Ομόνοια: Κάντο όπως πέρυσι

Ομόνοια: Κάντο όπως πέρυσι

Newsroom
omonoia
Απομένουν λιγότερο από δυο 24ωρα πριν το κλασικό ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (16.3,16:00), το μεγαλύτερο στο νησί και η Ομόνοια ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της με αισιοδοξία, πίστη και δίψα για μια σπουδαία νίκη.

Πλησιάζει για την Ομόνοια το κλασικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (16.3,16:00) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος CYTA, με το «τριφύλλι» να ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για να πάρει μια σπουδαία νίκη.

« Η ομάδα να είναι αγωνιστικά αλλά και πνευματικά όπως πρέπει, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε». Αυτό ήταν το εύστοχο σχόλιο του Γιάννη Αναστασίου μετά την ΑΕΚ. Και αυτό προσπάθησε να εμφυσήσει στο «Ηλίας Πούλλος», καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Ελλαδίτης κόουτς. Που έχει έξτρα κίνητρο να κάνει ο ίδιος σεφτέ στις νίκες απέναντι στο ΑΠΟΕΛ. Το Σαββατιάτικο μεγάλο ραντεβού είναι πάντα ένας ιδιαίτερος αγώνας σε όποια κατάσταση και αν είναι οι δύο ομάδες. Και πέραν από το βαθμολογικό κίνητρο, πάντα είναι εξίσου σημαντικό το γόητρο για το σύλλογο. Και όπως ανέφερε σήμερα επίσης εύστοχα ο επί του τύπου εκπρόσωπος του «τριφυλλιού», « θα ήταν ό,τι καλύτερο η ομάδα να δώσει στον κόσμο τη χαρά του αποτελέσματος.» Πόσο δε, αγωνιζόμενη ουσιαστικά ως «φιλοξενούμενη» με ένα 15άρι χιλιάδες Αποελίστες στης εξέδρες του ΓΣΠ, για να σπρώξουν τη δικιά τους ομάδα στη νίκη και σε ένα σημαντικό βήμα τίτλου. Ποσώς όμως αυτό απασχολεί την Ομόνοια. Που έχει τους δικούς της στόχους και τη δίκη της μεγάλη δίψα, επιθυμώντας διακαώς το πολύ σπουδαίο διπλό αύριο. Οι ποδοσφαιριστές όντες αποδέκτες από παντού του ξεκάθαρου μηνύματος της κρισιμότητας του αγώνα. Και τώρα είναι η δικιά τους ώρα. Θα κληθούν να δείξουν ότι είναι ένα σύνολο φτιαγμένο από μέταλλο, έστω και αν πολλοί τους υποτιμούν και τους έχουν χαμένους από χέρι. Με κατάθεση ψυχής, πάθους και ακολουθώντας πίστα τα «θέλω» της τεχνικής ηγεσίας. Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν ότι και πέρσι, να κερδίσουν ως φιλοξενούμενοι τον ΑΠΟΕΛ. Πιο συγκεκριμένα την 01/03/2023, όταν η τότε ομάδα του Σωφρόνη κέρδισε με 2-0 την αντίστοιχη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

«Παίζεται» η θέση του Σεμέδο και κάτι… ακόμη

Εκεί είναι ο προβληματισμός στα της αρχικής 11άδας. Και μένει να δούμε αν θα δώσει φανέλα βασικού ο κόουτς στον Σίμιτς, η θα επιλέξει να το πάει πιο συντηρητικά με Χαμάς και Σιπριάνο στην αριστερή πτέρυγα. Δεν αποκλείεται, να προκύψει μία ακόμη αλλαγή στον άξονα, με Κασσάμα και Μπασιρού να διεκδικούν θέση.

Αργότερα σήμερα θα γίνει γνωστή και η αποστολή, χωρίς εκπλήξεις, καθώς πλην του Σεμέδο, όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

ΑΓ

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα