Έβερτον – Τότεναμ 2-2: Έχασαν και οι δύο (vid)

Gazzetta team
Έβερτον – Τότεναμ 2-2: Έχασαν και οι δύο (vid)

bet365

Σίγκουρντσον και Κέιν έφεραν το ματς στα μέτρα τους (2 γκολ έκαστος), η Τότεναμ απάντησε στην ανατροπή της Έβερτον, αλλά το τελικό 2-2 τις αφήνει σε χειρότερη μοίρα από ότι βρίσκονταν πριν από το ματς, στη «μάχη» της Ευρώπης.

Η πιο σημαντική αναμέτρηση και για τις δύο με φόντο την τετράδα ή μίνιμουμ την έξοδο στην Ευρώπη εξελίχθηκε σε κοινή αποτυχία. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί το τελικό 2-2 στο οποίο έμειναν Έβερτον και Τότεναμ, χάνοντας αμφότερες σημαντικό έδαφος σε σχέση με τους ανταγωνιστές της εξάδας.

Υπότιτλος του ματς το «Σίγκουρντσον vs Κέιν». Οι δυο τους ανέλαβαν τους ρόλους των σκόρερ, με τον Βρετανό φορ να ανοίγει το σκορ στο 27’, έπειτα από ασυνεννοησία των Κιν-Χόλγκεϊτ.

Ωστόσο, τα Ζαχαρωτά ήταν ανώτερα στο πρώτο μέρος και χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ισλανδού μέσου έφεραν το ματς στα ίσα πριν από την ανάπαυλα. Ο ίδιος σφράγισε την ανατροπή στο 62’ με φοβερό βολέ εν κινήσει, σημειώνοντας έτσι το πρώτο του ζευγάρι τερμάτων μετά από δύο χρόνια σε επίπεδο Premier League. Η τραγική βραδιά του αμυντικού δίδυμου των Τόφιζ, όμως, χάρισε και δεύτερο γκολ στον «εκτελεστή» Κέιν, ο οποίος με σούπερ τελείωμα ισοφάρισε στο 68’. Ήταν το 12ο γκολ του στα τελευταία 12 ματς απέναντι στην Έβερτον και 8ο στα τελευταία 7 στο «Γκούντισον Παρκ», ένα γκολ που του δίνει τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Premier League, ανάμεσα σε εκείνους που δεν έχουν γευτεί ακόμη την κατάκτηση της κούπας (164).

Παρά τα δύο γκολ, όμως, η βραδιά τελείωσε άσχημα για τον σταρ της Τότεναμ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στις καθυστερήσεις και αναμένεται να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Έτσι, αφού ο Ριτσάρλισον σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στο φινάλε, οι δυο τους περιορίστηκαν στον βαθμό, που αφήνει την Έβερτον στο -6 και την Τότεναμ στο -5 από την τετράδα (ματς περισσότερο οι Σπερς), Πέμπτο σερί ματς δίχως νίκη για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ακόμα μία απώλεια για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ενώ είχε προηγηθεί στο ματς (20 χαμένοι βαθμοί φέτος καιστη σχετική κατηγορία μαζί με τη Μπράιτον).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα