Άρσεναλ – VAR: «Ουραγός» στη φετινή Premier League

Gazzetta team
Άρσεναλ – VAR: «Ουραγός» στη φετινή Premier League

bet365

Το VAR δείχνει το πιο «σκληρό» του πρόσωπο στην Άρσεναλ τη φετινή σεζόν, με τους Κανονιέρηδες να μετρούν τις λιγότερες αποφάσεις υπέρ τους και τις δεύτερες περισσότερες σε βάρος τους ανάμεσα στις 20 ομάδες της Premier League!

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα και το «mid-table» της Premier League για ακόμη μία σεζόν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 10η θέση, είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί 11η αν η Άστον Βίλα νικήσει στο ματς που χρωστάει και κάπως έτσι φλερτάρει με το χειρότερό της πλασάρισμα στην 1η κατηγορία εδώ και 26 χρόνια (12η, το 1995). Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως πέραν των αγωνιστικών προβλημάτων, είχε και έναν σταθερό «εχθρό» στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου. Ο λόγος για το VAR και τις διορθωτικές αποφάσεις που έχει λάβει, οι οποίες στο σύνολό τους έχουν «κρεμάσει» περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα τους Κανονιέρηδες.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την αναλυτική καταγραφή της σεζόν από τον Dale Johnson και το ESPN, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα είναι αυτή που έχει μετρήσει τις λιγότερες αλλαγές αποφάσεων υπέρ της στο φετινό πρωτάθλημα: Μόλις 2, τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι έχει «χαμογελάσει» 5 φορές μετά από check του Video Assistant Referee και οι Τότεναμ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι από 7.

Παράλληλα, οι Λονδρέζοι κατατάσσονται 2οι και στις αποφάσεις που έχουν αλλάξει σε βάρος τους μέσω του Video Assistant Referee, με τις 9 περιπτώσεις να είναι λιγότερες μόνο από τις 12 της Λίβερπουλ.

Συνολικά, όμως, αν κάνει κανείς την αφαίρεση των «κατά» από τα «υπέρ», όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet, η Άρσεναλ είναι «ουραγός», με το πιο αρνητικό πρόσημο (-7, έναντι -5 της Λίβερπουλ, -2 της Γιουνάιτεντ, αλλά και +4 της Τσέλσι).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα