Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Ρεσιτάλ και τελικός στο... repeat (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Ρεσιτάλ και τελικός στο... repeat (vid)

bet365

Ο Γκουαρδιόλα πήρε το… σκαλπ του Σόλσκιερ και η Μάντσεστερ Σίτι με αψεγάδιαστη εμφάνιση το διπλό και την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-2), όπως και το 2020.

Στις 7 Ιανουαρίου του 2020, η Μάντσεστερ Σίτι νικούσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας (1-3), παίρνοντας το ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση. Αυτή τη φορά, όμως, το ντέρμπι του Μάντσεστερ με φόντο τον τελικό του League Cup ήταν νοκ-άουτ και πάλι στο άντρο της πρωτοπόρου της Premier League αρμάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Έναν χρόνο παρά μία ημέρα μετά, οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα χρησιμοποίησαν την παράδοση των τελευταίων 14 μεταξύ τους ματς (8 νίκες οι φιλοξενούμενοι) και έδωσαν ένα γερό «μάθημα» στους Κόκκινους Διαβόλους. Σαν σε… déjà vu, οι Σίτιζενς «πάτησαν» τη Γιουνάιτεντ με απόλυτη εμφάνιση και δύο γκολ στο 2ο μέρος (0-2), και σφράγισαν έτσι το εισιτήριο για τον 4ο σερί τελικό στον δικό τους, πια, θεσμό (3 σερί κατακτήσεις).

Τρία γκολ που δεν μέτρησαν μέχρι το 23’, πρώτο ημίχρονο απόλαυση

Οι οιωνοί για ένα γεμάτο ματς παρουσιάστηκαν από την αρχή, καθώς ήδη μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου τρεις φορές η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, αλλά τα γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Την αρχή έκανε στο 3’ ο Ντίας με αυτογκόλ, με τον Ράσφορντ να είναι εκτεθειμένος στην εκκίνηση της φάσης, ενώ στο 5’ και το 23’ οι Γκιντογκάν και Φόντεν σκόραραν αντικανονικά για λογαριασμό της Σίτι, επίσης μετά από υπόδειξη στην πρώτη πάσα.

Ενδιάμεσα, όμως, οι Πολίτες έριξαν τη μεγάλη απειλή, όταν στο 13’ ο Ντε Μπρόινε κεραυνοβόλησε την εστία του Χέντερσον, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Προηγουμένως, ο συνολικά αρνητικός, Μπρούνο Φερνάντες είχε υποχρεώσει τον Στέφεν σε μεγάλη απόκρουση. Μπορεί οι τελικές να έλειψαν, όμως, η ενέργεια, το πάθος και η υψηλή ένταση κι από τις δύο ομάδες, δημιούργησαν ένα ντέρμπι αντάξιο της φήμης του.

Ρεσιτάλ των Πολιτών στο 2ο μέρος και διπλό «χτύπημα»

Αν στα πρώτα 45’ οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν με την ένταση που έβγαλαν στο χορτάρι, το 2ο ημίχρονο μετατράπηκε σε επίδειξη από πλευράς Πολιτών. Η Γιουνάιτεντ έδειξε να μην αντέχει άλλο στο ίδιο τέμπο και οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ, το οποίο βρήκε έδαφος να ανθίσει στο γρήγορο γκολ.

Ο αναγεννημένος τη φετινή σεζόν, Τζον Στόουνς, λυτρώθηκε και σε επίπεδο σκοραρίσματος, καθώς ήταν εκείνος που με προβολή έπειτα από το φάουλ του Φόντεν άνοιξε το σκορ στο 50’. Μαγκουάιρ και Σο αδράνησαν και ο Άγγλος στόπερ επέστρεψε έτσι στα γκολ μετά από 1.162 ημέρες και τον Νοέμβριο του 2017!

Η Σίτι ήταν έναν χρόνο ταχύτερη σε άμυνα κι επίθεση, είχε τρομερή ευχέρια να κυκλοφορεί τη μπάλα κόντρα στο πρέσινγκ και να ξεδιπλώνεται εντυπωσιακά στην αντεπίθεση. Αφού ο Χέντερσον υποχρεώθηκε σε ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις απέναντι σε Κανσέλο και Στέρλινγκ, το 2ο γκολ επήλθε δικαιωματικά και ήταν εξαιρετικό. Και πάλι από στημένη φάση και την απομάκρυνση της άμυνας, ο Φερναντίνιο έπιασε μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα χαμηλά στη γωνία του Χέντερσον, δίνοντας σχήμα θριάμβου στο διπλό πρόκρισης.

Έτσι, οι Πολίτες δίνουν από τώρα ραντεβού στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τότεναμ στις 25 Απριλίου, για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και να κάνουν το 4/4 τα τελευταία χρόνια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ (75’ Γκρίνγουντ), Πογκμπά, Φρεντ (87’ Φαν Ντε Μπέικ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μάχρεζ (79’ Ρόδρι), Φόντεν, Στέρλινγκ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΗ LIVE ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα