Τα 7 εκατ. Ευρώ, τα 7 μηδενικά για τον «κολοσσό» και τι παίζει με Νάπολι - Μαντί

Τα 7 εκατ. Ευρώ, τα 7 μηδενικά για τον «κολοσσό» και τι παίζει με Νάπολι - Μαντί

Τα 7 εκατ. Ευρώ, τα 7 μηδενικά για τον «κολοσσό» και τι παίζει με Νάπολι - Μαντί

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τις εξελίξεις με τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, αλλά και με τον Μαντί Καμαρά.

Γράφτηκε σε ένα ρεπορτάζ στη Γαλλία ότι η Τρουά πρόσφερε στον Ολυμπιακό έξι εκ. Ευρώ για τον Παπέ Σισέ κι ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε εφτά εκ. Ευρώ για να τον δώσει. Δεν είναι έτσι, όμως, τα πράγματα.

Όντως, η νεοφώτιστη στην Α΄ κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος ζήτησε τον πανύψηλο Αφρικάνο, η δε πρόταση που έκανε ήταν της τάξης των 7 εκ. Ευρώ παρακαλώ! Με τον Ολυμπιακό να την απορρίπτει μετά…ευκολίας, καθώς κοστολογεί τον 26χρονο (πλέον) αμυντικό του σε νούμερο με εφτά μηδενικά-μίνιμουμ στα 10.000.000 Ευρώ…

Ο Σισέ είχε φτιάξει όνομα στη γαλλική αγορά με την παρουσία του στον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ενίσχυσε τη θέση του στην αγορά κατά την περασμένη σεζόν. Βλέπετε, στο πρώτο μισό της σεζόν έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ (πέντε παιχνίδια βασικός), στο δε δεύτερο μισό της σεζόν πήγε δανεικός στην Σεντ Ετιέν κι έτσι έπαιξε επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α΄ κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Με τα αθλητικά του προσόντα να ξεχωρίζουν, ο Σισέ τα πήγε καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα, παίζοντας 14 σερί 90λεπτα από τις αρχές του Φλεβάρη, και βοηθώντας πάρα πολύ τη Σεντ Ετιέν να αποφύγει τον υποβιβασμό-όταν έφτασε ο Σενεγαλέζος στόπερ στους «πράσινους», αυτοί ήταν στους τέσσερις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με παθητικό 35 γκολ σε 22 αγωνιστικές. Στα 14 παιχνίδια της με τον Σισέ στην 11άδα η Σεντ Ετιέν είχε παθητικό 18 γκολ κι ανέβηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας, οκτώ πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, ο έμπειρος Κλοντ Πιέλ, ήθελε να τον κρατήσει, αλλά η ομάδα του δεν μπορούσε ούτε κατά διάνοια να ανταποκριθεί στην συμφωνηθείσα οψιόν αγοράς των 13 εκ. Ευρώ. Ο τοπικός Τύπος, στο ίδιο μήκος κύματος, επευφήμησε τον Σισέ, με τις αναφορές του σε αυτόν να έχουν δίπλα ένα χαρακτηρισμό, κολοσσός, λόγω του ύψους του και εν γένει του παρουσιαστικού του. Μάλιστα, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος αμυντικός του γαλλικού πρωταθλήματος στο ψηλό παιχνίδι.

Τέλος πάντων, τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με τον παίκτη του; Προς το τέλος του φθινόπωρου, η επικρατούσα τάση ήταν να πωληθεί. Πριν αρχίσει, όμως, η προετοιμασία, αποφασίστηκε να παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. Όπως φαίνεται, είναι θέμα τιμής, όπως σχεδόν σε κάθε μεταγραφή. Με ένα ποσό εκεί γύρω στα 10 εκ. Ευρώ, μπορεί ο Σισέ να φύγει, πιθανότατα για το γαλλικό πρωτάθλημα, όπου και θα ήθελε να επιστρέψει, αφού ναι μεν του αρέσει που είναι στον Ολυμπιακό, αλλά επιθυμία του είναι να παίζει βασικός και βλέπει ότι μετά από 4,5 χρόνια στο κλαμπ δεν έχει καθιερωθεί σε αυτό που λέμε ενδεκαδάτη μονάδα.

Σεμέδο

Αυτή την στιγμή, ο Ολυμπιακός στους στόπερ μοιάζει υπερκαλυμμένος, με τον Σεμέδο, τον Παπασταθόπουλο, τον Μπα, τον Σισέ, τον Μάρκοβιτς, τον Αβραάμ, τον οποίο υπολογίζει πάντα ο Μαρτίνς, αλλά και τον νεαρό Καλογερόπουλο. Ακόμη και να αποφασίσει να παίξει μόνιμα το 3-4-3 ο Πέδρο, οι παίκτες αυτοί φτάνουν και περισσεύουν, έστω με την ιδιαιτερότητα ότι κανείς από αυτούς τους εφτά (!) δεν είναι αριστεροπόδαρος (μόνο ο Σισέ το δουλεύει κάπως καλύτερα απ΄ όλους το αριστερό).

Θα εξαρτηθούν οι εξελίξεις για τους στόπερ κι από το αν έρθει προσφορά για τον Σεμέδο και αν είναι αρκετή η, όχι. Είχαν ακουστεί πολλά στο ξεκίνημα της αγοράς για την Πόρτο, ακόμη και για τη Ρόμα και τη Γουλβς, όμως εδώ και κάμποσο καιρό έχει καταλαγιάσει το πράγμα από πλευράς θορύβου. Μην υπάρχει, όμως, η παραμικρή αμφιβολία ότι οι δύο-τρεις εμπλεκόμενοι με τον Πορτογάλο διεθνή στόπερ μάνατζερ εξακολουθούν να ψάχνονται. Κι όσο ψάχνονται οι ατζέντηδες, τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις.

Παρεμπιπτόντως, φαίνεται ότι ο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του να βάλει στην ομάδα των αρχηγών του Ολυμπιακού τον Σεμέδο, αν κρίνουμε από το ότι βγαίνοντας προχθές ο Βαλμπουενά, άφησε το περιβραχιόνιο στον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό. Προφανώς, η εξάδα είναι πλέον Αβραάμ, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Σεμέδο.

Καμαρά

Τώρα, αναφορικά με τα όσα, πολλά, εξακολουθούν να ακούγονται στην Ιταλία περί Νάπολι και Μαντί Καμαρά (τελευταίο, σημερινό, ότι η Νάπολι τον θέλει δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς, αλλά ο Ολυμπιακός ζητάει 15 εκ. Ευρώ) αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι στον Ολυμπιακό δεν έχει φτάσει καμία κρούση. Προφανώς, κάνει διάφορα ο μάνατζερ Ραϊόλα, τίποτα όμως σε επίσημη βάση.

Άσχετο: Πλάκα πλάκα, δεν αποκλείστηκαν από τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ (που δεν έπαιζε)…Στα σοβαρά τώρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι…τρεις φορές καλύτερος στα δύο παιχνίδια με την Λούντογκορετς, σε σχέση με την εικόνα του με τη Νέφτσι, αν θέλει να φτάσει στα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι να πάει στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ.

Τώρα, για τον Τζοβίνκο, όπως έγραψα και χθες, δεν ασχολήθηκαν στον Ολυμπιακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.