Φέργκιουσον: «Είχα 80% πιθανότητες να μην επιβιώσω...»!

Φέργκιουσον: «Είχα 80% πιθανότητες να μην επιβιώσω...»!

Κώστας Ζάλιαρης
Φέργκιουσον: «Είχα 80% πιθανότητες να μην επιβιώσω...»!

bet365

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με αφορμή το φιλμ για την ζωή και την καριέρα του, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τις τρομακτικές στιγμές μετά την εγκεφαλική αιμορραγία, την απώλεια της φωνής του, το άγχος για τη μνήμη του και... τα ηλιόλουστα πρωϊνά!

Ο Σκωτσέζος θρύλος και πολυνίκης πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δώσει εντολή στον γιο του να φροντίσει ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλμ που να εξιστορεί όσα έζησε, αφού φοβήθηκε ότι θα έχανε τη μνήμη του και δεν θα μπορούσε να θυμηθεί τίποτα στο μέλλον, λόγω της κατάστασής του...

Πλέον είναι δυνατός, βρίσκεται στο «Ολντ Τράφορντ» κανονικά με τη μάσκα του, προσέχει, είναι γερός στα πόδια του, όμως ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολες στιγμές πέρασε το 2018, με την εγκεφαλική αιμορραγία.

Τα λεγόμενά του, είναι συγκλονιστικά...

«Θυμάμαι να πέφτω και μετά από εκεί δεν θυμάμαι τίποτα. Ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Ήμουν στο πουθενά. Εκείνη την ημέρα είχαν πεθάνει τρεις άνθρωποι από εγκεφαλική αιμορραγία. Από τους πέντε που το έπαθαν, διασώθηκαν οι δύο και εγώ ήμουν ο ένας. Οπότε ήμουν τυχερός.

Είχε ωραίο καιρό εκείνη τη μέρα, αυτό το θυμάμαι...

Κοιτούσα έξω από το παράθυρο του δωματίου και θυμάμαι να σκέφτομαι “άραγε πόσες τέτοιες όμορφες μέρες θα καταφέρω να δω;”. Έπειτα έχασα την φωνή μου. Δεν μπορούσα να μιλήσω... Ήταν τρομακτικό.

Όλα περνούσαν από το μυαλό μου. Σκεφτόμουν αν θα καταφέρω να μιλήσω ξανά... Μισούσα τη σκέψη ότι μπορεί να έχανα τη μνήμη μου. Θα ήταν απαίσιο για την οικογένεια μου να κάθομαι στο σπίτι και να μην ξέρω ποιος είμαι...

Έπειτα από 10 ημέρες κι αφού πρώτα με τον γιατρό είχαμε δουλέψει γράφοντας τα ονόματα των μελών της οικογένειάς μου, των ομάδων μου, των παικτών, των ζώων, των πουλιών και των ψαριών, η ομιλία μου επέστρεψε. Κατάλαβα ότι η μνήμη μου ήταν μια χαρά από εκείνο το σημείο.

Είχα 80% πιθανότητες να μην τα καταφέρω».

Διαβάστε επίσης:

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Κυκλοφορεί ντοκιμαντέρ... κατόπιν εντολής στον γιο του!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα