Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: Εχασαν την ευκαιρία οι Πολίτες (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: Εχασαν την ευκαιρία οι Πολίτες (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο μεγάλο ραντεβού της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι που ήταν καλύτερη, ισοφάρισε (1-1), έχασε πέναλτι και ξέμεινε 11η στο -6 από την κορυφή. Στο -1 οι Reds.

Τα τελευταία χρόνια αυτό είναι το πλέον πολυαναμενόμενο ραντεβού στην Premier League. Αυτό το ματς και το αντίστροφό του θεωρούνται ρυθμιστές τίτλου. Ωστόσο, φέτος η κατάσταση δείχνει διαφορετική για τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ, καθώς κάθε άλλο παρά έχουν πείσει ότι οι δυο τους θα διεκδικήσουν το ασημικό. Το μεταξύ τους 1-1 στο “Ετιχαντ” άφησε στην κορυφή τη Λέστερ, τους Reds στο -1 από την κορυφή και τους Πολίτες στο -6 και μία παράξενη αίσθηση στην 11η θέση.

Ο Γιούργκεν Κλοπ θέλησε να αιφνιδιάσει. Εριξε τέσσερις επιθετικούς και μέχρι το 25' το κατάφερε. Στο 13' ο Σαλάχ ευστόχησε σε πέναλτι, οι Κόκκινοι είχαν τον έλεγχο, μα σταδιακά αυτός άλλαξε χέρια έως και το φινάλε, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν αυτή την υπεροχή να την εξαργυρώσουν σε βαθμούς, με την ισοπαλία να έχει ξεκάθαρα πιο αρνητική συνέπεια για εκείνους.

Στο 31' ήρθε η ισοφάριση, με τον Γκάμπριελ Ζέσους να το τελειώνει με μεγάλη κίνηση φορ, τακουνάκι κοντρόλ στρώσιμο στο άλλο πόδι του για το σκοράρισμα. Η μεγάλη φάση όμως του ματς ήταν το χαμένο πέναλτι του Ντε Μπρόινε (42'), ο οποίος αστόχησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ενώ η εκτέλεσή του ήταν η πρώτη στα δύο τελευταία χρόνια στη Premier League που πήγε άουτ.

Ο Ζέσους είχε μία τρομερή στιγμή με άστοχη κεφαλιά (55'), η Σίτι την άκαρπη υπεροχή, η Λίβερπουλ την ανησυχία για τον τραυματισμό του Αλεξάντερ-Αρνολντ και αμφότερες μία αίσθηση απογοήτευσης για το ότι δεν πήραν το τρίποντο. Η Σίτι πάντως είναι εκείνη που βρίσκεται σε πιο περίεργο φεγγάρι, καθώς για πέμπτη διαδοχική αγωνιστική σκοράρει μόλις ένα γκολ, μετρώντας και τρία 1-1. Τρομερό παράδοξο για ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

* Κορυφαία η εμφάνιση του Ζοάο Κανσέλο!

* Εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας!

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή της σπουδαίας αναμέτρησης!


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Λαπόρτ, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο, Γουόκερ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Φεράν Τόρες (61' Μπ. Σίλβα), Γκάμπριελ Ζέσους

Λιβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Γκόμες, Αλεξάντερ-Αρνολντ (63' Μίλνερ), Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (59' Σακίρι), Ζότα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα