Τσέλσι: Σαν σήμερα το πρωτάθλημα του 2005, πρώτο μετά από 50 χρόνια! (vid)

Τσέλσι: Σαν σήμερα το πρωτάθλημα του 2005, πρώτο μετά από 50 χρόνια! (vid)

Gazzetta team
Τσέλσι: Σαν σήμερα το πρωτάθλημα του 2005, πρώτο μετά από 50 χρόνια! (vid)

bet365

Στις 30 Απριλίου του 2005, η Τσέλσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο τιμόνι έδινε οριστικά τέλος στην ξηρασία 50 ετών, κατακτώντας το δεύτερό της πρωτάθλημα, το οποίο και σηματοδότησε την «αναγέννησή» της στον 21ο αιώνα.

Η Τσέλσι προετοιμάζεται για τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (5/5, 22:00, Cosmotesports1HD), όπου και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε δεύτερο τελικό του UEFA Champions League, αλλά το ημερολόγιο πάντα θα «σταματάει» όταν δείχνει την 30η Απριλίου. Είναι η ημέρα που επισφράγισε την σύγχρονη «αναγέννηση» των Μπλε του Λονδίνου και τους έδωσε, πιθανώς, την ευκαιρία να «χτυπούν» την πόρτα ενός ευρωπαϊκού τελικού 16 χρόνια αργότερα. Η ημέρα που το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, στην πρώτη του χρονιά στο τιμόνι της Τσέλσι και δεύτερη επί εποχής Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επέστρεψε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, βάζοντας τέλος στη δική της «κατάρα» που κρατούσε 50 ολόκληρα χρόνια, από το πρώτο και μοναδικό ως τότε πρωτάθλημά της τη σεζόν 1954-55.

Με πρωταγωνιστές τους Φρανκ Λάμπαρντ, Τζον Τέρι, Πετρ Τσεχ, Ντιντιέ Ντρογκμπά και αστέρια όπως οι Κλοντ Μακελελέ, Άριεν Ρόμπεν, Γουίιαμ Γκαλάς, Ρικάρντο Καρβάλιο, Τζο Κόουλ, Ντέιμιεν Νταφ, η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια και διέλυσε μισή ντουζίνα «άπιαστα» ρεκόρ ως και σήμερα: καλύτερο παθητικό σε μία σεζόν (15 γκολ), περισσότερες νίκες σε μία σεζόν (29), περισσότερα clean sheets σε μία σεζόν (25) μεταξύ άλλων.

Θυμηθείτε τη μυθική πορεία των Μπλε μέχρι τον τίτλο μέσα στο παρακάτω απολαυστικό βίντεο:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα