Ομόνοια:Η διαχείρηση της ήττας, το διακύβευμα σε πρωτάθλημα - κύπελλο και το ντέρμπι «αιωνίων» που ξεπροβάλει

Ομόνοια:Η διαχείρηση της ήττας, το διακύβευμα σε πρωτάθλημα - κύπελλο και το ντέρμπι «αιωνίων» που ξεπροβάλει

Newsroom
ομονοια
Ο χρόνος δε γυρνάει πίσω, σαφώς πλήγωσε και εν μέρει απογοήτευσε το «πράσινο» οικοδόμημα η ήττα από την ΑΕΚ.

Και δη το γεγονός ότι δεν έδωσε συνέχεια στις πειστικές εμφανίσεις, της οποίες συνόδευε με επιτυχίες, αλλά κυρίως ότι δεν έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας και δη στην έδρα της, με 11,5 χιλιάδες κόσμο δίπλα της, ούσα πίσω στο σκορ από το 63´ με το γκολ του Λόπεζ.

Και ναι μεν τα τελευταία αποτελέσματα προκάλεσαν σε όλους το αίσθημα της ελπίδας, θεωρώντας πως θα μπορούσε η Ομόνοια να πετύχει κάτι πολύ καλό στο πρωτάθλημα, «να κυνηγήσουμε τη μεγαλύτερη ανατροπή που έγινε ποτέ» είχε λεχθεί από επίσημα χείλη, όμως για κάποιον που βλέπει και κρίνει με ρεαλισμό τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Το «τριφύλλι» κουβαλά αδυναμίες και παθογένειες από την αρχή της χρονιάς, έστω και αν εν μέρει κατάφερε να τις «καμουφλάρει» με την έλευση του ο κόουτς Αναστασίου. Και με την ΑΕΚ το Σάββατο αυτό το σκηνικό έκανε εν νέου την εμφάνιση του. Και είναι ότι καλύτερο και για τον Βάλντας Νταμπράουσκας στην πρώτη διά ζώσης εικόνα της νέας του ομάδας. Θα υποστηρίζαμε ναι οτι ήταν χρήσιμο αυτό που ειδε.

Ήταν εικόνα μέσα από την οποία ανεπιφύλακτα μπορούν να εξαχθούν κάποια άκρως χρήσιμα συμπεράσματα. Και βεβαιως μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου και το υπόλοιπο σταφ, όταν αυτό πάρει την τελική του μορφή, να αρχίσουν εγκαίρως τον σχεδιασμό για να καταφέρουν να δημιουργήσουν μία ομάδα με ποδοσφαιρική λογική, με ορθολογικό κτίσιμο, που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί με δυναμική του χρόνου για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Προέχει το «σήμερα», ξεπροβάλει το «αιώνιο» ντέρμπι

Οι «πράσινοι» καλούνται άμεσα να γυρίσουν σελίδα από την ήττα, πρώτη στα πλέι-οφ και να διεκδικήσουν με την ίδια θέληση και επιθυμία τους υπάρχοντες στόχους. Να εξαντλήσουν τα περιθώρια για Ευρώπη και τίτλο (Κύπελλο- μαθαίνει αντίπαλο μεθαύριο) χωρίς να μειώνουν επουδενί το πάθος, τη δίψα και την ένταση της προσπάθειας τους.

Αυτοί είναι οι εφικτοί στόχοι. Είθισται να λέμε στο ποδόσφαιρο ότι το καλύτερο γιατρικό μετά από μία ήττα που πόνεσε να ακολουθεί ακόμη πιο δύσκολο ματς, ώστε να είσαι στην «πρίζα» για να κυνηγήσεις να αλλάξεις εκ νέου το σκηνικό.

Και ακολουθώντας ντέρμπι «αιωνίων» με το ΑΠΟΕΛ , με τους γαλαζοκίτρινους πρώτους, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μετά την χθεσινή ήττα από τον Άρη και που θα έχει και τον κόσμο μαζί του. Σε μία κοινή έδρα μεν, αλλά αυτη ακριβώς η παράμετρος δίνει κατά πολύ στο γηπεδούχο μπουστάρισμα και προβάδισμα.

Όμως η Ομόνοια υποχρεούται να βγάλει χαρακτήρα. Να δουλέψει πάρα πολύ αυτή την βδομάδα γιατί έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει, ώστε να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική και διεκδικητική σε ένα μεγάλο ματς υψηλών απαιτήσεων. Η διαχείρηση της πίεσης, στο τακτικό κομμάτι, είναι ένα θέμα για τη φετινή Ομόνοια.

Η ποδοσφαιρική λογική, επίσης λέει ότι στα ντέρμπι «αιωνίων», ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών «προκαλείται» και τους δίνουν το μέγιστο κίνητρο. Επαναλαμβάνουμε εν κατακλείδι ότι πέραν του γοήτρου ανάμεσα στις μεγαλύτερες ομάδες του τόπου πάντα έχει περίοπτη θέση, η βαθμολογική κατάσταση δίνει ελπίδες στην Ομόνοια να προλάβει το τραίνο της Ευρώπης, μέσω του πρωταθλήματος.

Και αυτό θα κυνηγήσει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου το ερχόμενο Σάββατο. Ο Ελλαδίτης κόουτς ( ήταν χθες στο «ΑλΦΑΜΕΓΑ» και είδε ΑΠΟΕΛ) δε θα έχει στη διάθεση του στο ντέρμπι τον Γουίλι Σεμέδο (τεράστια απώλεια) και καλείται να βρει τον τρόπο να τον αντικαταστήσει( λογικά με Σίμιτς) αφενός και αφετέρου να παρατάξει μία ομάδα φρέσκια, πολύ καλή τακτικά, που θα παίξει για τη φανέλα, το γόητρο και τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

ΑΓ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα