Ολυμπιακός: Αυτή τη φορά πρέπει να είναι έτοιμος για τις παγίδες του Ιουλίου

Ολυμπιακός: Αυτή τη φορά πρέπει να είναι έτοιμος για τις παγίδες του Ιουλίου

Ολυμπιακός: Αυτή τη φορά πρέπει να είναι έτοιμος για τις παγίδες του Ιουλίου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό και την παρουσία του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή: για τον Ολυμπιακό υπάρχουν παγίδες, κι όχι λίγες, ακόμη και στον β΄ προκριματικό γύρο από τον οποίο θα ξεκινήσει την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Ο πολύς κόσμος λέει, κι όχι ότι έχει άδικο, «αν δεν μπορείς να περάσεις ούτε τον β΄ προκριματικό, τότε κάτσε σπίτι σου», όμως μία σωστή ανάλυση μας δείχνει κάτι πολύ απλό, όσο και σοβαρό: ο Ολυμπιακός πρέπει στις 20 Ιουλίου να είναι απολύτως προετοιμασμένος για να δώσει δύο μάχες προκειμένου να πάει στον γ΄ προκριματικό. Θα πρέπει να είναι πολύ τυχερός, για να του τύχει κάποιος αντίπαλος με τον οποίο δεν θα έχει πρόβλημα.

Ας τσεκάρουμε τους υποψήφιους αντίπαλους, ενόψει της κλήρωσης στις 15 Ιουνίου…

Πόσο…εύκολη ομάδα μπορεί να είναι η νέα πρωταθλήτρια Πολωνίας, Λεχ Πόζναν, που είχε 40.000 κόσμο στα εντός έδρας ντέρμπι της στη φετινή σεζόν;

Πόσο…αδύναμη ομάδα μπορεί να είναι η νέα πρωταθλήτρια Ελβετίας, Ζυρίχη, την στιγμή που η χώρα της είναι πάνω από την Ελλάδα στο ranking της ΟΥΕΦΑ;

Πόσο…προσιτός αντίπαλος μπορεί να είναι η Μακάμπι Χάιφα, που πήρε και φέτος, όπως και πέρυσι, το πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να μην έχει αποκλείσει ποτέ ομάδα από το Ισραήλ;

Πόσο…της πλάκας μπορεί να είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας, που πήρε για τέταρτη σερί σεζόν τον τίτλο στην Σλοβακία; Να θυμηθούμε ότι φέτος στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ έφερε δυο ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ. Τον περασμένο Αύγουστο ο Ολυμπιακός την είχε αποκλείσει εύκολα (3-0, 2-2), αλλά την είχε βρει στη χειρότερη της κατάσταση.

Σίγουρα ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι φαβορί με όλες αυτές τις ομάδες, όμως το φαβορί δεν σημαίνει κι ότι πάντα περνάει. Θα πρέπει να ιδρώσει. Γενικά δε, ομάδες πολύ χαμηλού επιπέδου δεν υπάρχουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σισέ

Για παράδειγμα, η πρωταθλήτρια Φινλανδίας HJ Ελσίνκι, πέρυσι στα προκριματικά ξέρετε τι αποτελέσματα έφερε με τη Μάλμε, που έφτασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Ισοπαλία 2-2 εντός έδρας και ήττα 1-2 εκτός έδρας. Δηλαδή, η πρωταθλήτρια Σουηδίας την απέκλεισε οριακά…

Άλλο παράδειγμα, η πρωταθλήτρια Ουαλίας, Νιού Σεντς! Πέρυσι έπαιξε στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ με την Βικτόρια Πλίζεν: κέρδισε 4-2 στην Ουαλία, έχασε 1-3 στην Τσεχία κι αποκλείστηκε στα πέναλτι από την φετινή πρωταθλήτρια Πλίζεν…

Πραγματικά είναι δύσκολο να βρεις ομάδα που θα πεις ότι η πρόκριση θα είναι «διαδικαστικού χαρακτήρα» για τον Ολυμπιακό.

Ακόμη κι η πρωταθλήτρια Λιθουανίας, η Ζαλγκίρις, πέρυσι στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ απέναντι στην Μπόντο Γκλιμτ, που έφτασε ως γνωστόν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ξέρετε τι αποτελέσματα είχε; Ισοπαλία 2-2 εντός έδρας και ήττα 0-1 εντός έδρας, αποκλεισμός δηλαδή οριακά, στο γκολ.

Η πρωταθλήτρια Σλοβενίας Μάριμπορ στην τελευταία παρουσία της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το καλοκαίρι του 2019, είχε αποκλείσει την πρωταθλήτρια Σουηδίας ΑΙΚ, είχε αποκλειστεί μετά από την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Ρόζενμποργκ, και στη συνέχεια έπαιξε στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ κι αποκλείστηκε από τη Λούντογκορετς με δύο ισοπαλίες και το εκτός έδρας γκολ.

Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να σταθεί πολύ τυχερός στην κλήρωση και να του «κάτσει» π.χ. η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, η Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο, η Σάμροκ Ρόβερς από το ΕΙΡΕ, για να είναι πιο άνετος. Και να θυμηθούμε ότι τον περασμένο Ιούλιο τη Νέφτσι την απέκλεισε με δύο νίκες στο γκολ (1-0, 1-0).

Αυτό που έχει πρωτίστως σημασία είναι ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί έτοιμος στις 20 Ιουλίου. Όχι να πιστέψει ότι πρέπει να είναι έτοιμος στις 3 Αυγούστου, που θα παίξει στον β΄προκριματικό. Παγίδες θα υπάρχουν και τον Ιούλιο, όχι μόνο τον Αύγουστο. Οι δε πιθανότητες να παίξει ο Ολυμπιακός με μία ομάδα που τον Ιούλιο θα έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα της, είναι της τάξης του 90%.

Ολυμπιακός

Να υπενθυμίσω δε ότι τον περασμένο Ιούλιο ο Ολυμπιακός κόντρα στη Νέφτσι είχε παίξει με βασικούς τους Χασάν, Ραντζέλοβιτς, Μάρκοβιτς, Σεμέδο, Σουρλή, Ανδρούτσο, Τζολάκη, Κούντε, δηλαδή παίκτες που άλλους τους έδωσε μέσα στο καλοκαίρι, άλλους λίγο μετά τους απενεργοποίησε εντελώς και τους άφησε το Γενάρη κι άλλους τους είχε τρίτες λύσεις μέσα στη σεζόν. Κι όλοι αυτοί δεν είχαν παίξει μόνο και μόνο επειδή υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού, αλλά γιατί δεν υπήρχαν άλλοι.

Το συμπέρασμα είναι απλό: για να ξεπεραστούν οι παγίδες του Ιουλίου, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι φέτος έτοιμος. Γιατί πέρυσι δεν ήταν και δεν έχει νόημα να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Είχε γίνει πρόβα τζενεράλε με τον Άρη στο Καραϊσκάκη μέσα Ιουλίου και το σκορ έπρεπε να ήταν 0-3 υπέρ του Άρη στο 30’! Κι έληξε με…κάποιο τρόπο 3-0.

Άσχετο: Με ρωτάνε για τον Μιλιβόγεβιτς-αγαπημένος μου παίκτης όταν ήταν στον Ολυμπιακό. Μόνο που ο Λούκα παίζει πλέον 5,5 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ (177 παιχνίδια με την Κρίσταλ Πάλας), όπερ σημαίνει ότι έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου. Κι είναι 31. Προσωπικά θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός. Ενθυμούμενος ότι στα 31 του είχε γυρίσει στον Ολυμπιακό ο Μιραλάς, μετά από 5,5 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Και είχε γυρίσει «καμένος». Σπριντ δεν μπορούσε να κάνει ο άλλοτε φτεροπόδαρος Κέβιν κι έφυγε κακήν κακώς μετά από μόλις πέντε μήνες στον Ολυμπιακό. Έκτοτε δε, αλλάζει κάθε σεζόν κι άλλη ομάδα, χωρίς να στεριώσει, αφού είναι ένας άλλος Μιραλάς πιά….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.