Τσέλσι – Λιντς 3-1: Ανατροπή πίστης και πρωτιάς! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Τσέλσι – Λιντς 3-1: Ανατροπή πίστης και πρωτιάς! (vids)

bet365

Με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και σωστό αγωνιστικό πλάνο από τον Φρανκ Λάμπαρντ, η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή την Λιντς (3-1), παρουσία δύο χιλιάδων φιλάθλων της, και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Οι δύο χιλιάδες φίλαθλοι της Τσέλσι που επέστρεψαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από εννέα μήνες, απόλαυσαν μια πολύ πειστική εμφάνιση της ομάδας τους, η οποία νίκησε δικαιότατα και με ανατροπή την Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα (3-1) και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Συναρπαστικό το πρώτο ημίωρο, με τους Μπλε να απειλούν εις διπλούν στο ξεκίνημα με Ολιβιέ Ζιρού και Χακίμ Ζίγιεκ, αλλά τα Παγόνια να προηγούνται στην πρώτη τους επίθεση (4'), με τον Κάλβιν Φίλιπς να βρίσκει με καταπληκτική μπαλιά τον Πάτρικ Μπάμφορντ και τον πρώην επιθετικό της Τσέλσι να τιμωρεί την πρώην ομάδα του, φτάνοντας αισίως τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα.

Η Τσέλσι, σε καλό φεγγάρι και έχοντας τον κατάλληλο ρυθμό και αγωνιστικό πλάνο, δεν τα παράτησε και έψαξε άμεσα το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο άγγιξε σε μια απίθανη ευκαιρία, όταν ο Ζιρού γύρισε με κεφαλιά την μπάλα προς την εστία, ο Τίμο Βέρνερ προσπάθησε να την σπρώξει στα δίκτυα και, αντ' αυτού, εξ' επαφής και προ κενής εστίας, κατάφερε να την στείλει στο δοκάρι!

Ό,τι δεν πέτυχε ο Γερμανός, όμως, το κατάφερε ο «καυτός» Γάλλος ο οποίος, στο πρώτο του ματς ως βασικός στην φετινή Premier League, σημείωσε και το πρώτο του εγχώριο γκολ (έχοντας ήδη έξι στο Champions League!), με κοντινή προβολή, ύστερα από ασίστ του Ρις Τζέιμς, σε συνδυασμό του τελευταίου με τον Ζίγιεκ (27').

Στην φάση του γκολ, ο Ζίγιεκ υπέστη μυϊκό τραυματισμό και αντικαταστάθηκε από τον Κρίστιαν Πούλισικ, με την Λιντς να έχει χάσει νωρίς με τραυματισμό τον Ρόμπιν Κοχ, την θέση του οποίου στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Ντιέγο Γιορέντε, στο ντεμπούτο του στην Premier League, αφού αποκτήθηκε από την Ρεάλ Σοσιεδάδ το καλοκαίρι όντας τραυματίας.

Οι αλλαγές και το πρώτο «τρελό» ημίωρο, όπως ήταν λογικό, έριξαν τον ρυθμό στη συνέχεια, αφού δεν μπορούσε να συνεχιστεί εσαεί, ειδικά με την Τσέλσι να προέρχεται και από αγώνα μεσοβδόμαδα. Οι Μπλε, πάντως, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και καλύτερες ευκαιρίες, αν και η Λιντς έδειχνε πως ανά πάσα στιγμή μπορούσε να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Μεντί.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ άξιζε το γκολ και, μετά από απίθανη διπλή απόκρουση του Μελιέ σε προσπάθειες του Βέρνερ, πήρε κεφάλι στο σκορ με... κεφαλιά του Κουρτ Ζουμά, ύστερα από κόρνερ του Μέισον Μάουντ (61').

Παρά το δεύτερο εις βάρος της γκολ, η Λιντς απείλησε μόλις μια φορά με τον Ραφίνια, αφού ο Λάμπαρντ φρόντισε να μπλοκάρει την κυκλοφορία των Παγωνιών, οι οποίοι γλίτωσαν επανειλημμένως το τρίτο γκολ, σε ευκαιρίες του Βέρνερ και αποκρούσεις του Μελιέ.

Ο Γερμανός... είδε και απόειδε και, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, βγήκε στην κόντρα και σέρβιρε έτοιμο το 3-1 στον Πούλισικ, με τον Λάμπαρντ να ξεσπάει στον πάγκο για την σπουδαία νίκη και την πολύ ελκυστική ομάδα του να γνωρίζει την αποθέωση των λίγων, αλλά φωνακλάδων φιλάθλων της. Υπομονή, θα γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα...

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Μεντί – Τζέιμς, Ζουμά, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ – Χάβερτς (66' Κόβατσιτς), Καντέ, Μάουντ – Ζίγιεκ (30' λ. τ.ρ. Πούλισικ), Ζιρού (78' Έιμπραχαμ), Βέρνερ.

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μελιέ – Έιλινγκ, Κοχ (9'. λ. τρ. Ντιέγο Γιορέντε), Κούπερ, Αλιόσκι (68' Αλιόσκι) – Φίλιπς – Ραφίνια, Ντάλας, Κλιχ, Χάρισον (57' Πόβεδα) – Μπάμφορντ.

Διαβάστε εδώ το LIVE του αγώνα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα