Άρσεναλ: Στην τετράδα χωρίς VAR, πάνω από την Τσέλσι για ένα γκολ!

Gazzetta team
Άρσεναλ: Στην τετράδα χωρίς VAR, πάνω από την Τσέλσι για ένα γκολ!

bet365

Αν η φετινή σεζόν της Premier League διεξαγόταν τρία χρόνια πριν, όταν και δεν είχε εισαχθεί ακόμη το VAR, η Άρσεναλ θα είχε τερματίσει στην τετράδα, πάνω από την Τσέλσι για ένα γκολ διαφορά! Δεύτερη η Λίβερπουλ στο +1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μαζί με τη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Μπρομ, η Άρσεναλ ολοκλήρωσε τη σεζόν με το χειρότερο πρόσημο στις αποφάσεις υπέρ/κατά του VAR στη φετινή Premier League (-6). Ήταν ήδη η… ουραγός σε αποφάσεις υπέρ της (3) κι όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτοί οι δείκτες της αποτυπώνονται και σε χαμένους βαθμούς.

Ασφαλώς το VAR αποφέρει δικαιοσύνη στη μεγάλη πλειονότητα των (απο)φάσεων, αλλά οι Κανονιέρηδες και ο Μίκελ Αρτέτα μπορούν να αισθάνονται άτυχοι. Κι αυτό διότι αν δεν υπήρχε το VAR, όπως συνέβαινε μέχρι τη σεζόν 2017/18, τώρα η Άρσεναλ θα είχε κλείσει θέση στο επόμενο Champions League, μέσω της πρώτης τετράδας!

Οι Λονδρέζοι ολοκλήρωσαν τη χρονιά στην 8η θέση και το -6 από την τετράδα κι έμειναν εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. Ωστόσο, χωρίς τη νέα τεχνολογία στο παιχνίδι, θα είχαν τερματίσει 4οι, προσπερνώντας στο… νήμα την Τσέλσι, με ίση διαφορά τερμάτων και καλύτερη επίθεση μόλις για ένα γκολ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα