Στο Champions League Λίβερπουλ, Τσέλσι, χαρακίρι η Λέστερ (vids)

Στο Champions League Λίβερπουλ, Τσέλσι, χαρακίρι η Λέστερ (vids)

bet365

Χιτσκοκικό φινάλε στην Premier League, με την Τότεναμ να νικάει με ανατροπή τη Λέστερ και να την αφήνει εκτός Champions League, όπου πηγαίνει η Λίβερπουλ και η Τσέλσι, παρά την ήττα της από την Αστον Βίλα.

Δραματικό, χιτσκοκικού επιπέδου, το φινάλε της φετινής Premier League και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά το Champions και το Europa League. Εκεί όπου έγινε ένας τέλειος ποδοσφαιρικός χαμός, με τις ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς και τα εισιτήρια να αλλάζουν... τσέπες. Σίγουρη ήταν από το ξεκίνημα του απογεύματος η Λίβερπουλ, η οποία τερμάτισε 3η, καθώς καθάρισε 2-0 την Κρίσταλ Πάλας, με τον Μανέ να χτυπάει και τις δύο φορές (36', 74'). Και εάν για τους Reds όλα πήγαν όπως έπρεπε, Τσέλσι και Λέστερ έζησαν τρομερά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, με τους Μπλε να τερματίζουν τελικά στην 4η χρυσοφόρα θέση.

Οι Λονδρέζοι του Τόμας Τούχελ τα κατάφεραν βέβαια από σπόντα. Οι ίδιο γνώρισαν την ήττα 2-1 στην Αστον Βίλα, αλλά για καλή τους τύχη η Λέστερ αυτοκτόνησε στο εντός έδρας με την Τότεναμ. Οι Αλεπούδες προηγήθηκαν δύο φορές με ισάριθμα πέναλτι του Βάρντι (18', 52'), αλλά ο Κέιν (41') και το αυτογκόλ με το τραγικό λάθος σε έξοδο του Σμάιχελ (76') απάντησαν και στις δύο περιπτώσεις. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Μπέιλ από ασίστ του Κέιν στο 87' και στο 90'+6 (αφού έπαιξε το 1-2 με το δοκάρι), έγραψε το 2-4, άφησε εκτός τετράδας τους γηπεδούχους και την Τότεναμ στο Conference League. Την ίδια στιγμή, η Τσέλσι όχι μόνο έχανε το δικό της ματς (43' Τραορέ, 52' Ελ Γκάζι – 70' Τσίλγουελ), αλλά έβλεπε και τον υπερπολύτιμο βασικό πορτιέρο της, Μεντί, να αποχωρεί τραυματίας ενόψει του τελικού του Champions League.

Το μυαλό ήταν στο Γκντανσκ και στον τελικό του Europa League με τη Βιγιαρεάλ! Ο Σόλσκιερ στο τελευταίο παιχνίδι στη σεζόν παρουσίασε ομάδες με... ρεζέρβες, αλλά οι «Κόκκινοι» δεν έχασαν το αήττητο εκτός έδρας! Η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 της Γουλβς, τερμάτισε στη 2η θέση με 74 βαθμούς. Με τον Ελάνγκα μοναδικό στην επίθεση, η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη, δημιούργησε κινδύνους και μόλις στο 13ο λεπτο ο Σουηδός επιθετικός από ασίστ του Τζέιμς πέτυχε το 1-0. Η Γουλβς, στο τελευταίο ματς του Σάντο στον πάγκο της ανέβασε ρυθμό μετά το 30' και στο 39' ισοφάρισε με τον Σεμέντο! Ωστόσο, στα αποδυτήρια η Μάντσεστερ πήγε με προβάδισμα, ο Φαν ντε Μπέεκ κέρδισε πέναλτι και ο Μάτα διαμόρφωσε το 2-1. Στην επανάληψη, οι «Λύκοι» ήταν καλύτεροι είχαν καλές ευκαιρίες με Νούρι και Γκιμπς-Γουάιτ, αλλά ο Χέντερσον έσωσε και στις δυο περιπτώσεις. ​



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 5-0: Θρυλικό «αντίο» Αγουέρο και στέψη (vid)
Τότεναμ και Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη, εκτός μετά από 25 χρόνια η Άρσεναλ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα