Έβερτον - Τσέλσι 1-0: Τέλος στο σερί με το... δώρο του Μεντί! (vid)

Έβερτον - Τσέλσι 1-0: Τέλος στο σερί με το... δώρο του Μεντί! (vid)

bet365

Το... δώρο του Μεντί έκανε τη διαφορά, η Έβερτον επικράτησε 1-0 της Τσέλσι εντός έδρας και βρέθηκε στο -4 από την κορυφή. Τέλος το σερί των Μπλε, χάθηκε η ευκαιρία για κορυφή

Η Τσέλσι μετρούσε 17 ματς αήττητη (σε κανονική διάρκεια σε όλες τις διοργανώσεις), αλλά και οκτώ κόντρα σε πρώην προπονητές. Ωστόσο, η «γκάφα» του Μεντί έδωσε την ευκαιρία στην Εβερτον να επικρατήσει 1-0 μπροστά σε 2000 φιλάθλους της και να μειώσει τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Παράλληλα, μπήκε τέλος στο αρνητικό σερί των δέκα αγώνων που η ομάδα του Αντσελότι δεχόταν γκολ. Παρέμεινε στο -2 από την κορυφή η Τσέλσι (με ματς περισσότερο)

Το δώρο του Μεντί και το 6ο γκολ του Σίγκουρντσον!

Δυνατό ματς από το πρώτο λεπτό, γρήγορος ρυθμός, αλλά χωρίς φάσεις. Ωστόσο, στην πρώτη παρουσία της Εβερτον στην αντίπαλη περιοχή είχαμε και... πέναλτι. Ο Μεντί έχασε τη φάση, έκανε τραγικό λάθος και το... γκρέμισμα στον Κάλβιν - Λιούιν έφερε τα «Ζαχαρωτά» στην άσπρη βούλα. Ο Σίγκουρντσον δεν αστόχησε, πέτυχε το 1-0 κι έφτασε τα έξι γκολ απέναντι στους Μπλε. Οι Λονδρέζοι πήραν τον έλεγχο, πίεσαν και στο 26' είχαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά η σουτάρα του Τζέιμς σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Πίκφορντ να βάζει κι αυτός το χέρι του! Η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει και στο 28' είχε νέα καλή ευκαιρία, όταν από πάσα του Ζιρού, ο Ζουμά από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, αλλά ελάχιστες φάσεις. Η Εβερτον προσπάθησε στην κόντρα να απειλήσει, αλλά όταν της δόθηκε η ευκαιρία, ο Ριτσάρλισον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μεντί. Το α' μέρος έκλεισε με μια καλή ευκαιρία του Ζιρού.

Το β' μέρος άρχισε με πίεση των Μπλε και χαμένη ευκαιρία του Μάουντ, ο οποίος είδε εκτός θέσης τον Πίκφορντ, το πλασέ του όμως πέρασε άουτ. Το παιχνίδι άνοιξε μετά το 55', με τους Λονδρέζους να προσπαθούν να βρουν χώρους για να απειλήσουν. Ωστόσο, στο 62' σε μια από τις κόντρες - φωτιά της Εβερτον, ο Κάλβερτ Λιούιν κέρδισε πέναλτι από τον Τσίλγουελ. Ωστόσο, ο Σίγκουρντσον δεν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, μιας και το VAR έδειξε οφσάιντ. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι έριξαν όλο το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι, βάζοντας πολύ δύσκολα στους Μπλε. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ στο 81’, αλλά το φάουλ του Μάουντ σταμάτησε στο δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Εβερτον πήρε μια πολύτιμη νίκη.

Eβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Πίκφορντ, Γκόντφρεϊ, Κιν, Μίνα, Χόλγκεϊτ, Σίγκουρντσον (83' Γκόμες), Αλαν, Ντουκουρέ, Ιβόμπι (86' Ντέιβις), Κάλβερτ - Λιούιν, Ριτσάρλισον (90' Κένι)

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Μεντί, Σίλβα, Ζουμά, Τσίλγουελ, Τζέιμς, Κόβασιτς (82' Γκίλμουρ), Καντέ, Μάουντ, Χάβερτς (68' Αμπραχαμ), Ζιρού, Βέρνερ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΕΒΕΡΤΟΝ - ΤΣΕΛΣΙ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Τότεναμ 24 (11)

  2. Λίβερπουλ 24 (11)

  3. Τσέλσι 22 (12)

  4. Λέστερ 21 (11)

  5. Γουέστ Χαμ 20 (12)

  6. Σαουθάμπτον 20 (11)

  7. Μ. Γιουνάιτεντ 20 (11)

  8. Μ. Σίτι 19 (11)

  9. Αστον Βίλα 18 (10)

  10. Εβερτον 20 (12)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα