Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 5-0: Θρυλικό «αντίο» Αγουέρο και στέψη (vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 5-0: Θρυλικό «αντίο» Αγουέρο και στέψη (vid)

bet365

Με δύο γκολ ως αλλαγή και νέο all-time ρεκόρ τερμάτων με έναν σύλλογο, ο Σέρχιο Αγουέρο σφράγισε τον θρίαμβο της Μάντσεστερ Σίτι επί της Έβερτον (5-0) και αποχαιρέτησε το κοινό της ως ο απόλυτος θρύλος των Σίτιζενς, δίνοντας το σύνθημα της στέψης.

Βαθμολογικό διακύβευμα δεν υπήρχε. Μόνο προσμονή, για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες, στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν. Συμπτωματικά, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελευταίο χορό του ζωντανού θρύλου της ομάδας, του στράικερ που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία της. Η Μάντσεστερ Σίτι είπε «αντίο» στον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος αφού έλαβε pasillo στο τελευταίο του ματς στην Premier League, μετέτρεψε σε… περίπατο τη νίκη κόντρα στην Έβερτον (5-0) με δύο γκολ και άφησε εποχή με ένα ακόμη σπουδαίο ρεκόρ.

Εκτός από πρώτος μη Άγγλος σκόρερ της PL, ο Αργεντινός φορ κατάφερε να γίνει ο σκόρερ με τα περισσότερα γκολ σε μία ομάδα. Μέχρι όμως να μπει στο ματς στο 65ο λεπτό και να γραφτεί η ιστορία, είχαν προηγηθεί τα γκολ των Ντε Μπρόινε (11’), Ζέσους (14’) και Φόντεν (53’), που είχαν θέσει τον τόνο στο ημι-γεμάτο «Etihad».

Στο 71ο λεπτό, έκανε την αρχή. Με υπέροχο πλασέ με εξωτερικά φάλτσα, ο Αγουέρο έγραψε το 4-0 και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε τα 184 γκολ στη συλλογή του με τους Σίτιζενς. Αριθμός με τον οποίο ξεπέρασε οριστικά τον Γουέιν Ρούνεϊ και σφράγισε το «αντίο» του από τα αγγλικά γήπεδα με τον πιο εμφατικό τρόπο. Το πιο ιδανικό φινάλε στην πρωταθληματική σεζόν της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, που ετοιμάζεται για τη στέψη.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Φόντεν (56’ Ρόδρι), Μαχρέζ (56’ Αγουέρο), Ζέσους (74’ Τόρες), Στέρλινγκ

Έβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Κιν, Γκόντφρεϊ, Ντιν, Ντουκουρέ (57’ Ιγουόμπι), Άλαν, Ντέιβις, Σίγκουρντσον (59’ Μπερνάρντ), Κάλβερτ-Λιούιν, Ριτσάρλισον (78’ Νκουνκού)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα