Ζιρού: Ορκισμένος να δίνει απαντήσεις (pic & vids)

Ζιρού: Ορκισμένος να δίνει απαντήσεις (pic & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζιρού: Ορκισμένος να δίνει απαντήσεις (pic & vids)

bet365

Απόλυτος επαγγελματίας. Ποδοσφαιριστής πρότυπο. Παράδειγμα για κάθε παιδί που παίζει μπάλα. Κι ας έχει μείνει στην κοινή γνώμη ως... παγκίτης. Ο Ολιβιέ Ζιρού ξέρει ότι τον υποτιμούν και...τους βάζει όλους στη θέση τους.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Πριν από μια εβδομάδα είχε περάσει στο παιχνίδι με τη Ρεν στη Γαλλία με αλλαγή. Είδε την Τσέλσι να δέχεται γκολ ισοφάρισης που θα έβαζε αναβολή στην εξασφάλιση της πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League, όμως, δεν θα το άφηνε έτσι. Με ωραία κίνηση στην περιοχή τη στιγμή που η μπάλα ήταν στον αέρα στο 91' και δυνατό άλμα για να πάρει την κεφαλιά, σκόραρε κι ας υπήρχε αμυντικός πάνω στη γραμμή που προσπάθησε να βγάλει τη μπάλα.

Από μηχανής... Θεός ο Γάλλος. Το βράδυ της Τετάρτης στην Ανδαλουσία και το «Σάντσεθ Πιθχουάν», ο Λάμπαρντ αποφασίζει ν' αφήσει στον πάγκο τον Τάμι Έιμπραχαμ τον οποίο είχε εμπιστευθεί και στο ματς με την Τότεναμ το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Ο Ζιρού κάνει το απόλυτο καρέ τερμάτων σκοράροντας με το αριστερό πόδι στο πρώτο ημίχρονο, με το δεξί, με το κεφάλι και με πέναλτι στο δεύτερο μέρος για το τελικό 4-0. Κι όλα αυτά, την εποχή που συνεχίζει να μη θεωρείται βασικός στα πλάνα του Λάμπαρντ, κάτι που παραδέχεται και ο προπονητής του...

Επιστρέφοντας από τις πιο πρόσφατες υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Γαλλίας στο Nations League και ακούγοντας τον Ντιντιέ Ντεσάν να λέει δημόσια πως για να τον πάρει στο Euro του καλοκαιριού θα πρέπει να βρίσκεται σε τοπ φόρμα και να έχει παιχνίδια στα πόδια του, ο Ζιρού έθιξε θέμα μεταγραφής τον Ιανουάριο.

Ενσωματώθηκε στην Τσέλσι, μπήκε με αλλαγή στο ματς με τη Νιούκαστλ, έχασε ευκαιρία στο φινάλε. Σκόραρε με τη Ρεν μπαίνοντας ξανά με αλλαγή. Πήρε χρόνο στο ντέρμπι με την Τότεναμ έχασε αμέσως τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Και τώρα, πέτυχε τέσσερα γκολ γνωρίζοντας την αποθέωση. Αν αυτές δεν είναι απαντήσεις προς τον Λάμπαρντ και όσους δεν τον έχουν σε εκτίμηση, τότε ποιες θα μπορούσαν να είναι;

  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία

Ο τρόπος που πανηγυρίζουν μαζί του οι συμπαίκτες του, φανερώνει το πόσο αγαπητός είναι στην ομάδα του και τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται ένα αρκετά μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του. Γνωρίζοντας την ποιότητά του και την υπομονή που κάνει, οι υπόλοιποι «μπλε» είναι χαρούμενοι για εκείνον βλέποντάς τον να σκοράρει, να βοηθάει την Τσέλσι και φυσικά να παίρνει κι εκείνος αυτοπεποίθηση. Ο Φρανκ Λάμπαρντ, κάθε φορά που καλείται να μιλήσει για τον Γάλλο επιθετικό όταν εκείνος του έχει δείξει πως καλό θα ήταν να τον σκέφτεται πολύ περισσότερο στα πλάνα του, αποθεώνει τον επαγγελματισμό του.

«Είναι ο απόλυτος επαγγελματίας, δεν προκαλεί ποτέ προβλήματα και ακόμα κι όταν βρίσκεται στον πάγκο, έχει τεράστια επίδραση στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Είναι σπουδαίος και το δείχνουν και οι αριθμοί του και με την εθνική Γαλλίας αλλά και σε συλλογικό επίπεδο» ανέφερε μετά το παιχνίδι με τους Σεβιγιάνους ο Άγγλος κόουτς και το γεγονός πως το επαναλαμβάνει ξανά και ξανά σε κάθε ευκαιρία, πραγματικά δεν χωράει αμφισβήτηση. Ακόμα και η πιο μικρή κίνηση του Ζιρού, όπως αυτή μετά την αντικατάστασή του στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην Ανδαλουσία όπου πήγε αμέσως ν' αγκαλιάσει τον Έιμπραχαμ, ο οποίος... του παίρνει αρκετές φορές τη φανέλα του βασικού στην 11άδα, αποδεικνύει την ποιότητα που χαρακτηρίζει ως άνθρωπο τον «Όλι».

Αν υπήρχε λίστα με underrated ποδοσφαιριστές, ελληνιστί υποτιμημένους, στην Premier League, ίσως και να ήταν στην κορυφή! Ο Γάλλος επιθετικός παρά το γεγονός πως είναι κάτοχος Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρά το γεγονός πως έχει αποδείξει πολλάκις ότι τα γκολ που πετυχαίνει είναι από τα κλασσικά «σεντερφορίσια» που θέλουν δύναμη και παλικαριά, παρά το γεγονός πως όσο χρόνο κι αν αγωνιστεί σε οποιδήποτε ματς θα προσπαθήσει να σκοράρει, έχει μείνει στην κοινή γνώμη ως ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί... εναλλακτική λύση. Κι όμως αυτή τη στιγμή ξέρει πως είναι ο γηραιότερος με χατ-τρικ στο Champions League (34 ετών και 63 ημερών) και ο μοναδικός που ως μέλος της Τσέλσι έχει πετύχει καρέ τερμάτων στη διοργάνωση!

  • Από τον Λάμπαρντ... γέμισε υποσχέσεις

Όπως και τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο Ζιρού είχε έντονες σκέψεις για αποχώρηση από την Τσέλσι, έτσι και τώρα φαίνεται πως ακούει ξανά τα ίδια πράγματα από τον Φρανκ Λάμπαρντ για τον ρόλο που θα έχει στα πλάνα του για τους στόχους που διεκδικεί η Τσέλσι. Κι αν την περασμένη αγωνιστική περίοδο, λίγο πριν το lockdown και μετά την επανέναρξη ο Γάλλος όντως είδε τον προπονητή του να κρατάει το λόγο του και να στηρίζεται αρκετά πάνω σε αυτόν, φέτος πάλι τα πράγματα με την επιθετική ενίσχυση που σημειώθηκε στη μεταγραφική περίοδο, έχουν διαφοροποιηθεί.

Στο φινάλε του περασμένου πρωταθλήματος, ο διεθνής επιθετικός είχε καταφέρει να βρεθεί σε τρομερή φόρμα και βοήθησε με τα γκολ του στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν που διεξήχθη μέσα σε διάστημα ενός μήνα με ελάχιστες ημέρες κενές από ποδόσφαιρο ώστε να πάρουν ανάσες οι παίκτες και... οι οπαδοί. Βέρνερ, Ζίγιεχ, Χάβερτς, Πούλισικ, Έιμπραχαμ και η ανάγκη κάπως να χωρέσουν όλοι αυτοί στην μεσοεπιθετική γραμμή της Τσέλσι, έκαναν τον «Φράνκι» να περιορίσει ξανά το χρόνο συμμετοχής του Ζιρού. Αυτός, όμως, έδειξε και μετά το παιχνίδι με την Σεβίλλη τον διαμαντένιο χαρακτήρα του και το γεγονός πως παραμένει ο πιο πιστός «στρατιώτης» του αθλήματος και της ομάδας του...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα