Γιακουμάκης στο Gazzetta: «Το κλίμα που έχουμε οφείλεται στη… δίψα μας να επιστρέψει η Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση» (vids)

Γιακουμάκης στο Gazzetta: «Το κλίμα που έχουμε οφείλεται στη… δίψα μας να επιστρέψει η Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση» (vids)

Γιακουμάκης

bet365

Για το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική Ελλάδας, τους στόχους στα προκριματικά του EURO αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις από την «OPAP Arena» ανέφερε στο Gazzetta ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Η αστοχία δεν επέτρεψε στην Ελλάδα να πατήσει με το… δεξί στην «OPAP Arena» αλλά η εμφάνιση κόντρα στη Λιθουανία (0-0) σε συνδυασμό με τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες και στήριξε την ομάδα, είναι αυτό που αποτελεί τον οδηγό για τη συνέχεια των προκριματικών του EURO.

Λίγα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, ο Γιώργος Γιακουμάκης μίλησε στο Gazzetta, μεταφέροντας τις πρώτες του εντυπώσεις για τη νέα έδρα της Εθνικής αλλά και το κοινό που έδωσε το παρών στις κερκίδες παρότι ήταν Δευτέρα.

Παράλληλα o έμπειρος φορ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ παραδέχθηκε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, την… πηγή που προέρχεται αυτό αλλά και για την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη σε συνδυασμό με τις πρώτες συμμετοχές του Κωνσταντέλια.

- Αρχικά πες μου πώς σου φάνηκε το γήπεδο που θα είναι η έδρα της Εθνικής Ομάδας;

«Είναι ένα γήπεδο-στολίδι… Για εμάς δεν είναι μόνο το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά είναι και το γήπεδο της Εθνικής Ελλάδας πλέον. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς καθώς έχει άλλη ακουστική, μας δίνει ώθηση και έχουμε μία τεράστια βοήθεια από τον κόσμο».

- Ξεκινήσατε με το δεξί τις υποχρεώσεις σας για τα προκριματικά του EURO κόντρα στο Γιβραλτάρ. Εκτός από τους τρεις βαθμούς, τι άλλο σας πρόσφερε αυτή η νίκη;

«Οι στόχοι μας είναι μεγάλοι από εδώ και πέρα, θέλουμε να επιστρέψουμε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Έχει λείψει αυτό στην Εθνική και πρέπει να βρεθούμε σε μία τέτοια. Το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ μας έδωσε ψυχολογία, χρειαζόμαστε τις νίκες, όλα τα ματς είναι τα ίδια για εμάς, είτε είναι πιο δυνατή, είτε είναι πιο αδύναμη η άλλη ομάδα. Όλα τα παιχνίδια είναι ίδια. Πρέπει να σκοράρουμε, να νικήσουμε και θέλουμε λίγο ακόμα χρόνο για να δέσουμε μεταξύ μας, να βρούμε χημεία στον αγωνιστικό χώρο, να βελτιώσουμε τα τελειώματα μας, δεν είναι θέμα γκολ ή αν το έχουμε. Το αποδεικνύουμε στις ομάδες μας. Παράλληλα στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ μας έδωσε αυτοπεποίθηση και μας βοηθάει για τα επόμενα παιχνίδια».

- Ποιο είναι τοι μυστικό πίσω από το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια;

«Η δίψα μας για να επαναφέρουμε την Εθνική εκεί που της αξίζει. Είναι ένα σύνολο παιδιών που έχουν πολύ καλή νοοτροπία, νιώθουν μέσα τους πρωταθλητές και μπορούμε να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα. Έχουμε βγάλει στην άκρη το ‘εγώ’ και το χρώμα της φανέλας. Μας νοιάζει μόνο η μπλε φανέλα και να πετύχουμε για την Εθνική. Το κλίμα πολύ καλό και όσο έχουμε επιτυχίες, θα είναι ακόμα καλύτερο».

- Ο Φορτούνης επέστρεψε στην Εθνική, ο Κωνσταντέλιας έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια. Πες μου τι παραπάνω δίνουν στην ομάδα αυτά τα δύο ονόματα που δεν ήταν στο Nations League…

«Είναι δύο παίκτες που μας δίνουν μία επιπλέον ποιότητα. Είτε το έχεις, είτε όχι σε μία ομάδα, είναι κάτι πολύ θετικό. Εμείς το χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Θεωρώ πως τα χαρακτηριστικά τους μοιάζουν αλλά ο ένας είναι ποδοσφαιριστής που έχει πολλές επιτυχίες στις πλάτες του αλλά και εμπειρίες και ο Κωνσταντέλιας είναι ένα παιδί που ξεκινάει τώρα, με απίστευτη ποιότητα. Αν αξιοποιηθεί σωστά, συνεχίσει να είναι ταπεινός και δουλεύει, νομίζω μπορεί να αφήσει εποχή».

- Πες μου για τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες παρότι ήταν μία φιλική αναμέτρηση και σε μία δύσκολη μέρα επειδή είναι καθημερινή αλλά και για το ματς με τη Λιθουανία…

«Για τον κόσμο να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ καθώς καταλαβαίνουμε ότι είναι καθημερινή και ήρθε να μας στηρίξει. Βοηθάει και το γήπεδο με την ακουστική του. Βλέπω ότι υπάρχει επιτέλους μία θετική αύρα γύρω από την Εθνική, πράγμα που προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε. Είμαστε ακόμα στην αρχή και όσο πιο πολλές επιτυχίες έχουμε, τόσο περισσότερο κόσμο θα έχουμε στις εξέδρες.

Όσο για το ματς, θεωρώ ότι ήταν θέμα ατυχίας το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ. Είχαμε πάρα πολλές τελικές και αν είχαμε σκοράρει στα πρώτα λεπτά, θα ήταν τελείως διαφορετικό το παιχνίδι. Όσο περνούσε η ώρα, οι αντίπαλοι το πίστεψαν περισσότερο, ανέβηκαν και λίγο παραπάνω στο γήπεδο για να πάρουν κάτι παραπάνω. Αυτό που κρατάμε είναι ότι είχαμε πολλές ευκαιρίες κάτι που δεν είχε η Εθνική πριν και θα έρθουν και τα γκολ».

- Τι λέγατε οι παίκτες μεταξύ σας για το γήπεδο;

«Ότι είναι ένα γήπεδο κόσμημα για τα ελληνικά δεδομένα. Μπορεί να σου δώσει μία έξτρα ώθηση και ένα γήπεδο που νιώθουμε σαν σπίτι μας. Δεν είναι ένα… κρύο γήπεδο που είχαμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε. Επίσης ξέρουμε ότι θα είμαστε εδώ και όχι όπως πριν, που τη μία ήμασταν εδώ, την άλλη εκεί».

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα