Μπακασέτας: «Νίκη κλειδί για τον όμιλό μας, αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της Πύλου» (vid)

Μπακασέτας: «Νίκη κλειδί για τον όμιλό μας, αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της Πύλου» (vid)

Newsroom
bakasetas

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας στάθηκε στην αξία και τη σημασία που έχει για την Ελλάδα το 2-1 που κέρδισε την Ιρλανδία.

Τον δρόμο για τη χθεσινή (16/6) νίκη (2-1) της «γαλανόλευκης» επί της Ιρλανδίας άνοιξε ο Τάσος Μπακασέτας, καθώς βρήκε δίχτυα και έκανε το 1-0. Ο «κάπτεν» στάθηκε μετά το ματς στην αξία των τριών βαθμών αλλά και στην ανωτερότητα της Ελλάδος. «Ηταν πάρα πολύ κρίσιμη νίκη. Αυτό το παιχνίδι ήταν κλειδί για τον όμιλό μας, το ξέραμε από την κλήρωση. Θεωρώ ότι φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών μας, βάλαμε τον ρυθμό και την ποιότητα μας στο παιχνίδι. Αυτοί έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι και δίκαια κερδίσαμε το παιχνίδι, ο κόσμος μας βοηθάει πολύ, τον θέλουμε δίπλα μας», σχολίασε αρχικά στον Alpha.

Και συνέχισε για την αναμέτρηση με τους Γάλλους στο Παρίσι που ακολουθεί. «Ξέρουμε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχει, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο, χρειάζεται ταπεινότητα, όχι φόβος, και αυτοπεποίθηση για αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο παιχνίδι».


Ο αρχηγός μίλησε και στη NOVA, όπου αρχικά στάθηκε στο «untouchable» του Πογέτ στο πρόσωπό του και το ότι σημείωσε εκ νέου το πρώτο γκολ της «γαλανόλευκης». «Τον ευχαριστώ για τα τιμητικά λόγια του προπονητή. Οταν ένας προπονητής και μάλιστα της Εθνικής λέει αυτά τα κολακευτικά λόγια ήταν πολύ τιμητικό. Μου αρέσει να παίρνω ευθύνες στη ζωή μου και στα ματς. Δεν με φορτώνει δεν πιέζομαι. Τον ευχαριστώ για τα τιμητικά λόγια του προπονητή. Οταν ένας προπονητής και μάλιστα της Εθνικής λέει αυτά τα κολακευτικά λόγια ήταν πολύ τιμητικό. Μου αρέσει να παίρνω ευθύνες στη ζωή μου και στα ματς. Δεν με φορτώνει δεν πιέζομαι. Oλα αυτά δεν θα είχαν δημιουργηθεί ποτέ αν δεν είχα τους συμπαίκτες μου. Εχουμε μια εξαιρετική ομάδα που είναι παρέα. Με στήριξαν από την πρώτη στιγμή που ήμουν σαν αρχηγός λόγω απειρίας μου έλειπαν πράγματα και με βοήθησαν. Eχουν καθημερινή εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, είμαστε ομάδα και επιδιώκουμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε».

Μετά μίλησε για την παρουσία του κόσμου. «Πάρα πολύ σημαντικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο, το καταλαβαίναμε και μέσα από το γήπεδο. Δική μας ευθύνη να φέρουμε περισσότερο κόσμο. Νομίζω το χαρήκαν σήμερα. Κόντρα στην Ιρλανδία χάσαμε ευκαιρίες, δε δεχθήκαμε πολλές. Θέλουμε περισσότερο κόσμο, αλλά ευχαριστούμε αυτούς που ήρθαν σήμερα». Για το ότι η «γαλανόλευκη» ψάχνει τα γκολ με τις τελικές που δημιουργεί είπε πως «το πιο σημαντικό είναι οι νίκες. Από τη στιγμή που κερδίζουμε αυτό το αφήνουμε πίσω. Προφανώς και ελέγχουμε τα ματς, τα αναλύουμε για να δούμε που χρειαζόμαστε βελτίωση. Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι και συνεχώς χρειάζεται βελτίωση. Πρέπει να το δουλέψουμε και μόνοι μας, να είμαστε πιο άνετοι. Θα έρθουν τα γκολ και οι πιο σημαντικές εμφανίσεις».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν η ομάδα πάει στη Γαλλία με αυτοπεποίθηση αλλά και για το καλό κλίμα μετά τη νίκη. «Αυτό το ματς ήταν κλειδί. Οφείλουμε να το χαρούμε και να πανηγυρίσουμε σήμερα, αλλά αύριο θα πρέπει να συγκεντρωθούμε σε άλλο ματς. Πηγαίνουμε με σεβασμό και χωρίς φόβο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Κάθε ματς χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Έχουμε δείξει ότι είμαστε ικανοί απέναντι και σε μεγάλες ομάδες. Δεν έχουμε έπαρση, απλά είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας».

Κλείνοντας μίλησε και για την τραγωδία της Πύλου. «Λυπούμαστε πάρα πολύ για όλες τις οικογένειες γι' αυτό το τραγικό γεγονός. Η νίκη αφιερωμένη σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κάτι που όλους μας στενοχωρεί να χάνονται ζωές τόσο απλά. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας και τη δύναμή μας. Ευχόμαστε όλοι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα