Βρακάς: «Το 2017 είχαμε μιλήσει με τον Φερνάντο Σάντος πριν καταλήξουμε σε προπονητή»

Βρακάς: «Το 2017 είχαμε μιλήσει με τον Φερνάντο Σάντος πριν καταλήξουμε σε προπονητή»

Newsroom
Βρακάς: «Το 2017 είχαμε μιλήσει με τον Φερνάντο Σάντος πριν καταλήξουμε σε προπονητή»

bet365

Το άλλοτε στέλεχος της ΕΠΟ και των Εθνικών ομάδων, Κώστας Βρακάς, μίλησε για τον Φαν'τ Σχιπ αλλά και τις συζητήσεις με τον Σάντος το 2017.

Ο Βρακάς μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ είπε μεταξύ άλλων για:

Το τι παρέλαβε το 2017: Βρήκαμε τον κ. Σκίμπε που ήταν επιτυχημένος αλλά θεωρήσαμε πως είχε κλείσει ο κύκλος του, προχωρώντας στην πρόσληψη του Αναστασιάδη, θεωρώντας πως ένας Έλληνας προπονητής θα μπορούσε να αναστηλώσει το χαμένο γόητρο της Εθνικής, αλλά για διάφορους λόγους η επιλογή αυτή δεν ευδοκίμησε. Ίσως κάποια πράγματα πήγαν λάθος, ίσως να ήταν άτυχος και ίσως και άλλα, τα οποία δεν είναι της παρούσης. Τότε έλαβα την εντολή από τον πρόεδρο, να αναζητήσω τον διάδοχο. Αφού συναποφασίσαμε πως θα στραφούμε στην ξένη αγορά μιλήσαμε με πολλούς. Μιλήσαμε και με τον Φερνάντο Σάντος. Φτιάξαμε λοιπόν αρχικά το προφίλ που θέλαμε: να έχει ο νέος προπονητής τη φιλοσοφία μας να έχει ως πυρήνα την αναδιοργάνωση των Εθνικών. Παρότι πολλοί είχαν την άποψη να συνεχίζουν οι Εθνικές να έχουν αμυντικό προσανατολισμό εμείς θέλαμε να δούμε τις Εθνικές μας να παίζουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Έτσι μετά από πολλές συναντήσεις με πολλούς υποψήφιους καταλήξαμε στον κ. Τζον Φαν'τ Σχιπ. Και αυτό γιατί είχε προσωπικότητα, γνώσεις μα κυρίως να υπηρετήσει το νέο στιλ.

Ταυτόχρονα κοιτάξαμε να πλαισιώσουν τον κόουτς άνθρωποι που να μπορέσουν να οργανώσουν όλες στις Εθνικές: από τις Ακαδημίες εως την Ανδρών. Αυτό ήταν το σχέδιο μας ώστε με υπομονή και σκληρή δουλειά να έρθουν οι επιτυχίες στην Εθνική ανδρών.

Αυτό το πλάνο, που θέλει υπομονή από όλους, δεν προχωρά όπως το ήθελα. Ανασταλτικός παράγων είναι και ο κορονοϊος που μας απαγόρεψε να δουλέψουμε στα μικρά παιδιά, γιατί είχαμε καταρτίσει μια βίβλο του ποδοσφαίρου, που θα ήταν σε όλες στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου με την αρωγή του τότε υπεύθυνου των Σχολών προπονητών. Θέλαμε αυτό το οργανόγραμμα, αυτό το σχέδιο να δουλέψει με ορίζοντα οκταετίας υπό την επίβλεψη του Φαν'τ Σχιπ.

Τον Φαν'τ Σχιπ: Καταλαβαίνετε πως δεν θα ήμουν αντικειμενικός. Και αυτό διότι εισηγήθηκα την έλευσή του. Πιστεύω πως αυτοί που καλούνται να αποφασίσουν πρέπει να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά. Νομίζω πως υπάρχει ένα συμμάζεμα. Έχει αλλάξει το κλίμα στις Εθνικές. Όμως ως ΕΠΟ και σε επίπεδο Εθνικών εγώ θα απαιτούσα αυτό που είχαμε συμφωνήσει τότε: δηλαδή να υλοποιηθεί το πλάνο οργάνωσης από τη βάση του ποδοσφαίρου. Στην Ανδρών πιστεύω πως έχει δημιουργήσει έναν κορμό παικτών, που χωρίς τραυματισμούς κι απουσίες μπορεί να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική. Πιστεύει κάποιος πως αλλάζοντας τον κόουτς θα έρθει ένας 'μάγος' που θα μπορεί να υπογράψει την επιτυχία;

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα