Ο Παναθηναϊκός απλά κληρώθηκε με την Ντνίπρο, δεν την απέκλεισε

Ο Παναθηναϊκός απλά κληρώθηκε με την Ντνίπρο, δεν την απέκλεισε

Ο Παναθηναϊκός απλά κληρώθηκε με την Ντνίπρο, δεν την απέκλεισε

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους από την υπέρμετρη αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε, μετά την κλήρωση του «τριφυλλιού» με την ουκρανική ομάδα στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Και το όνομα αυτής... Ντνίπρο. Με χαμόγελο υποδέχθηκαν στον Παναθηναϊκό την αντίπαλο τους, στην επιστροφή της ομάδας στα «σαλόνια» του Champions League. Όχι μόνο γιατί οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τους Ουκρανούς, αλλά κυρίως γιατί απέφυγαν την πιο έμπειρη και ποιοτική Γκενκ. Αρκεί, όμως, αυτό για να θεωρηθεί ήδη η ελληνική ομάδα στην επόμενη φάση; Φυσικά και όχι. Άλλωστε, κανείς δεν προκρίθηκε ποτέ από την κλήρωση. Οι αποδείξεις δίνονται πάντα μέσα στο γήπεδο. Ακόμα κι αν κληρωθούν μαζί η Μάντσεστερ Σίτι με την... Καμπάλα.

Στο άκουσμα, λοιπόν, της Ντνίπρο οι περισσότεροι μπορεί να θεωρήσουν πως πρόκειται για την ομάδα που τη σεζόν 2014-15 απέκλεισε τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League και στη συνέχεια έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Κι όμως δεν είναι αυτή. Έστω και τυπικά. Η... νέα Ντνίπρο μετρά μόλις επτά χρόνια ζωής, μετά την ένωσή της με την... παλιά, η οποία χρεοκόπησε και διαλύθηκε. Ωστόσο, σημασία δεν έχει τι έχει κάνει η ουκρανική ομάδα ή ποια είναι στην πραγματικότητα. Σημασία έχει τι κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά και που βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια. Η απάντηση – δυστυχώς για τους φίλους της ομάδας – είναι γνωστή...

Ο πραγματικός PANATHINAIKOS έχει να εμφανιστεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα από τότε που αγωνιζόταν... ο Καραγκούνης και η ομάδα νικούσε την Ίντερ του Μουρίνιο τη μία σεζόν ή απέκλειε τη Ρόμα την επόμενη. Από τότε, έχουν περάσει οι εποχές που αντίπαλοι ήθελαν να αποφύγουν το «τριφύλλι» σε έναν όμιλο ή σε ένα νοκ-άουτ. Τώρα, πλέον, ο Παναθηναϊκός φτάνει στο σημείο σχεδόν να... πανηγυρίζει, επειδή απέφυγε την Γκενκ. Γι’ αυτό, λοιπόν, δε χρειάζεται να υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία, επειδή οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν μία ουκρανική ομάδα. Άλλωστε, καλό θα είναι να γνωρίζει κάποιος ότι τη μόλις την περσινή σεζόν και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στο Europa Conference League. Ο μεν Παναθηναϊκός αποκλείστηκε νωρίς στον τρίτο προκριματικό γύρο, η δε Ντνίπρο – των μόλις επτά χρόνων ζωής – έφτασε μέχρι τα νοκ αουτ της ίδιας διοργάνωσης.

Μάλιστα, η περσινή πορεία της Ντνίπρο στο Europa Conference League έγινε ακριβώς με τις ίδιες συνθήκες με τις φετινές και από τις οποίες πηγάζει η αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι αυτές; Το γεγονός πως μετά τη ρωσική εισβολή, όλες οι ουκρανικές ομάδες έχουν «ξενιτευτεί» στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Και η Ντνίπρο δίνει τα παιχνίδια της στη Σλοβακία και συγκεκριμένα στο Κόζιτσε. Εκεί, ανακοίνωσε πως θα γίνει και η αναμέτρηση με την ελληνική ομάδα. Δηλαδή, το «τριφύλλι» θα κληθεί να την αποκλείσει, δίνοντας ένα ματς σε ουδέτερο γήπεδο και άλλο ένα στη Λεωφόρο. Το σενάριο μοιάζει ιδανικό. Ωστόσο, τις προκρίσεις δεν τις δίνουν οι «ιδανικές συνθήκες» και οι «εύκολοι αντίπαλοι». Και αυτό το γνωρίζει καλά ο «μπαρουτοκαπνισμένος» από νοκ άουτ γύρους, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Άλλωστε ξέρει ότι η προσπάθεια και ο ιδρώτας στο γήπεδο θα φέρουν τον Παναθηναϊκό στην επόμενη προκριματική φάση του Champions League και τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Δημοσθένης Γεωργακόπουλος