Τρεις επιλογές από τα προκριματικά του Champions League με τη σφραγίδα της Kingbet

Newsroom
Τρεις επιλογές από τα προκριματικά του Champions League με τη σφραγίδα της Kingbet

bet365

Στα τέλη Μαΐου, το αγαπημένο σεντόνι των ποδοσφαιρόφιλων, αυτό του Champions League, μπήκε για μπουγάδα, στέγνωσε, σιδερώθηκε και διπλώθηκε σχολαστικά εν αναμονή της νέας σεζόν.

Δεν είναι ακόμα ώρα να βγει από την ντουλάπα. Έχουμε δρόμο για να ανεμίσει στη φάση των ομίλων. Όμως τα προκριματικά ξεκινούν απόψε και σιγά σιγά αχνομυρίζουμε τη λεβάντα του φρεσκαρισμένου σεντονιού της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Οκτώ από τα δεκαπέντε ζευγάρια της πρώτης προκριματικής φάσης του Champions League μπαίνουν σήμερα στο γήπεδο. Σε αυτό το σημείο είναι λογικό να έχουμε δυνατά φαβορί. Όταν συνυπάρχουν ομάδες από τη Σουηδία και τη Νορβηγία με συλλόγους από τα Νησιά Φερόε και το Γιβραλτάρ, είναι πολύ λογικό να υφίσταται μια κάποια ανισορροπία. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες για στοίχημα. Αυτές θα ψάξουμε στο σημερινό κουπόνι.

Προγνωστικά Champions League

Στο ταξίδι μας θα περάσουμε από Βουλγαρία, Ιρλανδία και θα καταλήξουμε κάπου όπου δεν είναι Ουαλία, είναι Αγγλία, αλλά παριστάνει πως βρίσκεται στην Ουαλία. Μην ανησυχείτε. Θα βγάλει νόημα.

Θα τα πάρουμε χρονικά, ξεκινώντας από το Λουντογκόρετς-Σούτγιεσκα. Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουντογκόρετς είναι από τις ελάχιστες ομάδες του πρώτου προκριματικού που μπορεί να ονειρεύεται συμμετοχή στους ομίλους, αν ευνοηθεί λιγάκι από τις κληρώσεις. Μια ποδοσφαιρική Βαβέλ, με παίκτες από 17 διαφορετικές χώρες, ζωή να ‘χουν, ανάμεσα στους οποίους και ο Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου.

Μην ξεχνάμε ότι η Λουντογκόρετς ήταν η ομάδα που πέρσι απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Και απέναντί της θα βρει τη Σούτγιεσκα Νίκσιτς από το Μαυροβούνιο. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και αυτό αντικατοπτρίζεται στις αποδόσεις. Οι Βούλγαροι θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν την πρόκριση από το πρώτο ματς και αυτό μας βολεύει στοιχηματικά. Η απόδοση να σκοράρει η Λουντογκόρετς και στα δύο ημίχρονα παίζεται στο άκρως αποδεκτό 1.88.

Κι ήρθε η ώρα να πάρουμε τον δρόμο του Βοριά. Πάμε στο Νότιο Δουβλίνο για το παιχνίδι Σάμροκ Ρόβερς-Χιμπέρνιανς. Οι πρωταθλητές Ιρλανδίας έχουν αγωνιστικό ρυθμό, αφού το πρωτάθλημά τους είναι σε πλήρη εξέλιξη και ετοιμάζουν ήδη τη φιέστα για τον τρίτο σερί τίτλο. Σαφώς, η είδηση της πώλησης του καλύτερου παίκτη τoυς, Ντάνι Μαντρόιου, στη Λίνκολν Σίτι, είναι δυσάρεστη στα αυτιά των οπαδών, όμως κόντρα στη Χιμπέρνιανς από τη Μάλτα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Η δύναμη των Ρόβερς είναι στην άμυνά τους. Σε 22 ματς φέτος έχουν δεχθεί 14 γκολ, από ομάδες ανώτερες της Χιμπέρνιανς. Υπάρχει ξεκάθαρη αξία στο 1+N/G, στο 2.00.

Και καταλήγουμε σε αυτό το ματς που λέγαμε πως γίνεται σε μια Αγγλία που παριστάνει ότι είναι Ουαλία. Μιλάμε για το Δε Νιου Σέιντς-Λίνφιλντ Τάουν. Αρχικά να συμφωνήσουμε πως θα αναφέρουμε τη Δε Νιου Σέιντς ως TNS. Δεν θα γράφουμε όλο αυτόν το κατεβατό ως όνομα. Σαν την άλλη την ταινία με τον Χιου Γκραντ, που παίζει έναν ακόμα Άγγλο στην Ουαλία και λέγεται «ο Εγγλέζος που ανέβηκε ένα λόφο και κατέβηκε ένα βουνό».

Η TNS, λοιπόν, δεν είναι η καλύτερη ομάδα στην Ουαλία. Αυτές παίζουν στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι αυτό. Το εντυπωσιακό είναι πως η TNS δεν είναι καν στην Ουαλία. Εδρεύει στο Όσβεστρι, που απ’ όπου κι αν το κοιτάξεις, είναι εκατό τοις εκατό Αγγλία. Ναι, τα σύνορα είναι κοντά, κάπου στα οκτώ χιλιόμετρα, αν έγινε σωστά η μετατροπή από τα μίλια. Αλλά τράβα πες σε έναν Ελβετό που ζει στα σύνορα με τη Γαλλία ότι είναι Γάλλος. Θα ξεχάσει αμέσως το κόνσεπτ της ουδετερότητας. Για να μην χρησιμοποιήσουμε πιο ευαίσθητα και πιο επίκαιρα παραδείγματα.

Κι όμως. Η TNS παίζει στο ουαλικό πρωτάθλημα και είναι μακράν η πιο επιτυχημένη ομάδα του. Η δύναμή της είναι στην επίθεση. Εκεί δεσπόζει ο Ντέκλαν ΜακΜάνους, ένας εξαιρετικός φορ για τα δεδομένα του ουαλικού πρωταθλήματος. Παρεμπιπτόντως, Ντέκλαν ΜακΜάνους είναι το πραγματικό όνομα και του τραγουδοποιού Έλβις Κοστέλο, με τις μουσικάρες στο σάουντρακ του «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ». Δεύτερη αναφορά σε ταινία του Χιου Γκραντ, κοίτα να δεις...

Αλλά φτάσαμε στο ζουμί. Με τον ΜακΜάνους (τον ποδοσφαιριστή, όχι τον τραγουδιάρη) μπροστά, η TNS θα θελήσει να ματώσει από νωρίς τα δίχτυα της βορειοϊρλανδικής (και άρα πρακτικά συμπατριώτισσας) Λίνφιλντ. Θα πάμε με το over 0,5 γκολ γηπεδούχου στο πρώτο ημίχρονο, σε απόδοση 1.85.

Αν επιλέξετε να τα κάνετε μια τριάδα παρολί, μιλάμε για μια τιμιότατη απόδοση του 6.96. Άντε και καλά μας κέρδη.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα