ΑΠΟΕΛ: Οι μαγικές επιδόσεις στο ΓΣΠ που τον απογείωσαν!

ΑΠΟΕΛ: Οι μαγικές επιδόσεις στο ΓΣΠ που τον απογείωσαν!

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Μία από τις πιο αγχωτικές, αλλά σημαντικότερες νίκες της φετινής σεζόν πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ.

Παίζοντας με πάθος, ψυχή και έχοντας ως μεγάλο σύμμαχο τον εκπληκτικό κόσμο του, κατέβαλε με γκολάρα του Ντιεμερσί Ντονγκαλά την αντίσταση της Πάφος (1-0) και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας άλλο ένα σπουδαίο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Νίκη που ήρθε μέσα στο ΓΣΠ, το οποίο φέτος μετέτρεψε σε κάστρο! Καμία μα καμία ομάδα που φιλοξένησε δεν κατάφερε να τον λυγίσει, αντλώντας τεράστια ώθηση ώστε να φτάσει στην πηγή και να ξεδιψάσει για πρώτη φορά μετά το 2019.

Ο ΑΠΟΕΛ του Σα Πίντο έχει κατορθώσει να μετατρέψει το ΓΣΠ, σε φρούριο. Με «στρατηγούς» (προπονητή), ιππότες (ποδοσφαιριστές), «μαχητές» έτοιμους να το υπερασπιστούν και να το κρατήσουν άπαρτο από κάθε «εχθρό» ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουν με την «κούπα» αγκαλιά!

Το “Gazzetta” μάζεψε όλα τα στατικά στοιχεία και τα παραθέτει…

Μία ολόκληρη ντουζίνα νίκες

Με την επιτυχία απέναντι στην Πάφο, συμπλήρωσε μία ολόκληρη ντουζίνα νίκες μέσα στο «σπίτι» του. Από την αρχή της σεζόν έως προχθές, κλήθηκε να παίξει ως γηπεδούχος 14 φορές και με εξαίρεση τον αγώνα απέναντι στον Απόλλων (1-1) τον Σεπτέμβριο του 2023 και αυτό με την ΑΕΚ (2-2) αρχές του περασμένου μήνα, μάζεψε όλους τους βαθμούς που διεκδίκησε. Εν ολίγοις, διεκδίκησε 42 και πήρε 38.

2,5 γκολ ανά ματς και 14 στα 14

Παίζοντας στην έδρα του, έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 35 φορές και εννοείται το χθεσινό γκολ του Ντονγκαλά περνά στα κορυφαία και τα πολυτιμότερα!

Ο ΑΠΟΕΛ, σκοράρει 1 τέρμα κάθε 35 λεπτά, την ίδια ώρα που ο μέσος όρος είναι εξαιρετικός. Δηλαδή; Σκοράρει 2,5 ανά ματς. Σε κανένα 90λεπτο που έπαιξε στο ΓΣΠ, δεν απέτυχε να συνδεθεί με το αντίπαλο πλεκτό, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για σύνολο που θέλει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

8 clean sheets και 6 γκολ κατά!

Οι αμυντικές επιδόσεις του, βεβαίως, δεν πάνε πίσω. Τις 8 από τις 15 φορές που διατήρησε το μηδέν παθητικό ήταν μέσα στο «σπίτι» του. Αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από το πλεκτό του μόλις 6 φορές, κάτι που σημαίνει πως δέχεται 1 γκολ κάθε 45 λεπτά ως μέσο όρο. Για παράδειγμα με την Πάφο, παρά το γεγονός πως πιέστηκε και η αντίπαλος τον έκλεισε, σε καμία φάση δεν κινδύνεψε σοβαρά η εστία του. Και αναφερόμαστε σε ματς που έλειπαν δύο «κολώνες» στην άμυνα (Πέτροβιτς, Κρέσπο) συν ο καλύτερους του αμυντικός μέσος (Κοσταντίνοφ).

Οι μισές νίκες με σκορ 1-0

Οι 6 από τις 12 νίκες που πέτυχε ως γηπεδούχος ήταν με 1-0, κάτι που αποτυπώνει πολλά. Με σημαντικότερο ότι έμαθε να κερδίζει και με αγχωτικό τρόπο. Όπως χθες βράδυ. Πετυχαίνει 1 γκολ και ακολούθως αμύνεται αποτελεσματικά, κρατώντας το προβάδισμα έως το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή. Για ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό πρόκειται για στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό.

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα