Ελλάδα - Ισπανία: Ο Σαράμπια εδώ και πέντε χρόνια εκτελεί πέναλτι στην ίδια γωνία (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ελλάδα - Ισπανία: Ο Σαράμπια εδώ και πέντε χρόνια εκτελεί πέναλτι στην ίδια γωνία (vids)

bet365

Ο 29χρονος winger χτύπησε το πέναλτι στον Βλαχοδήμο στο Ελλάδα - Ισπανία με σχεδόν ίδιο τρόπο που εκτελεί εδώ και πέντε χρόνια τα πέναλτί του.

Και όμως εκτός από την αμφισβητούμενη απόφαση του Πολωνού ρέφερι στο Ελλάδα - Ισπανία υπάρχει και ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο στη φάση αυτή. Τον τρόπο που χτύπησε το πέναλτι ο Σαράμπια έχοντας απέναντί του τον Βλαχοδήμο.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαββώνας (παίζει εκεί ως δανεικός από την Παρί) έχει φέτος με την ομάδα του 14 αγώνες με 3 γκολ και 3 ασίστ. Σε αυτά τα γκολ υπάρχει και το εύστοχο πέναλτί του στο ιστορικό 1-4 της Σπόρτινγκ με τη Μπεσίκτας.

Ο 29χρονος Μαδριλένος Πάμπλο Σαράμπια λοιπόν είχε χτυπήσει το πέναλτί του τότε με σχεδόν ίδιο τρόπο που το έκανε στον αγώνα του ΟΑΚΑ, στέλνοντάς το στη δεξιά γωνία (όπως βλέπει ο παίκτης το τέρμα και αριστερά για τον πορτιέρε). Ένα πέναλτι... καρμπόν δηλαδή στις 19 Οκτωβρίου του 2021 με αυτό που το είδαμε και στο Ελλάδα - Ισπανία.

Εκτός από αυτό το στοιχείο που φαίνεται στα δύο πιο κάτω βίντεο (στα ματς του με Ισπανία και Σπόρτινγκ αντίστοιχα) ο Σαράμπια δεν έχει χάσει ποτέ πέναλτι στην καριέρα του. Έχει χτυπήσει δέκα πέναλτι και έχει ευστοχήσει και στα δέκα.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα στοιχείο. Ο παίκτης αυτός τα πέναλτι που έχει εκτελέσει τα τελευταία πέντε χρόνια τα έχει στείλει με παρόμοιο - εάν όχι ίδιο τρόπο - στη δεξιά γωνία των αντίπαλων γκολκίπερ. Δηλαδή από το 2017-2018 μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να είχε γίνει ένα σχετικό... scouting για τους εκτελεστές των πέναλτι των Ισπανών αλλά και τον Σαράμπια. Μία αιτιολογία εδώ θα μπορούσε να είναι πάντως πως ο συγκεκριμένος μεσοεπιθετικός δεν χτυπάει σχεδόν ποτέ τα πέναλτι της Εθνικής. Το 2020-2021 ήταν το πρώτο που χτύπησε και οι άλλοι εκτελεστές ήταν ο Σέρχιο Ράμος - τρεις φορές - και από μία φορά οι Μοράτα και Μορένο.

Ο Βλαχοδήμος από την άλλη στην καριέρα του έχει πιάσει επτά πέναλτι - έχει πιάσει και πέναλτι του Λεβαντόφσκι - αλλά μόλις ένα με την Εθνική στη νίκη επί της Μολδαβίας με 2-0 για το Nations League.

Τα 10 εύστοχα πέναλτι του Σαράμπια

  • Φέτος: Με Βλαχοδήμο στο Ελλάδα - Ισπανία (δεξιά γωνία για τον παίκτη και αριστερά για τον γκολκίπερ)
  • Φέτος: Με Ντεστάνογλου στο Μπεσίκτας - Σπόρτινγκ (δεξιά γωνία)
  • 2018-2019: Με Ολαθάμπαλ στο Σεβίλλη - Λεβάντε (δεξιά γωνία)
  • 2018-2019: Με Λούκατς στο Σεβίλλη - Ακίσασπορ (δεξιά γωνία)
  • 2017-2018: Με Ντμίτροβιτς στο Εϊμπάρ - Σεβίλλη (δεξιά γωνία)
  • 2016-2017: Με Βάρας στο Σεβίλλη - Λας Πάλμας (δεξιά γωνία)
  • 2011-2012: Με Καμίνσκι στο Ισπανία U19 -Βέλγιο U19
  • 2010-2011: Με Κάρλος στο Ρεάλ Β' - Ράγιο Βαγιεκάνο Β'
  • 2010-2011: Με Κιντάνα στο Ποντεβέδρα - Ρεάλ Β'
  • 2010-2011: Με Βάργκας στο Ρεάλ Β' - Ουνιβερσιδάδ Λας Πάλμας

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα