Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0 (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0 (vids)

bet365

Επιβλητικός ο Ολυμπιακός, νίκησε εύκολα 3-0 τη Σλόβαν, έχασε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και εξασφάλισε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League.

Εχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον αρχοντικό Παπ Σισέ και σε καλή μέρα πολλά βασικά στελέχη του προεξάρχοντος του Ματιέ Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 3-0 τη Σλόβαν Μπρατσιλάβας (37' Καμαρά, 52' Σισέ, 68' αυτογκόλ Μποζίκοφ) και σχεδόν σφράγισε τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League από τον πρώτο αγώνα των play offs.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ. Ο Τσέχος έκανε ντεμπούτο με τους «ερυθρόλευκους». Δεξιός μπακ ήταν ο λαλά, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ και στόπερ οι Σισέ - Παπασταθόπουλος. Μαντί Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι αμυντικοί χαφ. Αριστερός εξτρέμ ξεκίνησε ο Βαλμπουενά, δεξιός ο Μασούρας και ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν πίσω από τον Αραμπί.

Η Σλόβαν κατέβηκε κι αυτή με διάταξη 4-2-3-1. Ο Τσόβαν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Πάουσεκ, αριστερός ο Μπόζικοφ, στόπερ οι Αμπένα - Κάσια. Αμυντικοί χαφ οι Κανκάβα - Ντε Καμπς, μεσοεπιθετική γραμμή με Βάις (δεξιά), Ιμπραχίμ (μέση) και Ζμρχαλ (αριστερά), με τον Κάβριτς στην κορυφή.

Ηγέτης Σισέ

Ο Ολυμπιακός ανέλαβε από την αρχή την κυκλοφορία της μπάλας και απείλησε για πρώτη φορά στο 4ο λεπτό με το άστοχο σουτ του Εμβιλά έξω από την περιοχή. Οι Σλοβάκοι οπισθοχωρημένοι, με σκοπό τη διαφύλαξη του μηδέν. Ο Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησε το παιχνίδι κάπως μουδιασμένα, ενώ ο Μαρτίνς ζητούσε από τους Βαλμπουενά και Μασούρα να πηγαίνουν πιο κοντά στον Αραμπί, ώστε να μην υπάρχει μεγάλο κανό ανάμεσά τους.

Η Σλόβαν όσο περνούσε η ώρα έβγαινε από το καβούκι της και επεδίωκε να «χτυπήσει» στην κόντρα τον Ολυμπιακό, οποίος είχε σε εξαιρετικό βράδυ τον Σισέ. Ο «βράχος» ήταν εξαιρετικός, έκανε καίρια μαρκαρίσματα και σταματούσε την ομάδα Βλαντιμίρ Βάις. Ήταν τόσο κεφάτος, τόσο καλός στο πρώτο ημίχρονο που βοηθούσε και στην επίθεση. Στο 23' δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα για τη σπρώξει στα δίχτυα, ην ώρα που στο 24 η κατοχή έδειχνε 75% υπέρ των γηπεδούχων.

Η φοβερή «εκτέλεση» του Καμαρά

Στο 26' ήταν η σειρά του Παπασταθόπουλου να απειλήσει, όταν η κεφαλιά του από κόρνερ του Βαλμπουενά πέρασε άουτ. Και φτάνουμε στο δίλεπτο 27'-28', τότε που οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 27' ο Βατσλίκ έδωσε στον Αγκιμπού, αυτός πέρασε στον Μασούρα, εκείνος με τη μία έδωσε στον Αραμπί, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Αντριάν Τσόβαν. Ο 25χρονος Σλοβάκος γκολκίπερ είχε απάντηση και στο επόμενο λεπτό, όταν «έβγαλε» το γυριστό του Σισέ μετά τη μπαλιά του Αραμπί από αριστερά.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μαροκινός και ο Σενεγαλέζος, το πέτυχε ο Μαντί Καμαρά. Και μάλιστα με υπέροχο τρόπο. Όπως εναντίον της Νέφτσι Μπακού στο Φάληρο. Ο χαφ από τη Γουινέα εκμεταλλεύτηκε τις απανωτές κόντρες και όταν η μπάλα στρώθηκε μπροστά του, με θαυμάσιο αριστερό, φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό έγραψε το 1-0!

Τόσο ο Μαντί όσο και ο Εμβιλά έπαιρναν γρήγορα τη μπάλα από την άμυνα του Ολυμπιακού και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, ενώ πολλές φορές ο Αραμπί άφηνε τη γραμμή κρούσης, στην οποία πήγαινε ο Μασούρας. Όλα τα λεφτά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Σισέ έτρεξε πίσω και πρόλαβε τον Τσόβιτς διώχνοντας σε κόρνερ, πανηγυρίζοντας έξαλλα την απομάκρυνση σε κόρνερ! Στα τελευταία λεπτά ο Μαρτίνς είχε ζητήσει από τον Αγκιμπού να οπισθοχωρήσει και να πάρει θέση δίπλα σε Μαντί και Εμβιλά, σε ένα 4-3-3.

Το 11ο γκολ του Σισέ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές. Και με τον ίδιο τρόπο όπως άρχισε το πρώτο, δηλαδή με τον Εμβιλά να απειλεί με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο ενώ ήταν καλοτραβηγμένο, κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν τη μπάλα στην κατοχή τους και να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο βρήκαν με τον παίκτη που το άξιζε και με το παραπάνω, τον Σισέ! Στο 52' ο Βαλμπουενά έκανε μπαλιά στην περιοχή της Σλόβαν από αριστερά. Η μπάλα χτύπησε στο στέρνο του Μποζίκοφ, ο γκολκίπερ δεν απέκρουσε σταθερά, η μπάλα του έφυγε και ο Σισέ από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα (2-0). Ήταν το ενδέκατο γκολ που βάζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Σενεγαλέζος, το τρίτο στην Ευρώπη!

Νέο «σφυροκόπημα» και αυτογκόλ

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η Σλόβαν συνέχιζε να μην απειλεί και να μην έχει καν τελική στο ματς. Στο 62' το αριστερό πλασέ του Μασούρα το 'βγαλε ο Τσόβαν, το ίδιο και το νέο αριστερό σουτ του Μασούρα στο 66'. Στην εξέλιξη αυτής της φάσης το πλασέ του Αγκιμπού πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 68' ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ. Στο 68' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Εμβιλά έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο αρχηγός της Σλόβαν Βασίλ Μποζίκοφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά (3-0).

Ο τραυματισμός Σισέ και το ντεμπούτο Ονιεκούρου

Ο τεχνικός της Σλόβαν Βλαντιμίρ Βάις είχε κάνει διπλή αλλαγή ένα λεπτό πριν, ρίχνοντας στο ματς δύο επιθετικούς, τον Χέντι και τον Στρέλετς, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι σοβαρός αμυντικά και να μην δέχεται τελικές από τους Σλοβάκους. Στο 74' ο MVP Παπ Σισέ στάθηκε πολύ άτυχος. Στην προσπάθειά του να μαρκάρει, τραυματίστηκε και δεν μπορούσε ούτε καν να περπατήσει. Έτσι αναγκαστικά πέρασε στη θέση του ο Μάρκοβιτς, ενώ στο ίδιο λεπτό πέρασε στο ματς και ο Ονιεκούρου, ο οποίος έκανε κι αυτός την πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα». Πήρε θέση στο αριστερό φτερό αντί του Βαλμπουενά.

Στο 85' η πρώτη τελική της Σλόβαν με Βάις

Δέκα λεπτά πριν από το 90' ο Μαρτίνς έβγαλε και τους δύο Καμαρά, τους οποίους αντικατέστησε με Κούντε και Μπουχαλάκη. Ενδεικτικό του πόσο πολύ προσεκτικός ήταν στην άμυνα ο Ολυμπιακός, αλλά και πόσο ανώτερη ήταν ως ομάδα, είναι το γεγονός ότι η πρώτη τελική της Σλόβαν έγινε στο 85'! Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Βλαντιμίρ Βάις έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά ο Ονιεκούρου έδειξε ότι είναι παίκτης με ποιότητα, προχωρώντας σε ορισμένες πολύ όμορφες ενέργειες. Το 3-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

MVP: Ξεκάθαρα Παπ Σισέ! Καθοριστικός στο πρώτο ημίχρονο με καίριες αμυντικές επεμβάσεις, ηγετικός. Έφτασε κοντά στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τα κατάφερε στο δεύτερο. Αυτή η εξαιρετική του εμφάνιση επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του ένα τέταρτο προτού λήξει το παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο αρχηγός της Σλόβαν Μπρατισλάβας, Βασίλ Μποζίκοφ, δεν έκανε καλό παιχνίδι. Στη φάση του δεύτερου γκολ αδράνησε, δεν ήταν σωστά τοποθετημένο το κορμί του, έβαλε δύσκολα στον γκολκίπερ του και τελικά ο Σισέ σκόραρε. Το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού ήρθε από το δικό του αυτογκόλ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ματιέ Βαλμπουενά. Μετά το χαμένο πέναλτι με τη Λουντογκόρετς, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε θέση στο ένα φτερό της επίθεσης και είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας. Το πρώτο και το τρίτο γκολ ξεκίνησαν ξεκίνησαν από τα κόρνερ που εκτέλεσε, το δεύτερο από τη μπαλιά του στην περιοχή της Σλόβαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Σαφέστατα το αυτογκόλ του Μποζίκοφ. Σε ένα σημείο που ο προπονητής της ομάδας του είχε κάνει αλλαγές στη γραμμή κρούσης περιμένοντας μήπως έρθει κάτι καλό, ο Σλοβάκος με την ενέργειά του... καταδίκασε την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ιταλός Μάρκο Γκουίντα πέρασε απαρατήρητος. Ήταν κοντά στις φάσεις και δεν πήρε κάποια λανθασμένη απόφαση. Στα πρώτα λεπτά θα μπορούσε να είχε «κιτρινίσει» κάποιους παίκτες της Σλόβαν, αλλά σε γενικές γραμμές είχε πολύ καλή διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός ξύπνησε για τα καλά μετά το κάζο από τη Λουντογκόρετς και με αυτό το 3-0 επί της ουσίας έχει καθαρίσει με την πρόκριση στους ομίλους του Europa. Μένει ένα 90λεπτο στη Σλοβακία, αλλά ήταν σαφές ότι οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν πολύ καλύτερη ομάδα.

Οι ενδεκάδες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ (75' λ. τρ. Μάρκοβιτς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (81' Κούντε), Βαλμπουενά (75' Ονιεκούρου), Α. Καμαρά (80' Μπουχαλάκης), Μασούρας (87' Βρουσάι), Αραμπί.

ΣΛΟΒΑΝ (Βλαντιμίρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ (67' Στρέλετς), Μπόζικοφ, Αμπένα, Κάσια, Κανκάβα - Ντε Καμπς, Βάις, Ιμπραχίμ (67' Χέντι), Ζμρχαλ, Κάβριτς.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα