«ΑΠΟΕΛίστικη λάβα» για το +5 μέσα στο ΓΣΠ

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Το σπουδαίο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση πλησιάζει (6/1, 17:00) και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας θέλει μόνο νίκη για να αυξήσει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Τα δεδομένα είναι πολύ απλά: ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση (17:00) ώστε να ανανεώσει την παραμονή στην κορυφή και αυτομάτως να αυξήσει τη διαφορά από την ομάδα της Αμμοχώστου στους 5 βαθμούς.

Το νέο ντέρμπι για το σύνολο του Σα Πίντο έρχεται σε άκρως σημαντική καμπή του πρωταθλήματος. Και γιατί διεξάγεται αμέσως μετά την ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα και γιατί την τρέχουσα αγωνιστική άλλες δύο ομάδες που κυνηγούν τον ΑΠΟΕΛ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους (Άρης-Ομόνοια).

Τα οφέλη μίας ενδεχόμενης νίκης μπροστά στους χιλιάδες «πορτοκαλί» που θα δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα ωστόσο, θα είναι πολύ περισσότερα από τα αμιγώς βαθμολογικά. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα αποδείξουν άλλη μία φορά πως φέτος είναι φτιαγμένοι από τέτοια… υλικά που μπορούν να τον αναδείξουν πρωταθλητές τον ερχόμενο Μάιο. Επίσης, η αυτοπεποίθηση θα εκτοξευτεί και εννοείται θα καλλιεργηθεί ακόμα περισσότερο το πνεύμα νικητή στο σύνολο. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην παρούσα φάση του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου. Άλλο να σε κυνηγούν και άλλο να κυνηγάς, έτσι δεν είναι;

Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό παιχνίδι απέναντι στην ομάδα που ακολουθεί τον ΑΠΟΕΛ στη βαθμολογία είναι εξαιρετικά σημαντικό, πλην όμως δεν θα κρίνει απολύτως τίποτα σχετικά με τον φετινό πρωταθλητή. Θα δημιουργήσει δεδομένα (βαθμολογικά-αγωνιστικά) τα οποία θα διαμορφώσουν αναλόγως αποτελέσματος την επόμενη μέρα. Ο ΑΠΟΕΛ υπενθυμίζουμε, στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος μετρά 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, την ίδια ώρα που με τη συμπλήρωση 17 αγωνιστικών έχει σκοράρει στις 16!

Ο τραυματίας Κρέσπο, ο «κιτρινισμένος» Σατσίας και ο Ντάλσιο που βρίσκεται στην εθνική του ομάδα, δεν υπολογίζονται από το τεχνικό τιμ. Επιστρέφουν σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι οι Πέτροβιτς και Βιγιαφάνιες. Επίσης, ο Τομανέ αισθανόταν πολύ καλύτερα, δείχνοντας ότι ξεπέρασε την ίωση.

Όσον αφορά την προϊστορία, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχασε στα τρία τελευταία παιχνίδια απέναντι στην Ανόρθωση στο ΓΣΠ, μετρώντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Ωστόσο στα πρόσφατα 6 ματς εντός και εκτός έδρας, κατέγραψε 1 μόλις νίκη. Γενικότερα, η προϊστορία των τελευταίων 51 αγώνων, ανεξαρτήτου έδρας, το κοντέρ δείχνει 22 νίκες του ΑΠΟΕΛ (43%), 13 ισοπαλίες (26%) και 16 νίκες της «Μεγάλης Κυρίας» (31%).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα