Εθνική Ελπίδων: Αναβλήθηκε λόγω μαζικών κρουσμάτων το παιχνίδι με την Κύπρο

Εθνική Ελπίδων: Αναβλήθηκε λόγω μαζικών κρουσμάτων το παιχνίδι με την Κύπρο

Newsroom
Εθνική Ελπίδων: Αναβλήθηκε λόγω μαζικών κρουσμάτων το παιχνίδι με την Κύπρο

bet365

Μετά τα δεκατρία κρούσματα στις τάξεις της Εθνικής Ελπίδων, η UEFA αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης με την Κύπρο για τα προκριματικά του Euro U21.

Η Εθνική Ελπίδων «χτυπήθηκε» από τον Covid 19 κατά την επιστροφή της από την Λευκορωσία και βάσει προγράμματος θα αντιμετώπιζε την Κύπρο εκτός έδρας στο πλαίσιο των προκριματικών για το Euro U21. Όπως ήταν λογικό η αναμέτρηση αναβλήθηκε.

Η ανακοίνωση της κυπριακής Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Η ΚΟΠ ενημερώνει ότι μετά από απόφαση της UEFA, αναβλήθηκε ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων με την Ελλάδα. Η απόφαση λήφθηκε μετά τη διενέργεια ελέγχου, όπου βρέθηκαν μαζικά θετικά κρούσματα Covid-19 στην αποστολή της Εθνικής ομάδας Ελπίδων της Ελλάδας.

Για την απόφαση της αναβολής, ενημερώθηκαν οι δύο ομάδες από τον παρατηρητή του αγώνα. Διευκρινίζεται επίσης, ότι τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας που έχουν εντοπιστεί θετικά, δεν έχουν έρθει σε επαφή με μέλη της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στο Δασάκι».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

Εθνική Ελπίδων: Αναβλήθηκε ο αγώνας στην Κύπρο. Η ΕΠΟ ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη 13 θετικών δειγμάτων Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής Ελπίδων, μετά τον αγώνα με την Λευκορωσία και ενόψει του αυριανού στην Κύπρο, ο οποίος αναβλήθηκε με απόφαση της UEFA.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τίθενται σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της UEFA και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Τα μέλη της αποστολής που βρέθηκαν θετικά, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και έχουν απομονωθεί τις τελευταίες ώρες για προληπτικούς λόγους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα