Σαουθάμπτον - Τσέλσι 1-1: Χ-ασούρα των «μπλε» στη μάχη της τετράδας (vids)

Κώστας Τόπας
Σαουθάμπτον - Τσέλσι 1-1: Χ-ασούρα των «μπλε» στη μάχη της τετράδας (vids)

bet365

Σαουθάμπτον και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1), με τους «Άγιους» να φρενάρουν... τους «μπλε», οι οποίοι στα τελευταία τους πέντε παιχνίδια είχαν μόνο νίκες και παράλληλα να δίνουν τέλος στο σερί έξι ηττών που έτρεχαν στην Premier League.

Η Τσέλσι απείλησε για πρώτη φορά λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου. Ο Βέρνερ έφυγε ταχύτατα στην επίθεση, μοίρασε στον Μάουντ, ο Άγγλος μέσος στον Τζέιμς έκανε κίνηση από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ήταν ο Αλόνσο, ο οποίος επιχείρησε το μονοκόμματο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, αλλά η κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι «μπλε» είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να «σπάσουν» την αντίπαλη άμυνα για να πετύχουν ένα γκολ. Από την άλλη οι «Αγιοι», έκαναν πολύ καλή αμυντική δουλειά, ωστόσο επιθετικά δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Μεντί μέχρι το 33’. Τότε όμως στην πρώτη τους επίθεση κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στην πρώτη τους τελική, με τον Μιναμίνο. O Ρέντμοντ με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον 26χρονο Ιάπωνα, που μπήκε στην περιοχή της Τσέλσι και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ετσι, με αυτό το γκολ έφτασε τα δύο σε τρεις συμμετοχές του με την Σαουθάμπτον στην Premier League, ενώ είχε πετύχει μόλις 1 σε 19 παρουσίες του με την Λίβερπουλ. Από την άλλη αυτή ήταν και η πρώτη φορά, όπου επί εποχή Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι, οι «μπλε» έμειναν πίσω στο σκορ σε ένα παιχνίδι.

Πάντως, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Τσέλσι κατέγραψε την πρώτη της τελική εντός εστίας. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο, ο Ζουμά πήρε την κεφαλιά αλλά ο ΜακΚάρθι απομάκρυνε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση για την ομάδα του Τούχελ, να φέρει ξανά το ματς στα ίσα. Τελικά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ στο «Σεντ Μέρις» να γράφει 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου η Τσέλσι μπήκε δυναμικά για να φτάσει στην ισοφάριση. Η πίεση των «μπλε» απέφερε καρπούς στο 54'. Ο Ιγνκς ανέτρεψε τον Μάουντ και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ανέλαβε και την εκτέλεση και πέτυχε το 1-1 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι ακόμα και μετά το γκολ που δέχθηκαν συνέχισαν να παίζουν πίσω από την μπάλα, προσπαθώντας να γίνουν επικίνδυνοι με αντεπιθέσεις. Πάντως στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης λίγο έλειψε να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ. Μετά από σέντρα του Ρέντμοντ από τα αριστερά, ο Βέστεργκααρντ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μεντί. Παρά την πίεση των «μπλε» στα τελευταία λεπτά, η Σαουθάμπτον κατάφερε να κρατήσει το 1-1 μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μοιραστούν βαθμούς.

Ετσι, μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες η Τσέλσι έμεινε στην ισοπαλία και στους 43 βαθμούς στην 4η θέση, ενώ η Σαουθάμπτον έδωσε τέλος στο σερί έξι ηττών στην Premier League κι ανέβηκε στους 30 βαθμούς, ούσα στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Σαλίσου, Βέστεργκααρντ, Μπέντναρεκ, Μπέρτραντ,Τζενέπο, Γουόρντ-Πράουζ, Ρομέου, Μιναμίνο (76' Τέγια), Ινγκς (85' Ανταμς), Ρέντμοντ (90' Ν' λουντούλου)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζούμα, Τζέιμς, Κόβασιτς (76' Ζορζίνιο), Καντέ, Αλόνσο, Μάουντ, Έϊμπραχαμ (46’ Χάντσον – Οντόι -> 76' Ζίγιεχ), Βέρνερ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα