Γουλβς – Άρσεναλ 2-1: Εφιάλτης στον δρόμο με τις… κόκκινες (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Γουλβς – Άρσεναλ 2-1: Εφιάλτης στον δρόμο με τις… κόκκινες (vid)

bet365

«Αυτοκτονία» από τα… άγραφα. Η Άρσεναλ που υπερείχε και προηγούνταν για 45 λεπτά, προδόθηκε από αποβολή-πέναλτι του Λουίς και παιδαριώδη κόκκινη του Λένο στο 2ο ημίχρονο και χάρισε στη Γουλβς την πρώτη της νίκη μετά από ενάμιση μήνα (2-1).

Δύο αμυδρές επαφές. Μία στο πόδι αντιπάλου, μία στο χέρι του τερματοφύλακα. Αυτό ήταν το αντίτιμο που πλήρωσε η Άρσεναλ κόντρα στη Γουλβς, σε έναν «εφιάλτη» που στα πρώτα 45 λεπτά, έμοιαζε πραγματικά βγαλμένος από ακραίο θρίλερ. Η παράδοση των Κανονιέρηδων με τις (ανόητες) αποβολές επί Μίκελ Αρτέτα ήρθε να «στοιχειώσει» το πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα της ανανεωμένης εκδοχής τους. Με τον Νταβίντ Λουίζ να χαρίζει ακόμη ένα πέναλτι στο 45+3’ και τον Λένο να αποτελειώνει τις ελπίδες της ομάδας του κάνοντας έξοδο με το χέρι εκτός περιοχής, η Άρσεναλ έφτασε υπερτριπλάσιες κόκκινες κάρτες από κάθε άλλη ομάδα της PL στην εποχή του Βάσκου τεχνικού κι έτσι η Γουλβς βρήκε τον τρόπο να σπάσει το σερί χωρίς νίκη που κρατούσε από τις 15 Δεκεμβρίου (2-1).

Για σχεδόν ένα ημίχρονο, η Άρσεναλ επιβεβαίωνε τα προγνωστικά και τα «φεγγάρια» των δύο ομάδων. Η ομάδα του Αρτέτα είχε τον απόλυτο έλεγχο, είχε βρει από νωρίς το μίνιμουμ γκολ που δικαιούνταν, απέναντι σε μια Γουλβς παραδομένη στην ανομβρία των εννιά τελευταίων αγώνων. Ο φανταστικός Σάκα απείλησε τρεις φορές στο πρώτο δεκάλεπτο (δοκάρι στα 37’’, ακυρωθέν γκολ στο 9’) κι ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει εκείνος το έφτιαξε εντυπωσιακά ο Νικολάς Πεπέ στο 32’. Με απίθανο σόλο που ξεκίνησε από κλέψιμο στον Σεμέντο, μία ντρίμπλα και μία… ποδιά στον Νέβες εντός περιοχής, ο Ιβοριανός εκτέλεσε με ονειρικό «curler» και σκόραρε για 3η σερί εκτός έδρας αναμέτρηση. Ωστόσο, το χείριστο σενάριο άρχισε να επιβεβαιώνεται στιγμές πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.

Ο Νταβίντ Λουίς αδράνησε, άφησε τον Γουίλιαν Ζοσέ να πλησιάσει προ του Λένο και τελικά τον ανέτρεψε με την ελάχιστη επαφή και άφησε την Άρσεναλ με 10 παίκτες. Ήταν η 3η του κόκκινη και το 6ο πέναλτι στο οποίο υποπίπτει από το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2019 και ο Ρούμπεν Νέβες δεν είπε «όχι» στο δώρο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ των Λύκων, οι οποίοι σφράγισαν την ολική ανατροπή-εξπρές στο 49’, με μία ασύλληπτη «φωτοβολίδα» του Ζοάο Μουτίνιο από τα 35 μέτρα που άφησε μηδενικό περιθώριο στον Μπερντ Λένο. Μπορεί να μην έφερε ευθύνη σε κανένα από τα δύο γκολ, ο Γερμανός κίπερ, όμως, έφταιξε όσο δεν έχει φταίξει ποτέ στην καριέρα του στο 72’. Στην προσπάθειά του να διώξει με το στήθος βγαίνοντας εκτός περιοχής, ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι του και μοιραία, άφησε τους φιλοξενούμενους με 9 παίκτες.

Έτσι, έγινε ο πρώτος κίπερ της Άρσεναλ που αποβάλλεται στην PL μετά από 27 χρόνια και τον Ντέιβιντ Σίμαν! Αναπόφευκτα, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ και να επιστρέψει με τα πάντα εις βάρος της, υπέστη μόλις τη 2η ήττα στο «Molineux» τα τελευταία 43 χρόνια (!) κι έχασε έτσι την ευκαιρία να πιάσει προσωρινά την έκτη θέση. Αντίθετα, η Γουλβς πραγματοποίησε το πρώτο «νταμπλ» κόντρα στους Λονδρέζους μετά τη σεζόν 1978/79!

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Πατρίσιο, Σεμέντο, Κόουντι, Μπολί, Κίλμαν, Ποντένσε (62’ Βιτίνια), Νέβες (74’ Ντεντόνκερ), Μουτίνιο, Τραορέ, Νέτο, Γουίλιαν Ζοσέ (90' Σίλβα)

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν, Χόλντινγκ, Λουίς, Σοάρες, Τόμας (75’ Ρούναρσον), Τζάκα, Σάκα, Σμίθ-Ρόου, Πεπέ (60’ Ομπαμεγιάνγκ), Λακαζέτ (46’ Γκάμπριελ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η Σέφιλντ είναι ακόμα... ζωντανή!

Μεγάλη εντός έδρας νίκη 2-1 στο ντέρμπι ουραγών με τη Γουέστ Μπρομ πέτυχε η Σέφιλντ. Οι «Λεπίδες» μετρούν πέντε νίκες (σε όλες τις διοργανώσεις) σε ένα μήνα, έφτασαν τους 11 βαθμούς και παραμένουν στο κόλπο της παραμονής. Τι και αν η Μπρομ (12 βαθμούς) άνοιξε το σκορ με τον Φίλιπς στο 41', οι γηπεδούχοι με πίεση διαρκείας έκαναν την ανατροπή. Ο Μπογκλ στο 56' και ο Σαρπ στο 73' έδωσαν το πολυπόθητο τρίποντο!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα