Άρσεναλ - Άστον Βίλα 0-3: Την ισοπέδωσε! (vid)

Άρσεναλ - Άστον Βίλα 0-3: Την ισοπέδωσε! (vid)

bet365

Μετά το 7-2 επί της Λίβερπουλ, η Άστον Βίλα ταπείνωσε και την κάκιστη Άρσεναλ στο Λονδίνο, παίρνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της κόντρα στους Κανονιέρηδες (0-3) τα τελευταία 92 χρόνια!

Το 7-2 κόντρα στη Λίβερπουλ και η άψογη ως τώρα πορεία της εκτός έδρας, ούσα η μόνη ομάδα που δεν είχε δεχτεί ακόμη γκολ, ήταν αντιπροσωπευτικά της φετινής Άστον Βίλα και του πόσο πιο προσεκτικές πρέπει να είναι οι ομάδες του Big-6. Ειδικά η Άρσεναλ, που προερχόταν από σπουδαίο διπλό στο «Ολντ Τράφορντ» και είχε την καλύτερη άμυνα στην Premier League, έδειχνε πως θα παρουσιαστεί ψιλιασμένη. Αντ΄ αυτού, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και αυτά οι Χωριάτες δεν τα συγχωρούν πια. Με δύο γκολ του εντυπωσιακού Όλι Γουότκινς και κυριαρχία σε όλο το 90λεπτο, η ομάδα του Ντιν Σμιθ πέτυχε τη μεγαλύτερη της νίκη απέναντι στους Κανονιέρηδες τα τελευταία 92 χρόνια, μετά τον Νοέμβριο του 1928 και το 2-5 στην τότε First Division.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν τόσο νωθρά, δίχως συγκέντρωση στο ματς και δέχθηκαν γκολ από τα 46'', όμως, για καλή τους τύχη, το VAR το ακύρωσε καθώς ο Μπάρκλεϊ επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Λένο στη στιγμή του φοβερού σουτ που εξαπέλυσε ο ΜακΓκίν. Κι αν ήταν πολύ νωρίς για να χαρακτηρίσει μια φάση όλη την εικόνα των γηπεδούχων, η συνέχεια έπεισε απόλυτα για του λόγου το αληθες. Η όμορφη συνεργασία και η τελική πάσα του Τάργκετ στο 25' διέσπασε την άμυνα της Άρσεναλ και ο ξεχασμένος Τρεζεγκέ στο δεύτερο δοκάρι υποχρέωσε τον Σάκα να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Με μοναδική φάση μια κεφαλιά του Λακαζέτ που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια, η Άρσεναλ δεν είχε τρόπο να απαντήσει πριν το ημίχρονο και η παράδοση επί Αρτέτα δεν την ευνοούσε για την ανατροπή (1 στα 7 παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος).

Και η Άστον Βίλα φρόντισε να χτίσει πάνω στην κατωτερότητα των γηπεδούχων, , με πρωταγωνιστή τον τρομερό Όλι Γουότκινς που σκόραρε δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά (72', 75'), έφτασε τα 6 γκολ μετά από 7 ματς στη φετινή Premier League κι έκανε το 3ο πιο παραγωγικό ξεκίνημα στην ιστορία του κλαμπ. Παράλληλα, έγινε ο μοναδικός μετά τους Μπεντ και Μπεντέκε που σκοράρει δύο γκολ στο «Emirates» με τη φανέλα της Βίλα.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν για πρώτη φορά το 3Χ3 εκτός έδρας στο ξεκίνημα της σεζόν κι έφτασαν στην 5η θέση και απέχουν τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Λέστερ με ματς λιγότερο. Αντίθετα, η Άρσεναλ μετά το ηχηρό πισωγύρισμα παρέμεινε στους 12 βαθμούς και συγκατοικεί με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Μπεγιερίν, Παρτέι (46' Θεμπάγιος), Ελνένι, Σάκα, Γουίλιαν (65' Πεπέ), Λακαζέτ (65' Νκέτια), Ομπαμεγιάνγκ

Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Μαρτίνες, Κας, Κονσά, Μινγκς, Τάργκετ, Λουίς, ΜακΓκίν, Τρεζεγκέ (88' Ελ-Γκάζι), Μπάρκλεϊ, Γκρίλις, Γουότκινς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα