Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουν. 1-0: Στο +4 με ιστορικό ρεκόρ (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουν. 1-0: Στο +4 με ιστορικό ρεκόρ (vid)

bet365

Εστω και δύσκολα, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο 1-0 επί της Σέφιλντ και αύξησε τη διαφορά τίτλου, φτάνοντας για πρώτη φορά τις 12 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Λίγες μέρες νωρίτερα η Σέφιλντ ταξίδεψε στο Μάντσεστερ και έκανε τη ζημιά στη Γιουνάιτεντ. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όμως δεν φοβήθηκε από αυτό το γεγονός και επέλεξε να κάνει αλλαγές κόντρα στις Λεπίδες. Τελικά πήρε το τρίποντο, αλλά το έκανε με το ζόρι και αυτό το 1-0 την έστειλε στο +4 από τη 2η συμπολίτισσα, η οποία λίγο αργότερα είχε ζόρικη έξοδο στην ανεβασμένη Αρσεναλ.

Η επιμονή του Φεράν Τόρες δημιούργησε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τον Γκάμπριελ Ζέσους να το τελειώνει εξ επαφής (9’). Παρά το γρήγορο γκολ τους οι Πολίτες δεν ήταν όσο δημιουργικοί είναι συνήθως και σε δύο περιπτώσεις στο φινάλε θα μπορούσαν να ισοφαριστούν.

Τελικά αυτό δεν συνέβη και έφτασαν τις 12 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η προηγούμενη ομάδα στην Αγγλία που το είχε κάνει, ήταν η Αρσεναλ το 2007. Μάλιστα η Σίτι τρέχει αήττητο 19 αγώνων παντού και σε αυτό το διάστημα έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Ρουμπέν Ντίας, Λαπόρτ, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Φόντεν, Φεράν Τόρες (90’ Ρόδρι), Γκάμπριελ Ζέσους

Σέφιλντ Γιουν. (Κρις Γουάιλντερ): Ράμσντεϊλ, Μπάσαμ (78’ ΜακΜπέρνι), Ιγκαν, Αμπαντού, Μπογκλ, Φλικ, Νόργουντ, Λούντστραμ, Μπερκ (78’ Σαρπ), Μπρούστερ (62’ ΜακΓκόλντρικ).

«Καθάρισε» ο Έζε
Στο Selhurst Park, η Κρίσταλ Πάλας πήρε σημαντική νίκη, καθώς επικράτησε 1-0 της Γουλβς. Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ενώ οι φιλοξενούμενοι... φωνάζουν για τη διαιτησία. Η Πάλας άνοιξε το σκορ με απίθανο γκολ του Έζε στο 60ο λεπτό. Πολύ κοντά στην πρώτη 10άδα βρέθηκε η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον μετά από αυτό το «τρίποντο».


Ισοπαλία στο ντέρμπι ουραγών
Μεγάλο ραντεβού στο «Χόθορνς», με την Γουέστ Μπρομ και την Φούλαμ να τα δίνουν όλα για το τρίποντο... ελπίδας, αλλά τελικά να μένουν στο ισόπαλο 2-2. Καλός ρυθμός, πολλές ευκαιρίες, αλλά καμία δεν πήρε αυτό που ήθελε. Δεν ευνοείται καμία από τον ένα βαθμό στην προσπάθεια επιβίωσης. Ο Ριντ άνοιξε το σκορ για τη Φούλαμ, αλλά η Μπρομ με Μπάρτλεϊ και Περέιρα πήρε προβάδισμα. Ωστόσο, στο 77' ο Καβαλέιρο διαμόρφωσε το 2-2.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα