Γιοβάνοβιτς: «Ο κόσμος θα μας δώσει φτερά αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε την δύναμή μας στο γήπεδο»

Γιοβάνοβιτς: «Ο κόσμος θα μας δώσει φτερά αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε την δύναμή μας στο γήπεδο»

Νίκος Αθανασίου
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αναφέρθηκε στο γεμάτο ΟΑΚΑ αλλά και στον Άντρατζ Σπόραρ.

Στην ανάγκη να παίξει καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και να διορθώσει τα λάθη για να προκριθεί, στάθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του αυριανού επαναληπτικού με την Μπράγκα.

Ο Σέρβος τεχνικός του Τριφυλλιού, παράλληλα, έβαλε ασπίδα στον Άντρατζ Σπόραρ και έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τύπου:

Θα πάμε σε ένα ανοιχτό παιχνίδι ή σε ματς σκοπιμότητας; Τι πιστεύετε;

‘’Δεν έχουμε επιλογές. Πρέπει να νικήσουμε. Βάσει του πρώτου ματς, πρέπει να νικήσουμε αν θέλουμε να πάμε στους ομίλους. Η Μπράγκα έχει εμπειρία, παίζει σε καλό πρωτάθλημα, πιστεύω θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, δύσκολο να υπάρχει σκοπιμότητα. Πόσω μάλλον από εμάς που θέλουμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας αποτέλεσμα ’’.

O Πεπ έχει πει πως τα πέντε λεπτά μετά το τέλος του πρώτου αγώνα σε ένα ζευγάρι και το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, παίζει ρόλο στην ψυχολογία για την ρεβάνς. Θα παίξει ρόλο το γκολ του Μαντσίνι;

‘’Είναι λογικό. Πάντα το αποτέλεσμα του πρώτου ματς μπορεί να διαμορφώνει διαφορετικές συνθήκες. Πιστεύω πως και στο πρώτο ματς, στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν καλά σαν ομάδα. Οι συνθήκες μπορούσαν να φέρουν το σκορ αλλιώς και στο τέλος σκοράραμε και είναι ένα αποτέλεσμα που μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Είναι ομάδες υψηλού επιπέδου και δεν εξαρτάται το αποτέλεσμα μόνο από εμάς. Έχουμε μια μεγαλύτερη εμπειρία, δεν περιμένω διαφορές. Πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα και να μειώσουμε τα λάθη που δεν ήταν πολλά αλλά έγιναν, ώστε να είμαστε πιο ασφαλείς στον αγωνιστικό χώρο ’’.

Πόσο ποντάρετε στην νοοτροπίας της ομάδας να σκοράρει στο τέλος και να μην τα παρατά;

‘’Το να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα. Ιδιαίτερα σε αυτή την φάση, με ματς που έχουν μεγάλη σημασία, με πίεση και στις καλές στιγμές και στις καλές του αντιπάλου, η λειτουργία δίνει αυτοπεποίθηση, καταλαβαίνουν την δυναμική και πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα οι παίκτες. Αυτό ισχύει από όλους και από τον πάγκο που μας έδωσαν πολύ μεγάλη βοήθεια. Είναι καλά πράγματα αυτά. Στα νοκ άουτ που είναι τόσο σημαντικά, η αυτοπεποίθηση είναι σε υψηλό επίπεδο’’.

Είναι η διαφορά της πληρότητας στο ρόστερ το μυστικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

‘’ Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός όσον αφορά το δυναμικό σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Έγιναν πολλά πράγματα για να φτάσουμε εδώ. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Η διαδικασία εξέλιξης μέσα από ένα πιο ποιοτικό πρωτάθλημα και μέσα από τον σεβασμό προς την φανέλα και την ιστορία και τον κόσμο που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει. Αυτά μας έφεραν να έχουμε αύριο ένα γεμάτο ΟΑΚΑ όπως παλιά. Αισθανόμαστε όμορφα αλλά αυξάνει και τις απαιτήσεις, ώστε να έχουμε καλή εικόνα είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη’’.

Eίδαμε τον κόσμο να στηρίζει τον Σπόραρ. Έχετε την αίσθηση πως περνάει και ένα κλίμα να μην υπάρχει φόβος για ένα λάθος; Η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τον αγώνα;

''Όσον αφορά το σκηνικό με τον Σπόραρ: Φτάνει σε ένα σημείο υπερβολής που είναι χαρακτηριστικό στα Βαλκάνια. Θυμόμαστε τα άσχημα για να σημαδέψουμε κάποιον και ξεχνάμε τα θετικά. Δεν είχα καμία αμφιβολία πως ότι γράφει κάποιος στα γραφόμενα, η αλήθεια είναι στο γήπεδο και ο κόσμος έδειξε την ανωτερότητά του. Ο παίκτης το ένιωσε αυτό και είναι το πιο σημαντικό. Το γήπεδο και αυτοί που ζουν για την ομάδα, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουν τον παίκτη. Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο χάνουν ευκαιρίες. Εμείς σαν να περιμένουμε στην γωνία για να κατηγορήσουμε κάποιον. Ο Άντρατζ κατάλαβε στις πραγματικές συνθήκες πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στα δύσκολα θα είναι δίπλα σε εμάς. Σε όλους. Το έχουν αποδείξει.

Όσον αφορά το ΟΑΚΑ, θα είναι καταπληκτική ατμόσφαιρα. Αποφεύγετε να με ρωτάτε για την Μπράγκα που είναι μια ομάδα που παίζει σε γεμάτα στάδια. Θα είναι χαρά μου το γεμάτο στάδιο. Η ατμόσφαιρα μπορεί να μας επηρεάσει θετικά. Έχουμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα και στηρίζουμε πολύ περισσότερο στις δυνάμεις μας στο γήπεδο. Από εμάς εξαρτάται η έκβαση του ματς, μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Εγώ όσον αφορά το ΟΑΚΑ αντανακλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού, θα μας δώσουν φτερά, βοήθεια αλλά στο γήπεδο πρέπει να δείξουμε την δύναμή μας''.

Πέρεθ: Μία μεγάλη πρόκληση για όλο τον σύλλογο

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Ρούμπεν Πέρεθ. Ο εκ των αρχηγών του Τριφυλλιού είπε στη συνέντευξη Τύπου:

‘’ Περισσότερο από το τι θα γίνει στις κερκίδες, εμείς σκεφτόμαστε το χορτάρι. Ο κόσμος θα είναι από την αρχή δίπλα μας, να μας βοηθήσουν και ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας. Πριν από τον πρώτο αγώνα ξέραμε την Μπράγκα, την είδαμε.

Στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις. Το εκτός έδρας γκολ δεν υπάρχει αλλά είμαι σίγουρος πως αύριο θα κάνουμε έναν πολύ καλό αγώνα, έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Θα έλεγα ότι είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για όλο τον σύλλογο, είναι μια πρόκληση και θέλουμε να περάσουμε.

Στη Μασσαλία περάσαμε κόντρα σε μια πολύ έμπειρη ομάδα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εδώ. Μην ξεχνάμε πως παίζουμε εντός έδρας. Δεν διαχωρίζουμε κάτι στον αντίπαλο, είναι μια δυνατή ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες αλλά δεν σκέφτομαι έναν. Βλέπω το σύνολο.

Εδώ που φτάσαμε το συζητάμε αν το περιμέναμε. Όταν το λέγαμε πιο πριν ήταν κάτι δύσκολο αλλά καταφέραμε να είμαστε εδώ. Η ομάδα δυνάμωσε. Έστω και αν χάσαμε στη Πορτογαλία, μας χωρίζει ένα γκολ και θαρρώ πως είμαστε κοντά. Θα κάνουμε το καλύτερο εδώ στο ΟΑΚΑ, όπου σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που οι αντίπαλοι δεν θα νιώθουν σαν το σπίτι τους. Οι φίλαθλοί μας θα έρθουν να μας υποστηρίξουν, όπως το κάνουν και στη Λεωφόρο''.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα