Μάντσεστερ Σίτι: Με 14 σερί νίκες, ισοφάρισε το αγγλικό ρεκόρ όλων των εποχών

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι: Με 14 σερί νίκες, ισοφάρισε το αγγλικό ρεκόρ όλων των εποχών

bet365

Με την τεσσάρα επί της Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τις 14 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το καλύτερο σερί όλων των εποχών για αγγλική ομάδα πρώτης κατηγορίας.

Κάποιος να την σταματήσει; Κανείς! Με το θριαμβευτικό 4-1 επί της Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ», η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τις 14 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (10 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο και 2 στο Λιγκ Καπ).

Το εντυπωσιακό σερί των Πολιτών, οι οποίοι δεν νίκησαν για τελευταία φορά στις 15 Δεκεμβρίου (1-1 με την Γουέστ Μπρομ) και έχασαν τελευταία φορά στις 21 Νοεμβρίου (2-0 από την Τότεναμ), ισοφαρίζει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών για αγγλική ομάδα πρώτης κατηγορίας.

Οι δύο που τα είχαν καταφέρει μέχρι απόψε ήταν η Πρέστον τον Ιανουάριο του... 1892 (!) και η Άρσεναλ τον Νοέμβριο του 1987.

Η Σίτι, η οποία στο ματς Κυπέλλου με την Σουόνσι (Τρίτη 10/2) θα κυνηγήσει το ιστορικό ρεκόρ των 15 σερί νικών, μετράει αισίως 21 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα (18 νίκες – 3 ισοπαλίες). Σερί, μάλιστα, που ξεκίνησε στο «Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (1-0), στην φάση ομίλων του Champions League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα