Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, αν δεν το αποδείξεις στο χορτάρι

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, αν δεν το αποδείξεις στο χορτάρι

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το σημαντικό παιχνίδι κόντρα στην Αραράτ και την συνέχεια στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Μπαίνοντας στον Αύγουστο ο Άρης έχει μπροστά του ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από αυτό που θα του δώσει την πρόκριση. Εύκολη ή δύσκολη νίκη στην κανονική διάρκεια; Νίκη στην παράταση; Νίκη στα πέναλτι; Πρόκριση. Είναι το πρώτο και σημαντικότερο ζητούμενο για την ομάδα του Τόλη Τερζή στο αυριανό παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Είμαι βέβαιος ότι οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές και για τους παίκτες του Άρη και για τους παίκτες της Αραράτ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Έχω την αίσθηση ότι και ο Άρης θα είναι πολύ καλύτερος, αλλά και οι Αρμένιοι απέναντι σε ένα καλό και πειθαρχημένο Άρη δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση της έδρας. Όλα αυτά όμως είναι πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο και για να κερδίσεις και να προκριθείς πόσο μάλλον σε ευρωπαϊκά παιχνίδια πρέπει αν το αποδείξεις μέσα στο γήπεδο ότι το αξίζεις.

Η μέτρια Αραράτ και ο…καλός Άρης!

Η Αραράτ δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο συζητάνε μεταξύ τους οι φίλοι του Άρη κυρίως γιατί δεν είδαν τίποτα από την δική τους ομάδα στο πρώτο ματς. Ένας κάκιστος Άρης έδωσε το δικαίωμα στους Αρμένιους να ελπίζουν μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Δεν είναι όμως μία ομάδα που μπορεί να αποκλείσει τον Άρη με νίκη μέσα στο Βικελίδης ή αν θέλετε να…αντέξει να πάει ως τα πέναλτι.

Έχει 3-4 πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την ζημιά και το είδαμε στο Ερεβάν, αλλά όλοι τους μετά το…60 παρέδωσαν πνεύμα. Και ο Εζά και οι δυο εξτρέμ ο Καστανιέρο και ο Σερομπιάν μετά το 60 έγιναν αλλαγή γιατί ενώ πίεζαν, έτρεχαν και ήταν ότι πιο επικίνδυνο στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο ημίχρονο περπατούσαν αφού εμφανέστατα δεν είχαν ανάσες.

Δεν είχε όμως ούτε ο Άρης. Πάλμα και Μενέντες ήταν…θεατές αμυντικά και αυτό πρέπει να αντιληφθούν πρώτιστα αυτοί ότι πρέπει να αλλάξει. Στο δεύτερο ημίχρονο είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε εκνευρίζει τους φίλους της ομάδας είτε όχι, ο Τερζής πέρασε τον Τζούρασεκ στην θέση του αρνητικού Εμβοντό και έφερε δίπλα του τον Νταρίντα για να κλειδώσει το…1-1.

Έτσι όμως κλειδώθηκε και η επιθετική ανυπαρξία του Άρη που εκφράστηκε αποκλειστικά από την προσωπική ικανότητα του Μορόν σε 2 φάσεις και τίποτα παραπάνω.

Κομβικός ο Μορόν

Αύριο ο Μορόν θα είναι στο βασικό σχήμα, ο Πάλμα με τον Μενέντες μέσα στο Βικελίδης αν δεν τρέξουν να καλύψουν θα την…ακούσουν και το ξέρουν, ο Τζούρασεκ πρέπει να ξεκινήσει- κατά την άποψή μου στο 6 για αυτό άλλωστε δεν ήρθε;- και ας είναι ο Ρουπ δίπλα του και λίγο πιο μπροστά, αλλά ο Νταρίντα πρέπει σε κάθε επίθεση του Άρη να πατάει περιοχή και να προσπαθεί, είτε να τροφοδοτήσει τον Μορόν, είτε να απειλήσει ο ίδιος.

Ίσως υπάρξουν 1-2 ακόμα αλλαγές στο βασικό σχήμα, αλλά την Πέμπτη ο Άρης από το πρώτο λεπτό πρέπει να…πνίξει μία άπειρη ομάδα που ειδικά στο κέντρο της άμυνας έχει παίκτες που αν πιεστούν θα κάνουν το ένα λάθος πίσω από την Ελλάδα. Προφανώς στην εξίσωση θα μπει και ο κόσμος, αλλά ο κόσμος βοηθάει δεν βάζει γκολ. Κλειδί είναι η πίεση στην άμυνα της Αράρατ και ένα γρήγορο γκολ που θα τους...ανοίξει. Μία ομάδα που παίζει με 40ρες μπαλιές από τον Αλεμάο ή κόντρα επίθεση, αν βγει για να ισοφαρίσει θα κάνει πολύ εύκολη την βραδιά για τον Άρη.

Ούτε να σκέφτεται να μην περάσει…

Πρέπει όμως οι παίκτες του Άρη να αντιληφθούν ότι οι Αρμένιοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και προφανώς ούτε άγχος θα έχουν ούτε τίποτα άλλο. Αντιθέτως δεν χρειάζεται να σας αναφέρω τι θα συμβεί αν ο Άρης δεν τα καταφέρει. Και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Τόλης Τερζής που αύριο πρέπει να έχει την ομάδα έτοιμη όχι για το αυτονόητο, αλλά επί της ουσίας και μέσα στο χορτάρι…

ΥΓ1 Σημαντικότατη για το ελληνικό ποδόσφαιρο η πρόκριση του Παναθηναϊκού. Αν με το καλό ο Άρης περάσει αύριο το βράδυ θα έχει απέναντί του μία παρόμοια ομάδα και φυσικά θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου. Θα είναι και…εκδρομάρα στο Βουκουρέστι. Προέχει όμως η Αραράτ.

ΥΓ2 Η περίπτωση του Ισμαήλ Ανέμπα είναι εξαιρετική για τον Άρη και ταιριάζουν γάντι τα χαρακτηριστικά του και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Παράλληλα έχει υψηλή χρηματιστηριακή αξία και στον Άρη μπορεί πραγματικά να την πάει πολύ ψηλότερα. Η Β Γαλλίας έχει φέρει ως τώρα στον Άρη παίκτες όπως ο Ρόουζ και ο Εμπακατά, αν και ο Ανέμπα είναι πολύ ακριβότερος. Πρέπει όμως ως την Παρασκευή να κλείσει προκειμένου να είναι εδώ για τα παιχνίδια με τους Ουκρανούς. Ξέρω, ξέρω, πρώτα η Αραράτ, αλλά αν Άρη μου δεν μπορείς να περάσεις τους Αρμένιους το θέμα δεν θα είναι ο στόπερ που θα έρθει ή και 1-2 ακόμα μεταγραφές… Οπότε μία νίκη-πρόκριση και πάμε παραπάνω!

ΥΓ3 Πρέπει να πιστωθεί στην διοίκηση της ομάδας και στον Ρόμπερτ Παλίκουτσα ότι φέτος έχουν λυθεί τα περισσότερα- αν όχι όλα- τα βαρίδια με τελευταίο τον Νταμπό. Μάλιστα από ορισμένους ο Άρης όχι μόνο δεν πλήρωσε όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έβγαλε και λεφτά. Για μένα το λάθος φέτος ήταν η έλλειψη φιλικών αγώνων και για αυτό τώρα ο Άρης…μοντάρεται μέσα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ελπίζοντας φυσικά να μην του στοιχίσει.

ΥΓ4 Εξαιρετική η προσθήκη του Μάνι Μπέιτς, δείγμα της αναβάθμισης των ξένων παικτών φέτος στον «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ. Αξίζουν στήριξης στην ΚΑΕ Άρης και φέτος. Έχουμε όμως ακόμα χρόνο να τα πούμε για την μπασκετάρα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!