, στόχος άπαντες να επιστρέψουν δριμύτεροι. Μέσα διαδοχικά με Πάφο και Άρη, με την επανέναρξη, παιχνίδια που θα είναι τροχιοδεικτικά ως προς το που μπορεί να στοχεύσει το «τριφύλλι». Και ναι με το 2/2 όλα γίνονται. Ασφαλώς παραμένει αουτσάιντερ για υπέρβαση τίτλου η Ομόνοια, στόχος παραμένει η Ευρώπη και η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά …. κανείς δε ξέρει. Μην ξεχνάμε επόμενη αγωνιστική έχουμε και ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ.

αναστασιου

Μέχρι το εντός έδρας παιχνίδι με την «Πάφος FC « την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική των Play off, ο Ελλαδίτης προπονητής που έχει βάλει φαρδιά τη σφραγίδα του στην Ομόνοια των τελευταίων εβδομάδων, δικαιώνοντας τον πρόεδρο για την επιλογή του, με την επάνοδο στις προπονήσεις έχει βάλει στο πρόγραμμα ακόμη περισσότερη δουλειά για τους ποδοσφαιριστές του και θα επιδιώξει μέσω δουλειάς να αξιοποιήσει αυτό το διάστημα με σκοπό να βελτιώσει τις συγκεκριμένες αδυναμίες - παθογένειες που εξακολουθούν να εμφανίζονται, αλλά συνάμα και να ενδυναμώσει και άλλο τα δυνατά σημεία της ομάδας.

Με την επιστροφή στο πρωτάθλημα αναμένεται ότι ο Ελλαδίτης κόουτς θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Ο Φουάντ Μπασιρού έδειξε πανέτοιμος, ενώ επιστρέφει και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Γουίλι Σεμέδο. Αμφότεροι μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη ισχύ.

ΑΓ

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα