Γουέστ Χαμ – Τότεναμ 2-1: Ασταμάτητη στην 4άδα! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γουέστ Χαμ – Τότεναμ 2-1: Ασταμάτητη στην 4άδα! (vids)

bet365

Η φετινή Γουέστ Χαμ βάζει υποψηφιότητα για Champions League! Με τα γκολ των Αντόνιο και Λίνγκαρντ απέναντι στην Τότεναμ, η ομάδα του Μόγιες έφτασε στο 2-1 απέναντι στην Τότεναμ, μπήκε στην 4άδα και ο Σκωτσέζος κόουτς πήρε την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ζοσέ Μουρίνιο στην 16η «μονομαχία» τους!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέλεξε ν' αφήσει ξανά στον πάγκο τον Γκάρεθ Μπέιλ παρά την εξαιρετική του παρουσία την Πέμπτη στο ματς του Europa League κι έτσι πήρε φανέλα βασικού ο Ερίκ Λαμέλα.

Η Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες κατάφερε να προκαλέσει ζημιά στην αντίπαλό της από τα πρώτα λεπτά κι έτσι στο 5' ο Αντόνιο άνοιξε το σκορ με διπλή προσπάθεια από πολύ κοντά έπειτα από αδυναμία του Γιορίς να ελέγξει ένα επικίνδυνο γέμισμα του Μπόουεν.

Αυτό ήταν το 5ο γκολ του επιθετικού των «σφυριών» απέναντι στην Τότεναμ στην Premier League, έχοντας σκοράρει εις βάρος των «σπιρουνιών» περισσότερες φορές από κάθε άλλον αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει!

Όσο κι αν προσπαθούσε ο Ρεγκιλόν με την βοήθεια του Σον από αριστερά να φανεί απειλητικός, ο Χάρι Κέιν έδειχνε να έχει βρεθεί σε πολύ κακό μεσημέρι, με ελάχιστες επαφές με την μπάλα και με τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο ν' αδυνατούν να κάνουν τελική στον αντίπαλο στόχο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κέιν έξυπνα προσπάθησε ν' απειλήσει από γέμισμα του από δεξιά, με τον Φαμπιάνσκι να του λέει «όχι». Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τζέσι Λίνγκαρντ θα έδειχνε ξανά πως στο Λονδίνο έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό! Αλλάζοντας ωραία τη μπάλα με τον Φορνάλς στο 46' βρέθηκε σε θέση βολής κι έκανε το 2-0 με δυνατό αριστερό σουτ, αν και έπρεπε να περιμένει αρκετά τον VAR ν' αποφασίσει πως δεν υπήρχε οφσάιντ στη φάση.

Ήταν το τρίτο γκολ σε τέσσερις συμμετοχής του Λίνγκαρντ με τα «σφυριά», τα οποία όμως αμέσως μετά το δεύτερο γκολ είδαν την αντίδραση της Τότεναμ. Οι παίκτες του Μουρίνιο ανέβηκαν στο γήπεδο και στο 64' από κόρνερ του Μπέιλ – που είχε περάσει με αλλαγή στην ανάπαυλα – ο Λούκας Μόουρα με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Ο σκόρερ της Τότεναμ μαζί με τον Χάρι Κέιν ήταν εκείνοι που έδειχναν ικανοί να ξαναβάλουν εντελώς την Τότεναμ στο παιχνίδι, με τον Μπέιλ στο 79' από κόψιμο του Ράις να πετυχαίνει το δοκάρι!

Οι φιλοξενούμενοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου άγχωσαν τρομερά την Γουέστ Χαμ μέχρι το τέλος, κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης, στο 92' από τρομερή κόντρα στον Σον η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και τελικά τα «σπιρούνια» έφυγαν από το γήπεδο ηττημένα και στην 9η θέση της βαθμολογίας!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, Ντόουσον, Ντιόπ, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν (65' Μπενραχμά), Λίνγκαρντ (90' + 4' Νομπλ), Φορνάλς (82' Τζόνσον), Αντόνιο

Τότεναμ: Γιορίς, Τανγκάνγκα (46' Ντόχερτι), Σάντσες, Ντάιερ, Ρεγκιλόν (77' Άλι), Εντομπελέ, Χόιμπιεργκ, Λούκας Μόουρα, Λαμέλα (46' Μπέιλ), Σον, Κέιν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα