Πρωτάθλημα CYTA: Οι «Κύπριοι» του Κόπα Άφρικα

Νίκος Καρτσάκης
oi kyprioi toy kopa africa
Το Κόπα Άφρικα είναι προ των πυλών, με τις ομάδες του πρωταθλήματος CYTA να είναι αναγκασμένες να στερηθούν σημαντικούς ποδοσφαιριστές για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το gazzetta cyprus σας παρουσιάζει τους παίκτες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού από το κυπριακό πρωτάθλημα.

Η διοργάνωση του Κόπα Άφρικα επιστρέφει φέτος στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού και υπόσχεται συγκινήσεις! Μπορεί να μην έχει την αίγλη του Euro και του Κόπα Αμέρικα, αλλά σίγουρα κρύβει σασπένς, αλλά και θέαμα! Δίχως αμφιβολία, δεν πρόκειται για τυχαίο τουρνουά, καθώς αγωνίζονται παίκτες παγκόσμιας κλάσης (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ ή τον Σάντο Μανέ της Αλ Νασρ). Το πρωτάθλημα CYTA… στέλνει και αυτό τους δικούς του ποδοσφαιριστές, με τις ομάδες να είναι αναγκασμένες να στερηθούν σημαντικούς παίκτες για σημαντικό χρονικό διάστημα. Πάμε να δούμε ποιοι θα αγωνιστούν με τις Εθνικές τους ομάδες, με τους ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια , Άρη Λεμεσού, Ανόρθωση αλλά και ΑΕΖ να είναι οι φετινοί «άτυχοι», καθώς είναι αναγκασμένοι να μάθουν να ζουν χωρίς σημαντικές μονάδες από τα ρόστερ τους.


Ντάλτσιο Γκόμες - Γουινέα Μπισάου (ΑΠΟΕΛ)


Τη φετινή χρονιά ο Ντάλτσιο μετράει στο πρωτάθλημα CYTA 15 συμμετοχές, έχοντας 1 γκολ και 5 ασίστ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για ένα παίκτη «κλειδί» της φετινής πορείας του ΑΠΟΕΛ, το κενό του οποίου σίγουρα θα φανεί, καθώς συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Πάντως, τα… «καλά» νέα για τους φίλους της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος είναι ότι η Γουνέα Μπισάου έχει κληρωθεί σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό όμιλο, καθώς αντίπαλοι της είναι η Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία και Ισημερινή Γουινέα.


Μορέτο Κασάμα - Γουινέα Μπισάου (Ομόνοια)

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τη Ρεμς για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ. Ο 25χρονος αμυντικός χαφ μετρά συνολικά 9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και προκριματικά Κόνφερενς με τη φανέλα της Ομόνοιας, έχοντας βγάλει και μια ασίστ. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα για τον συμπατριώτη του Ντάλτσιο, ο όμιλος με Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία και Ισημερινή Γουινέα είναι αρκετά δύσκολος και η ομάδα του θα πρέπει να αποδώσει τα μέγιστα, αν θέλει να πετύχει κάτι καλό στη διοργάνωση.


Μιχλάλι Μαγιαμπέλα - Νότιος Αφρική (Άρης Λεμεσού)


Ο εξτρέμ του Άρη σίγουρα θα αποτελέσει σημαντική απώλεια για την ομάδα της Λεμεσού, καθώς αποτελεί παίκτη «κλειδί». Τη φετινή χρονιά, ο 27χρονος ακραίος επιθετικός μετράει συνολικά έξι γκολ και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις σε 27 εμφανίσεις και σίγουρα… προκαλεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες! Η Νότια Αφρική έχει μπροστά της έναν όμιλο που σίγουρα δεν είναι το φαβορί, καθώς οι Τυνησία και Μάλι θα αποτελέσουν πολύ δύσκολοι αντίπαλοι, ενώ η Ναμίμπια προβάλει ως ο «φτωχός» συγγενής του ομίλου!


Στιβ Γιαγκό – Μπουρκίνα Φάσο (Άρης Λεμεσού)


Ο γεννημένος στη Γαλλία δεξιός μπακ του Άρη Στιβ Γιαγκό, μετρά συνολικά 20 εμφανίσεις φέτος, έχοντας μια ασίστ. Μετρά 73 συμμετοχές με την Εθνική της Μπουρκίνα Φάσο, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η κλήση του στις επιλογές του Ουμπέρτ Βελούδ. Ο όμιλος κόντρα σε Αλγερία,Μαυριτανία και Αγκόλα δίνει πιθανότητες στην ομάδα του παίκτη του Άρη Λεμεσού να συνεχίσει στη διοργάνωση και έτσι οι περσινοί πρωταθλητές θα πρέπει να μάθουν να… ζουν χωρίς αυτόν για κάποιο διάστημα.


Φράνσις Ουζόχο - Νιγηρία (Ομόνοια)


Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας της Ομόνοιας είναι στους εκλεκτούς του Ζοζέ Πεσέιρο και οι «πράσινοι» θα στερηθούν τις υπηρεσίες του για το επόμενο χρονικό διάστημα. Τη φετινή χρονιά έχει δεχθεί 7 γκολ, έχοντας κρατήσει μια φορά ανέπαφη την εστία του. Πάντως, ο 25χρονος τερματοφύλακας έχει δεχτεί έντονη κριτική πρόσφατα για τις εμφανίσεις του με την Εθνική, αλλά θα αποτελέσει επιλογή ενόψει Κόπα Άφρικα. Η Νιγηρία συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να προχωρήσει και από τον όμιλο κόντρα σε Ακτή Ελεφαντοστού, Γουινέα Ισημερινού και Γουινέα Μπισάου.

Γουίλι Σεμέδο - Πράσινο Ακρωτήρι (Ομόνοια)



Ο αριστερός εξτρέμ της Ομόνοιας εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, έχοντας ήδη φτάσει τα οχτώ τέρματα και έχοντας μοιράσει 3 ασίστ. Αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από την Αλ Φαϊσάλι και το δίχως άλλο θα αποτελέσει μια σημαντική απώλεια για τους «πράσινους». Πάντως, ο όμιλος με τα… «θηρία» Αίγυπτο και Γκάνα αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους ιθύνοντες της ομάδας, ότι ο ταλαντούχος εξτρέμ θα επιστρέψει γρήγορα στην Κύπρο (τον όμιλο συμπληρώνει η Μοζαμβίκη).


Κένι Ρότσα Σάντος - Πράσινο Ακρωτήρι ( ΑΕΖ)


Ο κεντρικός χαφ της ΑΕΖ μετράει φέτος 10 συμμετοχές, με 1 γκολ και αποτελεί σημαντικό παίκτη στην προσπάθεια της ομάδας του Λιάσου Λούκα για παραμονή στην κατηγορία. Αποκτήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023 από τη βελγική Οστάνδη. Μάλιστα, έχει εμπειρία και από τις κορυφαίες κατηγορίες της Γαλλίας, με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν και της Νανσί. Όπως και ο συμπατριώτης του Γουίλι Σεμέδο, έχει δύσκολο έργο στον όμιλο με την Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σάλαχ και την Γκάνα, ενώ και η Μοζαμβίκη δεν είναι για να υποτιμηθεί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα