Γκριβς: Πήρε τίτλο MBE ο θρύλος της Τότεναμ!

Γκριβς: Πήρε τίτλο MBE ο θρύλος της Τότεναμ!

Κώστας Ζάλιαρης
Γκριβς: Πήρε τίτλο MBE ο θρύλος της Τότεναμ!

bet365

Στη λίστα με τις προσωπικότητες που λογίζονται πλέον ως Members of the British Empire στις τιμητικές διακρίσεις που απονέμονται από την βασίλισσα της Αγγλίας στο τέλος κάθε έτους, προστέθηκε ο Τζίμι Γκριβς.

Ο θρύλος της Τότεναμ και της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, συμπεριλήφθηκε στη λίστα και πήρε τον τίτλο του MBE για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, μαζί και με τον άλλοτε Άγγλο διεθνή χαφ, Ρον Φλάουερς.

Ο Γκριβς πέτυχε 44 τέρματα σε 57 εμφανίσεις με τα «τρία λιοντάρια», όμως, είχε τραυματιστεί στους ομίλους του Μουντιάλ του 1966 και τη θέση του είχε πάρει ο Σερ Τζεφ Χαρστ που θα πετύχαινε και το χατ-τρικ στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Δυτική Γερμανία.

Μέχρι και το 2017 ο Γκριβς διατηρούσε το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ ανάμεσα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε τα 366 τέρματα.

Στην Τότεναμ έγραψε μοναδική ιστορία, αφού είναι ένας από τους σπουδαιότερους που πέρασαν από τον σύλλογο και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 268 γκολ.

Κατέκτησε το Κύπελλο το 1962 και το 1967, το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1963 και εκείνη τη χρονιά κατάφερε με τα «σπιρούνια» να τερματίσει στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Αντιμετώπισε προβλήματα με το αλκοόλ, ενώ από τον Μάιο του 2015 όταν και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο και με έντονη αδυναμία στον λόγο του...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα