Μπεσίκτας - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-4: Ιστορικός «βρυχηθμός» για τα Λιοντάρια του Αμορίμ (vids)

Μπεσίκτας - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-4: Ιστορικός «βρυχηθμός» για τα Λιοντάρια του Αμορίμ (vids)

bet365

Εμφατική Σπόρτινγκ Λισαβόνας, εξέθεσε την κάκιστη άμυνα της Μπεσίκτας και τη διέλυσε με 4-1 στην Τουρκία, σφραγίζοντας την ευρύτερη νίκη της σε όμιλο Champions League. Δύο γκολ-καρμπόν ο κάπτεν, Σεμπάστιαν Κόατες.

Το κοντέρ σταμάτησε στα τέσσερα. Αλλά θα μπορούσε να έχει σταματήσει κάλλιστα στα επτά και τα οκτώ, χωρίς υπερβολή. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέταγε «φωτιές», που τις άναβε η απερίγραπτα ευάλωτη αμυντική γραμμή της Μπεσίκτας, δίνοντας την εντύπωση ότι απειλούσε σε κάθε φάση επίθεσή της. Κάπως έτσι, η πρώτη νίκη για τους πρωταθλητές Πορτογαλίας στον όμιλο (αλλά και στην καριέρα του Ρούμπεν Αμορίμ στα «αστέρια») είναι γεγονός και το εύρος της (1-4) τη συνιστά τον μεγαλύτερο θρίαμβο στην ιστορία της σε αυτό το στάδιο του θεσμού.

Το πόσο εύκολα, αρχοντικά «κατασκήνωσε» στην περιοχή των Τούρκων φάνηκε από την αρχή, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Μέσα σε 12 λεπτά, ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός των Λιονταριών, Σεμπάστιαν Κόατες, πέτυχε τα πρώτα του γκολ στο Champions League, με πανομοιότυπο τρόπο. Ανενόχλητος με ισάριθμες κεφαλιές στην καρδιά της περιοχής, από εκτέλεση κόρνερ, ο πρώτος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στον θεσμό στο πρώτο ημίχρονο! Ενδιάμεσα, η Μπεσίκτας είχε εκμεταλλευτεί μία από τις (επίσης αρκετές) ευκαιρίες της, ισοφαρίζοντας με τον Λαρίν μετά από ασίστ του Πιάνιτς.

Στο φινάλε του ημιχρόνου οι Πορτογάλοι βγήκαν ευνοημένοι από μία σεκάνς τερμάτων. Στο 44' ο Σαράμπια ευστόχησε σε πέναλτι για το 1-3 και στις καθυστερήσεις το πανέμορφο τελείωμα του Τεϊσέιρα για το 2-3 δεν μέτρησε ποτέ, λόγω οφσάιντ.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια πράσινη «καταιγίδα» ως το φινάλε. Δύο δοκάρια για τον Παουλίνιο στο 68' και το 72', μπόλικες ακόμη καθαρές τελικές με ήρωα τον κίπερ Ντεστάνογλου και τελικά ο πρώτος δικαιώθηκε βρίσκοντας δίχτυα με φανταστικό πλασέ στο 89' για το τελικό 1-4.

Μπεσίκτας (Σαργκέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Ροζιέ, Ουέλιντον, Βίντα, Νσακαλά, Ζοσέφ, Γκεζάλ, Τεϊσέιρα (80' Κάραμαν), Πιάνιτς, Λάριν (73' Τόρε), Μπατσουαγί

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αδάν, Ινάσιο, Κόατες, Φεντάλ (90+1' Νέτο), Πόρο, Ματέους (90+2' Μπραγκάνσα), Παλίνια, Ρέις (73' Εσγκάιο), Σαράμπια (84' Τομάς), Παουλίνιο, Γκονσάλβες (90+2' Σάντος)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Άγιαξ 6 (7-1)
2. Ντόρτμουντ 6 (3-1)
3. Σπόρτινγκ 3 (5-7)*
4. Μπεσίκτας 0 (2-8)*

*Ματς περισσότερο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα