Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Λόγω του πολέμου είμαστε… άλλη ομάδα»

Ο Λουτσέσκου

bet365

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου σκιαγράφησε την κατάσταση της Ντίναμο Κιέβου λίγες ώρες πριν τον πρώτο (10/8, 21:15) αγώνα με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» υποστηρίζοντας ότι η… μοιρασιά των πιθανοτήτων πρόκρισης δεν πρέπει να γίνει βάσει ποδοσφαιρικού background αλλά των τωρινών δεδομένων.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής της Ντίναμο Κιέβου υποστήριξε αρχικά ότι… «είναι το πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ξέρω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Άρη. Γνωρίζω ότι φίλαθλοι του Άρη είναι εκδηλωτικοί, οπότε θα πρέπει να διαχειριστούμε μια δύσκολη ατμόσφαιρα, η οποία θα είναι καλή για τον Άρη. Ο Άρης έχει καλή και έμπειρη ομάδα. Εμείς, λόγω του πολέμου, δεν έχουμε ξένους παίκτες και βασιστήκαμε σε εγχώριους παίκτες και ποδοσφαιριστές που αντλήσαμε από τις ακαδημίες. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και κατ’ επέκταση μια νεανική ομάδα. Αυτό είναι καλό από τη μία πλευρά, από την άλλη όμως μας λείπει η εμπειρία».
Ρωτήθηκε για τα παράπονα που εξέφρασε στο τελευταίο παιχνίδι για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του. «Περιμένουμε από τους παίκτες μου να μην κάνουν τα ίδια λάθη. Γιατί αντίστοιχα λάθη είχαμε κάνει και στο παιχνίδι προετοιμασίας με την Αλ Χιλάλ».

Όπως ήταν λογικό ρωτήθηκε για το αν μίλησε με τον γιο του, Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος είναι στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.
«Είμαστε εδώ για τον αγώνα του Άρη με τη Ντίναμο και όχι για τα οικογενειακά μου. Νιώθω αρκετά έμπειρος για να διαχειριστώ καταστάσεις και να μαθαίνω αυτά που θέλω, το ίδιο ισχύει και για τον γιο μου», απάντησε και ρωτήθηκε επιμέρους για τον Άρη αλλά δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα συμπεράσματά του. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένος παίκτης του Άρη που μ’ απασχολεί περισσότερο. Ο Άρης παίζει στην έδρα του έχει αυτοπεποίθηση κι εμείς πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο νίκης. Πρέπει να αμυνθούμε σωστά και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι Η Ντινάμο έχει ένα μεγάλο brand name το οποίο δεν συνάδει με το τωρινό ρόστερ αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Δεν θέλω να σκέφτομαι τον δεύτερο αγώνα στο Βουκουρέστι.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Δεν είμαστε η ίδια ομάδα. Παίζουμε ποδόσφαιρο στη διάρκεια ενός πολέμου. Κάναμε σχεδόν 25 ώρες για να έρθουμε με τρένα, αεροπλάνα, λεωφορεία. Πέρυσι παίζαμε στην Κρακοβία, πριν από κάθε παιχνίδι υποβαλλόμασταν σε μια δύσκολη διαδικασία καθώς χρειάστηκε να κάνουμε μεγάλες αποστάσεις γι’ αυτόν τον λόγο επιλέξαμε το Βουκουρέστι εκτιμώντας ότι είναι μια πιο βολική κατάσταση», απάντησε και εκτίμησε ότι οι κλιματολογικές συνθήκες δεν αποτελούν παράγοντα του παιχνιδιού.

Σίντορτσουκ: «Κάναμε 25 ώρες για να έρθουμε, δεν υπάρχει φαβορί»

Τους ποδοσφαιριστές της Ντίναμο εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Σεργκέι Σίντορτσουκ ο οποίος είπε αρχικά ότι… «ξέρουμε αρκετά πράγματα για τον Άρη, την ποιότητα των παικτών του. Έχουμε μελετήσει τον Άρη, είναι μια επιθετική ομάδα και γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε», είπε αρχικά και ρωτήθηκε για το ότι η Ντίναμο Κιέβου δεν έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στην έδρα της λόγω του πολέμου. «Είναι μια κατάσταση στην οποία έχουμε συνηθίσει. Είναι κάτι καινούργιο, ουσιαστικά παίζουμε σ’ ένα άδειο γήπεδο. Στο Βουκουρέστι ζούνε πολλοί Ουκρανοί μετά τον πόλεμο και πιστεύω ότι θα μας υποστηρίξουν. Το να παίζεις σ’ ένα γήπεδο γεμάτο όπως θα γίνει αύριο θα είναι μια νέα εμπειρία».

Ο αρχηγός της Ντίναμο Κιέβου ρωτήθηκε επίσης για το αν υπάρχει φαβορί ενόψει του πρώτου αγώνα. «Νομίζω ότι αν λάβουμε υπόψη την ιστορία, η Ντίναμο είναι φαβορί αλλά όχι με αγωνιστικά κριτήρια, βάσει και της κατάστασης που βιώνουμε στο τελευταίο διάστημα. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε αλλά είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για τους αρκετούς νεαρούς παίκτες που έχουμε. Ακόμη όμως κι αν πούμε ότι η Ντίναμο έχει ένα προβάδισμα, αυτό είναι μικρό. Είναι αναγκαίο να δείξουμε μέσα στο γήπεδο τη δυναμική μας», απάντησε.


 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα