Ο Κάσπερ Σμάιχελ δίνει το κίνητρο στην Λέστερ να γίνεται καλύτερη

Gazzetta team
Ο Κάσπερ Σμάιχελ δίνει το κίνητρο στην Λέστερ να γίνεται καλύτερη

bet365

Ο Αντι Κινγκ, πρώην παίκτης της Λέστερ, εξήγησε γιατί ο Κάσπερ Σμάιχελ αποτελεί το «κλειδί» της επιτυχίας της Λέστερ την τελευταία πενταετία.

Η παρουσία του Κάσπερ Σμάιχελ κάτω από τα γκολπόστ της Λέστερ αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» της επιτυχίας της Λέστερ τόσο στην κατάκτηση του κυπέλλου, όσο και του πρωταθλήματος πριν από πέντε χρόνια.

Ενας πρώην ποδοσφαιριστής των «αλεπούδων», ο Αντι Κινγκ, ανέφερε τους λόγους που ο Δανός τερματοφύλακας αποτελεί τον σημαντικότερο «κρίκο» της ομάδας, που για πρώτη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας, μετά από 137 χρόνια ιστορίας…

«Ο Κάσπερ πάει με γεμάτο γκάζι κάθε μέρα. Αν δεχτεί ένα γκολ στην προπόνηση τα παίρνει στο κρανίο. Είναι αυτός που δίνει το κίνητρο σε όλο το γκρουπ των παικτών και φροντίζει να σιγουρευτεί πως όλοι έχουν το ίδιο κίνητρο. Τον έχω δει να ξεφεύγει τελείως με το προσωπικό, αν νομίζει πως η ποιότητα του ξενοδοχείου που θα μείνει η αποστολή πριν από ένα ματς δεν είναι καλή. Τον έχω δει επίσης να τα βάζει με τον έφορο αν τα καρφιά είναι πολύ κοντά» ανέφερε ο Κινγκ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Είναι συνεχώς σε εγρήγορση, αλλά περιμένει το καλύτερο από τον εαυτό του και αυτό κάνει σε κάθε ματς. Περιμένει όμως να κάνουν το ίδιο και οι συμπαίκτες του, αλλά και όλοι στο κλαμπ. Γι’ αυτό και έχει μια εξαιρετική καριέρα. Είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε ο Κινγκ που αγωνίζεται πλέον στο Βέλγιο με την Λεουβέν.

«Είναι από τις κινητήριες δυνάμεις του συλλόγου. Περιμένει το μέγιστο από τον καθένα και στον σύλλογο τον λατρεύουν όλοι» είπε ακόμη.

Ο Σμάιχελ ήταν στο σημείο της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Βιχάι Σριβανταναπράμπα το 2018, στο πάρκινγκ του γηπέδου. Ηταν αυτός που πήγε τρέχοντας στο ελικόπτερο να δει αν είναι ζωντανός ο ιδιοκτήτης του συλλόγου και ο πρώτος που θρήνησε τον χαμό του. Και ήταν επίσης αυτός που βρέθηκε πιο κοντά στην οικογένεια του ιδιοκτήτη, που θρηνούσε τον χαμό του.

«Μοιράστηκε μαζί τους το δράμα τους. Και ο τελικός ήταν ένα επιπλέον κίνητρο γι’ αυτόν να κερδίσει» σχολίασε ο Κινγκ.

«Ο Ρότζερς μπορεί να γίνει αδίστακτος»

Ο πρώην άσος της Λέστερ αναφέρθηκε και στον προπονητή της ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς.

«Η απόκτηση του Ρότζερς στον πάγκο είναι σαν τίτλος. Βλέπεις οπαδούς άλλων ομάδων που περιμένουν να πανηγυρίσουν έναν τίτλο. Σε πέντε χρόνια η Λέστερ έχει πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο. Και η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα δίνει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κι άλλους παίκτες και να γίνει πιο δυνατή. Οταν έχεις τέτοια δυναμική και τέτοιον προπονητή, δύσκολα θα πέσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στα επόμενα χρόνια. Ποιος μπορεί να πει ότι δεν θα πρωταγωνιστούν σε Ευρώπη και Premier League την επόμενη 4ετια; Με τον Ρότζερς έχουν μεγάλη ευκαιρία» σημείωσε ο Κινγκ που χαρακτήρισε τον τεχνικό της Λέστερ ως έναν προπονητή που μπορεί να γίνει «αδίστακτος», αλλά πάντα είναι δίκαιος. «Πρέπει να είναι αδίστακτος ως μάνατζερ. Αυτό σε κάνει κορυφαίο. Και είναι ειλικρινείς. Δίκαιος. Αυτό θες ως ποδοσφαιριστής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα