Γιάνσον, Ομόνοια: «Δεν είμαστε απεγνωσμένοι για μεταγραφές, έχουμε τους καλύτερους Κύπριους» (vid)

Γιάνσον, Ομόνοια: «Δεν είμαστε απεγνωσμένοι για μεταγραφές, έχουμε τους καλύτερους Κύπριους» (vid)

Newsroom
gianson
Ο αθλητικός διευθυντής της Ομόνοιας, Γέσπερ Γιάνσον, παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης μιλώντας για οχτώ διαφορετικά θέματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Γέσπερ Γιάνσον μίλησε για όλα στο κανάλι της Ομόνοιας στο YouTube και έδωσε απαντήσεις σχετικά με φλέγοντα ζητήματα όπως είναι αυτά των μεταγραφών και της πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Η συνέντευξή του περιλάμβανε οχτώ διαφορετικές θεματικές και ο ίδιος απάντησε εκτενώς στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Μεταξύ άλλων ο Σουηδός τόνισε πως η ομάδα δεν είναι απεγνωσμένη για μεταγραφές, ωστόσο το πιο πιθανό είναι πως θα γίνουν.

Σχετικά με την έως τώρα εμφάνιση της Ομόνοιας:

«Κερδίσαμε κάποια παιχνίδια, σε κάποια χωρίς να φτάσουμε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης και σε άλλα με υψηλή απόδοση. Από την άλλη βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες θέσεις και γνωρίζουμε καλά ότι μπορούμε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι. Είναι μεγάλη η δυναμική να γνωρίζεις ότι κερδίζεις αγώνες, είσαι ανταγωνιστικός και πιστεύω ότι ο Σύλλογος, οι παίκτες και οι προπονητές αισθάνονται ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα. Και αυτό είναι ένα καλό συναίσθημα.»

Για το πόσο δύσκολες είναι οι δικές του αρμοδιότητες:

«Ναι, χρειάζεται χρόνος για εμένα, ως Αθλητικός Διευθυντής, να μάθω τον Οργανισμό και τον Σύλλογο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μου πρόκληση. Είναι μία νέα χώρα και για εμένα, νέο πρωτάθλημα, νέα ομάδα. Διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία. Αυτό απαιτεί κάποια διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με τον τρόπο σκέψης μου και πώς θα ηγηθώ αυτού του πλάνου. Μαθαίνω, αλλά γενικά ως Σύλλογος έχουμε καλούς ανθρώπους που είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα. Μετά είναι ευθύνη δική μας στο γήπεδο να κάνουμε πράγματα μαζί, να έχουμε κοινό στόχο και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον.»

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ μέσα στον Ιανουάριο:

«Πρώτα από όλα και αυτή είναι μία διαδικασία εκμάθησης για εμένα. Έχει κάποιους διαφορετικούς κανονισμούς εδώ στην Κύπρο. Ότι κάποιος παίκτης πρέπει να φύγει για να έρθει άλλος και ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές μπορείς να αποκτήσεις τον Χειμώνα. Πάντα λέω ότι πρέπει να προπονηθείς και να αγωνιστείς μαζί με τον άλλον για να γίνεις καλύτερος. Έχουμε παίκτες που θα επανέλθουν από τραυματισμό ή που θα μπουν στην ομάδα. Νομίζω έχετε δει την ευδιάκριτη πρόοδο των νέων παικτών. Χρειάζεται χρόνος και επίσης έχετε δει τη βελτίωση πολλών παικτών. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν φήμες αυτήν την περίοδο, αλλά δεν νιώθουμε απελπισμένοι για να κάνουμε αλλαγές.

Δεν είναι ότι έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό που να μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Έχουμε πετύχει τα περισσότερα τέρματα, έχουμε δεχθεί 19 που είναι λίγο περισσότερο από όσα θα έπρεπε. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να πάρουμε πολύ περισσότερα από κάποιους παίκτες. Έχουμε νέους παίκτες που θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα ο Αμού αγωνίστηκε για πρώτη φορά, περιμένουμε τον Εράκοβιτς να επιστρέψει και να αρχίσει την προπόνηση.»

Για τα συμβόλαια που λήγουν:

«Είναι μια συνεχόμενη διαδικασία. Να σχεδιάζεις όχι μόνο τα επόμενο παιχνίδια, αλλά και τα συμβόλαια που λήγουν, την ισορροπία της ομάδας, το οικονομικό κομμάτι και τι έρχεται από την Ακαδημία. Ο Νικόλας και ο Κούσουλος ήταν εύκολη απόφαση γιατί συμπεριλαμβάνονται στο στρατηγικό πλάνο με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, αγωνίζονται σε θέσεις που είναι σημαντικές, ενώ ακόμη προοδεύουν. Αυτή η διαδικασία θα αρχίσει μόλις κλείσει η μετεγγραφική περίοδος, όταν θα δούμε περισσότερο το υπάρχον υλικό που έχουμε.»

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάνσον:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα