Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 2-0: Ανάσα πριν το «μακροβούτι» για την τετράδα (vid)

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 2-0: Ανάσα πριν το «μακροβούτι» για την τετράδα (vid)

bet365

Για πρώτη φορά μετά τα τέλη Γενάρη, η Λίβερπουλ κράτησε το μηδέν στο «Άνφιλντ» και χάρη στα γκολ των Μανέ, Τιάγκο (παρθενικό) επιβλήθηκε της Σαουθάμπτον (2-0) και πήρε ώθηση για το τελευταίο σπριντ τετράδας με -6 και ματς λιγότερο από τη Λέστερ.

Τα νέα των ομάδων που καλείται να βάλει από κάτω της μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ήταν θετικά. Ήττα με πολλά «αγκάθια» για τη Λέστερ, ήττα και ουσιαστικά… νοκ-άουτ η Τότεναμ και πλέον, το μοναδικό εμπόδιο ενδιάμεσα στον δρόμο για την τετράδα είναι η Γουέστ Χαμ. Αυτή μα και ο… κακός εαυτός της, o οποίος κόντρα στη Σαουθάμπτον δεν την πρόδωσε (ξανά). Η Λίβερπουλ, σε αντίθεση με το αυτοκαταστροφικό φινάλε κόντρα στη Νιούκαστλ, κατάφερε να πάρει αυτό που της άξιζε κόντρα στους Αγίους (2-0) και κατά συνέπεια το πρώτο από τα τέσσερα «do or die» παιχνίδια που έχει μπροστά της, στην τελευταία της ζαριά για να προλάβει το επόμενο Champions League.

Μετρώντας μόλις μία νίκη στα 10 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, οι Reds ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και μέχρι το ημίωρο του ματς είχαν ήδη βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Χρειάστηκε, βέβαια, να περιμένει, καθώς Σαλάχ στο 18’ και Ζότα στο 25’ νικήθηκαν από τον Φόρστερ από τη μικρή περιοχή, ενώ η κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ λίγο αργότερα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Κι εκεί που οι Άγιοι άγγιξαν με τη σειρά τους το 0-1, με τον Άλισον να λέει «όχι» στον Άνταμς σε τετ-α-τετ, 46 δευτερόλεπτα αργότερα η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε κεφάλι στο σκορ, χάρη στη συνεργασία που τόσο της έλειπε από τη φετινή σεζόν.

Μο Σαλάχ σέρβιρε έξοχα, Σαντιό Μανέ «εκτέλεσε» με κεφαλιά και οι δυο τους συνδυάστηκαν για γκολ για πρώτη φορά στη φετινή Premier League (είχαν να το κάνουν από τον Ιούνιο του 2020)!

Παρά τις ευκαιρίες που ακολούθησαν, από το 70’ και μετά οι Reds έμειναν από δυνάμεις και φλέρταραν με μια δραματική εξέλιξη όπως απέναντι στις Καρακάξες, με τον MVP Άλισον που σημείωσε 6 αποκρούσεις (τις περισσότερες σε ένα ματς στην καριέρα του στο Νησί), να υποπίπτει σε σοβαρό λάθος, κάνοντας πάσα σε αντίπαλο στην περιοχή στο 78’, αλλά να το διορθώνει μόνος του με απόκρουση.

Έτσι, οι Reds κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι τέλους το μηδέν στην άμυνα, για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς από τις 17 Ιανουαρίου και το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Τιάγκο να προσθέτει το… κερασάκι στη (χαμηλή) τούρτα και να γράφει το 2-0 στο 90’, με το παρθενικό του τέρμα στο κλαμπ και την Premier League.

Στο -6, λοιπόν, από την 4η Λέστερ η Λίβερπουλ και με ματς λιγότερο, το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ», το οποίο θα το δώσει δύο μέρες αφότου θα έχει επισκεφθεί την έδρα των Κόκκινων Διαβόλων η Λέστερ, σε ένα διήμερο που ενδέχεται να καθορίσει πολλά για την υπόθεση «τετράδα», πάντα με τη Γουέστ Χαμ σε δυναμικό ρόλο.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Γουίλιαμς, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Τιάγκο, Σαλάχ (87’ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Μανέ (90+3' Τζόουνς), Ζότα (79’ Φιρμίνο)

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάσενχουτλ): Φόρστερ, Γουόκερ-Πίτερς, Μπεντνάρεκ, Βέστεργκαρντ, Στέφενς, Γουόλκοτ (66’ Ντιαλό), Γουορν-Πράουζ, Άρμστρονγκ, Τέλα (66’ Ομπαφέμι), Άνταμς (79’ Τζενεπό), Ρέντμοντ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα