Το σπριντ, το παγουρίνο και τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Βλαχοδήμου και Κατεργιαννάκη πριν τα πέναλτι της Ολλανδίας (vid)

ελλαδα

bet365

Το Gazzetta σας μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και του προπονητή τερματοφυλάκων της Εθνικής Ελλάδας, Φάνη Κατεργιαννάκη πριν τις εκτελέσεις πέναλτι κόντρα στην Ολλανδία.

«Είναι ένα μυστικό. Ο Φάνης έκανε τη δουλειά του για να πιάσω το πέναλτι» ήταν η απάντηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο Gazzetta για την απόκρουση στην εκτέλεση του Βουτ Βέγκχορστ της Ολλανδίας.

Ο τερματοφύλακας της Νότιγχαμ Φόρεστ βρέθηκε δύο φορές απέναντι από παίκτη των «οράνιε» και τη μία φορά έπιασε το πέναλτι αλλά στην άλλη δέχθηκε το γκολ με το οποίο η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, άπαντες είδαν κάτι που δεν συνηθίζεται στα γήπεδα. Λίγο πριν την εκτέλεση, πίσω από την εστία βρισκόταν ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής και παλαίμαχος πορτιέρε, Φάνης Κατεργιαννάκης ο οποίος φάνηκε κάτι να λέει στον Βλαχοδήμο πριν πάρει θέση.

Συγκεκριμένα ο Κατεργιαννάκης κουβαλούσε μαζί ένα παγουρίνο, το οποίο με είχε πάνω κάποια σχεδιαγράμματα. Αυτές ήταν οι εκτελέσεις των παικτών της Ολλανδίας σύμφωνα με έρευνα που είχε κάνει το προπονητικό τιμ της Εθνικής Ελλάδας τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν. Αυτό είχε συμβεί και στο παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία (απόκρουση στο πέναλτι του Μπαπέ, γκολ στην επανάληψη του πέναλτι) όπου και πάλι ο κόουτς βρέθηκε κοντά στον Βλαχοδήμο για τις απαραίτητες οδηγίες.

Αξιοσημείωτο δε πως ο Κατεργιαννάκης δεν του είπε σε ποια γωνία να πέσει σε κανένα από τα δύο πέναλτι αλλά προσπαθούσε να τον ηρεμήσει λέγοντας του πράγματα που τον έκαναν να γελάσει, όπως τη στιγμή που ήταν τρεις παίκτες της Ολλανδίας πάνω από την μπάλα και δεν γνώριζαν ποιος θα εκτελέσει.

Έτσι ο έμπειρος κόουτς είπε στον Βλαχοδήμο ότι μόλις δει ποιος παίκτης θα πάρει την μπάλα, θα τρέξει πίσω και θα του φωνάζει «κάμπιο» που σημαίνει «αλλαγή» στα ισπανικά και στα ιταλικά ενώ είναι μία διεθνής λέξη ώστε να φανεί ότι το έκανε για τον εκτελεστή..

Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι. Απόκρουση στο πέναλτι του Βέγκχορστ, κράτησε το μηδέν μέχρι το 90+3' και εν τέλει νικήθηκε από την άσπρη βούλα κόντρα στον Φαν Ντάικ.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα